C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

e ,има .. моето го купувах от Англия и си дойде с емблемата на Форд

OL DiRTY

Ми, то, аз като си взема от Англия също няма да е гаранция, индийците дали не са в някоя подобна игра....ма ще си взема от там, някак си по-оригинално ми се струва да си пазарувам от там и Германия  ^-^ :D!

Alexi

тука си в грешка .. магазини като Opie oils или Eurocarparts примерно просто не виждам как ще стане да продават ментета из цял свят безнаказано ,там не е тук  .. инак ако го вземеш от някой си от ибей може и да е менте даже може и да е от БГ :)

marcam

Това звучи малко успокоително :)
Цитат на: Alexi в 06 Март 2017 17:35:45
e ,има .. моето го купувах от Англия и си дойде с емблемата на Форд
От сега ще мисля и аз как да си доставя масло за следваща смяна от по-надеждно място отвън. Ако мотора беше на 200 000+ няма да се впечатлявам толкова, но понеже тези 46 000 са реални си заслужава. 

OL DiRTY

Така е, просто малко майтап да става, а от eBay, мммм,да малко e so-so да пазаруваш от там!

sinnerman

Отвън да го докараш до тука ще излезе на цената на Мото Пфое. 4 еднолитрови туби са осемдесет и няколко лева.

OL DiRTY

8 кинта за доставка, не е много! Даже понякога и безплатно ми излиза, като събера 20 точки при фирмата посредник. За всяка доставка получаваш точка!
Има начини...е, разбира се, всеки си преценява как и от къде да си купи!

sinnerman

Мислех  преди време да купувам от Германия. Масло33.46 х1.96. Доставка до адрес в Германия безплатна. Докарване с gabco- 3.40 (на всеки започнат килограм)х5кг.  Излиза към 83 лева. За Англия не съм гледал Виж, за оригинални филтри си струва да се купуват от чужбина.

Bivola

Няколко пъти годишно в opieoils има някакви разчиствания на определени марки масла и цените почтиии се доближават до тукашните, така че според мен истината е някъде по средата.
Факт е, че тука ментаците са страшно много, но пък не са нормални и цените на Мотобул от по 150лв за туба Кастрол, който всъщност не е нищо особено, въпреки че е истински.

nor4ik

Здравейте колеги, и двата форда които поддържам са Форд Фокус МК2 / 2007 и 2008г. / 1,8tdci /115hp /
В момента съм с CASTROL MAGNATEC DIESEL 5W-40 DPF
Удачен ли е варианта.По принцип съм доволен и от TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W-30, предходна смяна.
Ако ли не какво препоръчвате.
Поздрави

BillyBADBoy

Най-добре Ford Formula F 5W30. Няколко пъти е ставало въпрос, че това е ребрандиран кастрол. Като качества не отстъпва по нищо на други масла на базата на хидрокрек.

Скорошен анализ в oil-club.ru показа, че Формулата си е перфектно масло за парите си ... стига да е оригинално.

Тоталът, който си слагал не е в допуските на Форд. Гледай маслото да има одобрения ACEA A5/B5; Ford WSS-M2C 913-D; Ford WSS-M2C 913-C; Ford WSS-M2C 913-B; Ford WSS-M2C 913-A.

Soura

22 лв литъра в МП към днешна дата. Според мен си заслужава че е с 20-30 лв отгоре. Особено ако го сменяш веднъж годишно. Все пак би трябвало да е оригиналдъ  ;D

Soura

shack

Здравейте колеги, изчетох темата и разбрах, че без значение километрите на автомобила, маслото за нашите коли е 5W30 със спецификация на форд. Аз карам фокус мк1, 1,6 бензин и ми предстои смяна на масло. С риск да стане реклама, можете ли да ми кажете интернет магазин или фирма от която сте взимали "Оригиналн" Форд формула? Ако има опасност да се счете за реклама моля драснете едно съобщение на лично.
Изгледах много клипове и снимки на уж оригинално и менте масло и не знам от къде мога да взема. Благодаря предварително!

Soura

Никъде няма 100% гаранция, но в мото пфое трябва да е истинско.

kamen_i_t

Момчета, на фиеста 1.4 ТДЦИ 68 к.с. й дават 3.8 литра по спецификации, но това включва ли и филтъра? Идеята ми е да купя ли 4 литра туба или ще са малко.. искам все пак и да остане малко, да имам за зор или при нужда... или да взема 4+1? 

Edit - отговорих си на въпроса от сайта, който е прикачил Pyrhel - Capacity 3,8 liter , Filter 0,4 liter , тоест ми трябва 4+1

Bivola

Нищо не си отговорил. 4 литра са ти достатъчни и даже ще ти останат и за доливане

seventh

Цитат на: kamen_i_t в 05 Април 2017 09:43:56
Момчета, на фиеста 1.4 ТДЦИ 68 к.с. й дават 3.8 литра по спецификации, но това включва ли и филтъра? Идеята ми е да купя ли 4 литра туба или ще са малко.. искам все пак и да остане малко, да имам за зор или при нужда... или да взема 4+1? 

Edit - отговорих си на въпроса от сайта, който е прикачил Pyrhel - Capacity 3,8 liter , Filter 0,4 liter , тоест ми трябва 4+1
Грешиш, колега. 3,8 л. е общият капацитет на твоята Фиеста заедно с филтъра. Като имаш предвид, че в картера винаги остават около 200 мл. от старото масло, 4-литрова туба ти е напълно достатъчна. Ще ти останат около 400 мл. за евентуално доливане.
Едит: Колегата @Bivola ме е изпреварил.

kamen_i_t

Ами в сайта, който отворих от темата за флуидите пишеше така, 3,8 + 0,4 филтър = 4,2, явно не съм видял достатъчно добре, сбъркал съм. Жалко, вече поръчах маслото, ама аз съм си виновен, че не изчаках и избързах. Едва ли ще се съгласят да върна туба от литър, още повече онлайн, здраве да е.. 4-5 бири съм назад, благодаря все пак на отзовалите се... :) !

