C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

недей се вманиачава по тия спецификации особено на атмосферен бензин - нямаш турбо нямаш дпф наливай нещо аз даже бих сложил 5в40 да маже по добре

saggy

Цитат на: Alexi в 10 Февруари 2017 14:56:31
недей се вманиачава по тия спецификации особено на атмосферен бензин - нямаш турбо нямаш дпф наливай нещо аз даже бих сложил 5в40 да маже по добре
Какво 5w40 би сложил - предполагам някакво универсално като Motul X-cess 5w40 или Ford Formula C3 5w40, макар че са по друга спецификация на Форд. Навсякъде където четох за 913-D пише, че е главно за дизелови двигатели. Иначе няма много смисъл човек да се вталясва, ама нали е такава темата все пак :) :).

Alexi

избираш си нещо от масло1 примерно ,изпробвани са им маслата дали са ментета или не не знам аз каквото съм купил бива горе долу а и мненията по форумите са положителни като цяло .. за баща ми взех Тотал 5в40 нещо около 45 лв тубата беше

miromir

Не съм пазарувал от масло1 и съм на ясно, че снимките на продуктите не е задължително да са на реалните такива, НО снимката на 5л туба на формулата 10w40 съвпада на 100% с описанието на ментето в тубата публикувано от братушките...

Pestarzt

Можеш ли да покажеш пример на оригинално и менте и по какво се различават?

miromir

Ами най-лесните белези са, че отпред, в деснния долен край на тубата 5л надписът трябва да го има и да е отлят, т.е. релефен в цвета на тубата. Много просто го нямат! Другото е, че надписа с датата на производство трябва да е отзад в долната част на тубата, а на ментето са отпред - на снимката се виждат като черен печатен надпис. Има и други но на снимка е много трудно да се определят. Тези  - липса на релефно 5л и датата отпред според братушките е ясен показател за "подделка"...

miromir

Така би трябвало да изглежда оригинала...

miromir

И на масло1.... Датата отпред под етикета и няма 5l....

Pestarzt

Разгледах и прочетох. Тубите са обновени, за да се познават по-лесно ментетата. Липсата на 5Л може да значи, че е от старите туби и по снимки не може да се каже със сигурност и наистина има други белези, които трябва да се гледат на място. Също така тубите и етикетите на новите не изглеждат нито по горния нито по долния начин, а са без ъгъл на етикета към тубата.

miromir

Нямам претенции за изчерпателност, но...
http://yoval-bg.com/промоции/ - тук също е с релефа... Предполагам на място по датата на тубата ще се види дали са от "старите"... Факт е, че са различни...

Pyrhel

Тия постове ме накараха да потърся и... Motul X-Cess... Утре отивам да гледам старите туби - Формулата и Мотула... Ш' оомра, *** му мамата (af)

Е не:
VAG Long Life
GM Dexos
Mazda Ultra
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

Отидох да гледам днеска старите туби, останали са 3 големи и 1 малка от Формулата и 1 голяма и 1 малка от Мотула.
По повечето от белезите, тубите уж от истинските, но от стария модел без изпъкналото 5Le (то и доста отдавна съм ги взимал, на тия датите са 2010 и 2014г). Мотулът уж е от истинските НО е старо производство, купил съм го 08.2016, бутилиран на 09.2015г. Според мен все тая дали е нов или на 1 година, стига да е истински?

Първо е Мотула, малките туби са заедно. Извън форума са, за да не го наводнявам със снимки, линк: тук.

miromir

До колкото знам маслото трябва да е произведено максимум преди 4години... Т.е. 1г мисля си е ОК. Над 2г дата би ме разколебала...

saggy

Днес бях до Мото-Пфое. Форд Формула въобще не предлагат, има само Castrol Magnatec Professional 5w20 или 5w30 на цена около 22лв за 1 литър - 5литра за 107лв (5w30) . При смяна в МП сипват от наливните им варели. За моя фокус взех въздушен филтър за 42лв и маслен за 21. Никак не ми хареса, че за атмосферен 1,6 двигател бензин търговецът ми предложи да се сложи 5w20, защото според него това давали по книжка. Реших да не споря с него и си тръгнах. :) :) Да си призная не бих правил смяна при тях, защото не знам какво биха ми сипали.

