Fiesta RS1800i/2.0 16V/

Започната от KovachevGR, 29 Юли 2013 17:13:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

baro

Гледам че навсякъде залагат на 4-2-1 вариянт.При Фокус СТ170 е така а той е доработена версия на зетек..

KovachevGR

Труден е за откриване този изпускател затова трябва да е нещо което е по често срещано

От РС2000 май ще ми свърши идеална работа,ако успея да намеря

vladi tanev

Ако не успееш мисля че най доброто е да се преправи от C20-ката или този от фокуса не чугуна и там малко да се позаиграеш и ще стане супер.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

baro

Ето малко инфо за преработката на колектора от РС2000 http://www.turbosport.co.uk/showthread.php?t=144620.

KovachevGR

От фокуса просто няма как да се направи отвора по голям от 50мм
Остава от РС2000 или от ХЕ
Предпочитам да е от рс-а
търся предполагам че все ще излезе нещо

KovachevGR

Колектора от РС2000 е намерен.....Фланеца е коренно различен от на зетека,ще се режи и ще стане иначе колектора е по добър от на ХЕ-то по големи са му ръновете и се обединяват в 55мм тръба и от там и аз ще продължа на 55мм

vladi tanev

Ей упорит си брaво нaмерил си колектор сегa един флaнес дa се нaпрaви и мaлко рязaне и зaвaряне и стaвa aмa не е мaлко рaботaтa де.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

KovachevGR

И фланеца е на лице само трябва да си го наглася по портовете на моята глава

KovachevGR

Конитата са си по местата  ;D

KovachevGR

Дядо Коледа не ме пропусна  :D

И докато дойде време да се монтира малкия ще си я ползва в домашни условия  :))

fiestarsturbo

Супер е!Много му отива  ;D

Иван Вълков

Дай му и коженият волан и да се раздава здраво.........поне моето синче обожава да бръмчи  (rofl). Седалката кърти

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

KovachevGR

Мислех да си редя буталата по местата но уви.....само съм си мислел че няма да имат разлика в каналите на буталата,те били три варианта се пак е форд :)
И за да ми е още по весело не намирам моята комбинация от сегменти.
1-1.20мм
2-1.75мм
3-3.00мм

KovachevGR

Всичко вече по места  8)

Bobi

Ей, браво! Как успя?

KovachevGR

Да направим една ГРУБА сметка на ревизия на 2.0 зетек

Глава
клапани,фаски,гумички и шлайф-около 200лв при положение,че няма вкопани клапани или водачи  за смяна.
Сегменти-150-200лв
Лагери основни,биелни-около 250-300лв-не е задължително да са за смяна.
Гарнитури-глава,капак-клапани,картер-около 100лв
Масло филтри-150+лв
свещи-80+лв
кабели не съм проверявал
съединител на 220мм около 200лв

Сигурно пропускам нещо но ако се сетя ще допълвам

rosen700

Та колко пробег ще има тази кола? Ориентировъчно след всичките подобрения? Изглежда невероятно и много ми хареса, но се питам колко ще изкара?
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

KovachevGR

Цитат на: rosen700 в 06 Февруари 2014 18:19:52
Та колко пробег ще има тази кола? Ориентировъчно след всичките подобрения? Изглежда невероятно и много ми хареса, но се питам колко ще изкара?

Няма да има мн голям пробег, аз я карам само лятото и то градско..

Това го написах просто ако някой реши да прави ревизия да знае колко горе долу пари ще влязат на финала.
Тези цени са приблизителни без включена отстъпка ако някой ползва отстъпка според зависи колко % е да си смята надолу

fiestarsturbo

С какви скорости ще караш?Със или без LSD?

rosen700

Цитат на: KovachevGR в 06 Февруари 2014 18:48:16
Няма да има мн голям пробег, аз я карам само лятото и то градско..

Това го написах просто ако някой реши да прави ревизия да знае колко горе долу пари ще влязат на финала.
Тези цени са приблизителни без включена отстъпка ако някой ползва отстъпка според зависи колко % е да си смята надолу

Важното е че имаш желание и си упорит, със здраве да си я караш но умната.............освен ако не си монтирал и крила  ;D Тая малка кола с тоя голям мотор..........не ми се мисли  ;D
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

KovachevGR

Скорости от рс1800 отворен диф

Като вървене няма да е нещо особено,но като за евридейка трябва да е добре.

vladi tanev

Брей че си и скромен  :D абе ще си понавървява и то доволно.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

KovachevGR

Маховика и той е готов 7кг

baro

От CVH ли е или олекотен зетеков?

KovachevGR

fiestarsturbo

Виж това,може да те заинтригува http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=163836 аз си направих обаче като го сложа ще споделя впечатления!  (race)

KovachevGR

За момента не мисля за блукаж......отворения диф ме устройва

KovachevGR

И последните консумативи са налице.......събирането на пъзела започна ;D

baro

Давай ,нямам търпение да видим какъв ще е резултата.А колектора напасна ли го или още не си стигнал до там?

KovachevGR

Всичко като си дойде на мястото ще почна да се занимавам с него да видя кое ще му пречи