Фабрична аларма Фокус 2

Започната от ceco7, 14 Февруари 2013 21:13:22

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ceco7

Здравейте, днес вече наистина имам мой Фокус и по документи, минах КАТ, каско и т.н. Сега обаче съм в дилема с алармата управлявана от ключа. Моля  старите пушки тук, да кажат защо при двукратно натискане на бутона за заключване примигват мигачите и колата се заключва по-шумно отколкото обикновено при еднократно натискане. При еднократното натискане не светят мигачите , а само щракват ключалките леко, всравнение с двукратното. Каква е разликата? Има ли аларма с еднократно натискане или само е затворена колата. Също , защо непрекъснато свети дисплея на радиото и километража , ако колата е отключена. Извинявам се , ако някъде има отговорите , но не ги намерих !! Благодаря предварително на колегите  (fe)
Ford - Focus II Sedan - 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma

Dmitarcho

Едно натискане на бутона за заключване от ключа - само заключваш колата. Двукратното натискане задейства двойното заключване и евентуално пуска алармата /ако има такава/. Огледай се за сензори за движение около плавона или колоните между вратите.
Това за светенето .... някой с Фокус да подсказва ;)
Ръца Пръца

Drake

Двойното натискане на бутона за заключване забранява отварянето на вратата отвътре. Идеят е, че ако ти разбият прозореца да не могат да отворят вратата. Предполагам тази екстра е реализирана с някаква механиха и вероятно това е причината заключването да е по-шумно.

А относно светенето - когато заключа колата ми се гаси подсветката на радиото, но дисплея на таблото с уредите остава да свети. Изгасва след няколко минути

ceco7

Цитат на: dmitarcho в 14 Февруари 2013 21:21:12
Едно натискане на бутона за заключване от ключа - само заключваш колата. Двукратното натискане задейства двойното заключване и евентуално пуска алармата /ако има такава/. Огледай се за сензори за движение около плавона или колоните между вратите.
Това за светенето .... някой с Фокус да подсказва ;)
Благодаря и на двамата, сигурно ли е че алармата не се вкл. при едно натискане без светлинна индикация, а само се заключва колата ?
Ford - Focus II Sedan - 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma

sinnerman

С едно натискане  заключваш колата и се включва алармата. Пробвай като отвориш предния капак и ще чуеш звука. 

Pyrhel

При едно натискане при фабричното положение алармата не се включва!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sinnerman

За да се задейства системата за централно заключване и да се включи алармата се натска бутона 1 път. Алармата се включва 20 секунтди по- късно. За автомобилите без функция двойно заключване мигачите премигват 1 път за потвърждение.
За коли със система "двойно заключване"
За да се активира функцията "двойно заключване" и се включи алармата  и вътрешните сензори се натиска заключващия бутон два пъти в рамките на 3 секунди. Мигачите ще светната 2 пъти за потвърждение.
При отключване на колата ако в рамките на 30 секунди не се отвори коя да е от вратите, те отново се заключват автоматично

Pyrhel

Цитат на: sinnerman в 15 Февруари 2013 01:40:05
За коли със система "двойно заключване"
За да се активира функцията "двойно заключване" и се включи алармата и вътрешните сензори се натиска заключващия бутон два пъти в рамките на 3 секунди.

Т.е. при едно натискане, алармата няма да се пусне?

sinnerman

Цитат на: Pyrhel в 15 Февруари 2013 02:48:10
Т.е. при едно натискане, алармата няма да се пусне?
При едно натискане ще се включи само централното заключване и алармата.
При коли без двойно заключване при еднократно натискане се включва централното заключване, алармата и мигачите примигват еднократно.
При коли с двойно заключване при еднократно натискане се включва централното заключване, алармата и мигачите не примигват.
При двукратно натискане се включват двойното заключване и алармата и мигачите примигват два пъти.
Става дума за фабрична аларма.
За проверка на написаното може д пробваш като натиснеш еднократно бутона за заключване и след 20 секунди да отключиш капака на двигателя и ще чуеш сирената на алармата и мигачите ще мигат.

Pyrhel

Добре, ще направя клип да видиш, че не е така :)
В клипа ще наредим 15-тина коли от срещата в неделя, които няма да пищят след едно натискане на бутона...

sinnerman

Къде ви е срещата в неделя и аз да дойда като 16-та кола в клипа. Загубилия ще почерпи по едно кафе  8). J

Pyrhel

Pyrhel

Well, well, well! Алармите при Мондео и Фокус са тотално различни! При Фокус е както Sinnerman казва, а при Мондео - както аз. Загубих, ама пропуснахме черпенето... (blush)

amplified

Моята пищи при едно натискане :D

Pyrhel

Явно по-новите аларми са такива, което е и по-добрия вариант!

sinnerman

Жалко за клипа. Толкова се надявах да ме пуснеш по телевизора  :'( :)) :))

Bobi

Аз пък няколко пъти писах, трих, пак писах и пак трих, защото при мен всичко се включва с едно натискане на бутона и се бях ошашкал на кой да вярвам...  :))

deyan6

Има ли някакво звуково потвърждение на активирането на алармата както е при обиковените,или е само премигването на мигачите.Фокуса ми е от 2–3 дни и все още го разучавам.При единично натискане на заключването мигачите мигат 2 пъти, но когато отворя вратата при отворен прозорец не се чува нищо.

Bobi

Вероятно си само с имобилайзер. Пробвай да отвориш предния капак, докато колата е заключена. Ако се разсвири, имаш аларма. Ако не - само имобилайзер.

deyan6

Благодаря.Отворих предния капак с ключа,но нищо не се чува.Явно е само с имобилайзер.

Bobi

Препоръчвам ти да си сложиш някаква. Никой не краде фордове, но ако се случи, застрахователите ще се хванат за това и няма да ти платят.