Vesel

Един съвет към тези които ще сменят масло:
Ако не сте сменяли пробката, заедно с маслото и филтрите си поръчайте нова пробка и я сменете, за да не се окажете неприятно изненадани. Евтина е и ще ви спести някой друг час чакане или по-сериозна неприятност.
Днес като сменях маслото, майстора каза че уплътнението е заминало и резбата е започнала да се прецаква. Хубаво че имах къде да поръчам веднага една и дойде сравнително бързо - за около час. Иначе колата ми щеше да си отвиси на подемника.
А пък ако беше събота или неделя - чак понеделник щях да си я взема. Ако се сложи старата може да си тече отдолу, може и резбата да се прецака окончателно и да се наложи да правят нова. Така че,  сменете я , струва не повече от 5 лв.

BillyBADBoy

Смених маслото скоро с поръчано от Германия Ford Formula F 5W30

Разход от местност Смолянски езера, до София (през Пловдив) 4,1/100 по-борд. На магистралата съм карал 100-110.

Маслото има и органичен молибден в пакета с добавки, което понижава разхода, триенето и износването, както и намалява шума.

Изключително съм доволен, имайки предвид, че до сега карах основно с Yacco Lube F 5W30, което е доста по-скъпо.

Дизел от Криуз Чепеларе.

nixel

Цитат на: BillyBADBoy в 23 Май 2017 14:29:12
Смених маслото скоро с поръчано от Германия Ford Formula F 5W30

Разход от местност Смолянски езера, до София (през Пловдив) 4,1/100 по-борд. На магистралата съм карал 100-110.

Маслото има и органичен молибден в пакета с добавки, което понижава разхода, триенето и износването, както и намалява шума.

Изключително съм доволен, имайки предвид, че до сега карах основно с Yacco Lube F 5W30, което е доста по-скъпо.

Дизел от Криуз Чепеларе.
Каква е разликата с Yacco-то? Някакво сравнение - шум, разход, мощност?

BillyBADBoy

По-тих е двигателя определено и разхода сякаш е една идея по-добър.Вибрациите са по-малко от колкото с Yacco. По информация от oil club ru и ресурса на Форд Formula-та няма да е никак малък така, че ще го карам поне 10k km.

За мощността дори да има разлика не мога да кажа, щото повече от 3 000 об. не съм вдигал  ^-^, но принципно колата си движи нормално.

sinnerman

Аз един път се излъгах с това Yacco и повече няма да повторя. Двигателя работи шумно, вибрира, повиши се разхода. Точно както е забелязал колегата. След 5000 км. пробег, започна и да го гори. Направо го смених и повече експерименти не съм си правил. С castrol  5w30, а преди него сменях с Formula, двигателя работи тихо и равномерно, разхода е добър и двигателя е чист.

nixel

Хм, уж много реномирано и хай енд. А Castrol-a доколкото знам си е същия като формулата. Поне А серията де.
Не знам дали сте забелязали но има значение и буквите накрая. Примерно:
CASTROL Magnatec 5w30 A1 - Покрива WSS M2C913 (A,B,C)
CASTROL Magnatec 5w30 A5 - Покрива WSS M2C913 (A,B,C,D)
CASTROL Magnatec 5w30 C2 - Не покрива WSS M2C913
CASTROL Magnatec 5w30 C3 - Не покрива WSS M2C913
CASTROL Magnatec 5w30 A3/B3 - Не покрива WSS M2C913

Повече инфо от официалния сайт (A1 го няма тук, явно е стар модел): ЦЪК

За моя мотор дават минимум WSS-M2C913-C, демек може и с D накрая. Та искам да кажа, че не е достатъчно да се купи кастрол 5w30, трябва да се гледа на тубата кои спецификации покрива маслото.

Alexi

абе тия букви накрая и да ги объркаш все тая .. по важното е според мен да не попаднеш на менте

butoff

Няма начин да не попаднеш на менте, ако тръгнеш по магазините. Такова слагах две години, като знаех че за 70 лева  6 литра синтетика 5W30 и маслен филтър няма как да са оригинални. Прегледах старата туба 1л от Formula F ето ги разликите:
- лазерно гравирания надпис е леко крив, има разлики в цифрите (снимката отдолу)
- бутилката е с дефекти в отливката
- предната картинка е с забележими пиксели
:)

butoff

Има ли оригинално масло в България и откъде може да се купи? В Мото пфое гледах тубата Castrol, но и тя не ми хареса, но беше най-истинска.
Може и да бъркам.
Братушките имат същия проблем, но са го разнищили . Има купища клипчета- масло подделка.
За мен беше изненада да разбера, че Castrol, Total, Mobil и т.н. не произвеждат масло! Купуват, смесват, пакетират.
Правда о маслах
Всъщност смесват база около 80% и добавки около 20 %, които закупуват от съответните производители.
Пикселите по етикета се виждат на снимката.
:)

BillyBADBoy

Цитат на: Alexi в 24 Май 2017 16:18:27
абе тия букви накрая и да ги объркаш все тая .. по важното е според мен да не попаднеш на менте

Ако караш автомобил от началото на века може и да не са важни. Но ако искаш да си гледаш колата по един сериозен начин означават, и то много.

Alexi

мда и какви съществени разлики виждаш между маслата в тая таблица ?