Pyrhel

Другия път може и филтрите да не взимаш от там, хубав маслен е 10 лв, въздушен - 11лв.

marcam

Здравейте на всички. Току що се регистрирах и направо от вратата питам  :) Колата е форд фиеста 2006, 1,25 16В  и като км е на 45 000.  Искам да намеря читаво масло и се насочих към това в линка. Имате ли мнение за избора на маслото ? Поне по показатели го намирам за подходящо. Дано не са ментаци само. Сравнявам със сервизната книжка (колата е купена от МФ) Инак дали от този магазин е др въпрос.

https://www.avto.bim.bg/Motorno-maslo-CASTROL-MAGNATEC-PROFESSIONAL-A5-5W30-FORD-1L_pr56030.html

sinnerman

Карах същата фиеста от нова до 120к км. и я продадох на един познат. Само с Formula 5W30. То и по онова време още го нямаше този кастрол. Сега е на 260к и продължава да се сменя със същото масло. Двигателчето е в добра кондиция.

marcam

Взето и само може да напиша отзиви скоро.

tubleron

Здравейте Колеги,имам едно въпросче и аз за колицата . Става въпрос за Форд Фокус 1.6 бензин 2001г. Купих го и като отидох да сменям маслото,казах на пича,че искам маслото да е 5W30 (така съм чел тук) но той каза,че за такава стара кочина,най-добре било 10W40. Такова и сложихме. Сега обаче,когато и да се присетя да проверя маслото винаги щеката е суха (къде изчезва незнам) и спирам на първата бензиностанция,купувам каквото имат 10W40  1-2 литра и доливам. Според Вас проблема в маслото ли е или в колата? Колата е на "200 000" км. (със смотани-кабели и свещи. Има и катализатор ако има значение). Четох,че катализатора имал връска с изчезването на маслото ,но за него ще питам в друга тема,за да не оплескам нещо правилата.

Alexi

проблема не е в маслото ,най вероятно си го гори - ако сложиш по тънко тоя ефект ще се влоши .. и аз съм на мнение ,че тоя мотор не е за 5в30 той поначало като е измислен такова масло не е имало ..

ivchotr

Ами и моят е 1.6 и го карам с 5w30. Миналата седмица го смених. За 15 000 км съм долял не повече от 500 грама миналото лято, когато се налагаше да карам на висока скорост продължително време в бая голяма жега. И моят е на над 200 000 км. Вече съм казвал, че слагам масло на Kroon oil, специално за Форд. Препоръчвам го.

OL DiRTY

teloto

dimkaraganchev

И в покрайнините на Костинброд май го правят...и не само това масло.

marcam

Цитат на: marcam в 01 Март 2017 18:23:19
Взето и само може да напиша отзиви скоро.
След първите почти 1000 км сериозно каране ( половината по магистрала) - мнение отлично.  Дано е така и следващите 7-8000. :)  Предишното беше 5в40 друга пак добра марка, сега смятам, че уцелих точното, както си е по книжка. Това тракане на клапани или др. подобни, за които съм чел, няма такова нещо. Но и мотора е на малко км, както писах.

OL DiRTY

Цитат на: teloto в 05 Март 2017 09:58:16
Полезно!Следващия път ще гледам внимателно!

То и аз ще внимавам, след като установих, че в момента карам с менте, купено от едно гаражче,  намиращо се в София, кв. Изток ( сигурно ще се сетят за кое иде реч, пазаруващите от него ).
Е, аз ще заложа следващият път на масло от Англия, тяхна си марка! Имат и разработено масло, специално за Форд. Доста хвалено от британците, както от качеството му така и от цената! Пък, ще видим, какво ще се получи, ще пиша допълнително!

Alexi

то аз от кога казвам ,че няма как примерно туба кастрол синтетика тука в БГ да е 60 лв при условие ,че до скоро( само до преди година две) беше 160 ,и да е същото масло .. 2 смени с кастрол направих и аз но купуван отвън ,и няколко с формула уж оригинална ама не се знае ..

OL DiRTY

Напълно съм съгласен! Да си призная, много се чудех, защо е поевтиняло маслото, почнах много да се чудя оригинал ли ми продават или не! Информирах се в Интернет от форуми и др., от мненията на хората купували масло от най-различни магазини и гаражчета! Е и аз наивен, като тях, поблазнил се от цента и добрите отзиви се излъгах да си купувам ЕЛФ-че и ФОРМУЛ-ка уж на далавера!
Ще ми мине!

sinnerman

На Castrol-а, който купувам датата на производство е релефна. Има и холограмен стикер.Четири години вече, няма проблем с това масло. Зимата на ниските температури сутрин, двигателя се развърташе супер лесно.  [attach=1]

marcam

И този кастрол-форд което сипах, може да е ментак, вече всичко може да бъде менте. И на бутилките които взех има холограма, но и това правят по мазета и тавани. Също така,никъде в нета освен в наши доставчици не видях да има надпис ФОРД на тубата. [attach=1]