Къде зареждате дизелово гориво?

Започната от petermitkov, 17 Септември 2011 21:25:28

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Искам да попитам колегите с дизелови автомобили къде зареждат?  И каква разлика забелязват между отделните бензиностанции /източници/?

OMV
18 (27.7%)
Shell
3 (4.6%)
Лукойл
16 (24.6%)
Eko
18 (27.7%)
Petrol
6 (9.2%)
От познати
4 (6.2%)

Общ брой гласове: 65

petermitkov

Най-често зареждам на ЕКО и съм доволен - разхода ми е леко по-нисък в сравнение с ОМВ/Лукойл.
sapienti sat

Bobi

След всички опити, които правих с нафтите на по-големите вериги, в момента за "моята" бензиностанция съм избрал ЕКО-то на 4-ти километър. В зависимост от мястото, където се намирам, зареждам и на ОМВ.
Само за протокола искам да добавя, че най-гадната нафта съм сипвал от Петрол...

hitrata_lisi4ka

Аз зареждам да Еко или ОМВ и съм много доволна. На Лукойл съм зареждала рядко и там не е лошо, но определено има разлика.
Искам нещо русо, може и метла!

Alexi

И аз зареждам главно на Еко ,едно че имам карта за 5-6 ст намаление ,а и нафтата не е лоша мотора работи добре .

hitrata_lisi4ka

С Еко имам чувството, че мога да мина повече километри, отколкото ако сипя същото количество на ОМВ.
Искам нещо русо, може и метла!

petarrs

Аз зареждам предимно на Ромпетрол и от скоро на ЕКО. Зареждал съм на ОМВ и  Luk oil не намирам разлика.

beware of the monster

Jumper

Преди време, когато карах дизел само на Ромпетрол, но веднъж един чичко видях да зарежда през някакъв филтър, като той ми каза, че си го купил от ИБей и от тогава имало разлика... Сега бензин само на Ромпетрол или Шел ВиПауър

Alexi

Шел В-Пауър е обикновен дизел с добавка по 1-2 грама на литър ,аз имам от нея няколко литра и понякога си слагам .. не си струва 15 ст отгоре спрямо обикновения дизел .. на Еко тоя по скъпия дизел и той е така - обикновен с добавка .. само на ОМВ е съвсем различен и се внася .

Jumper

Ви паура ми е решение като няма наблизо Ромпетрол. ОМВ ще питам там един от зам управителите за България и ще постна.

Alexi

днес сипах на Лукойла на изхода на Добрич ,нормално си върви колата ще видим студения старт как ще е

Bobi

Днес заредих на Шел в Пловдив и все едно карах трактор! (angry)

G_o_c_e_v

Зареждам със стотици литри от ал&ko и колата и другата кола и не се оплаквам, а когато няма на близо ал и ко, зареждам където ми падне, няма разлика във вървежа, пали, върви, режи са, не пуши и филтъра не се е запушвал до ся, рекорд до тука 50 000км....
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

itskin

Само OMV и то Premium  или Maxx Motion сега. Разликата не е само в добавките, горивото е от Румъния.

supertorr

ЕКО  и от мен- явно е форд  дизел станцията (fri)

Само и малко информация на ползващите карта за 5-6 ст. отстъпка там- вече важат само за плащане в брой

road runner

Цитат на: hitrata_lisi4ka в 19 Септември 2011 01:06:09
С Еко имам чувството, че мога да мина повече километри, отколкото ако сипя същото количество на ОМВ.

+1 .....аз останах със същото впечатление от последното зареждане на ОМВ

Vas

На всякъде другаде, но не и на Петрол  (hammer)

petermitkov

Снощи заредих цял резервоар МаxMotion на ОМВ-то - разлика ненамирам с обикновенна нафта на Лукойл-а (освен в цената)
sapienti sat

kangaroo

Зареждам единствено на ЛУКоЙЛ...не че съм доволен от нафтата в БГ , просто дизела от там не ми е правил проблеми и не съм експериментирал по колата с друга нафта.

Bobi

Цитат на: petermitkov в 25 Януари 2012 12:52:59
Снощи заредих цял резервоар МаxMotion на ОМВ-то - разлика ненамирам с обикновенна нафта на Лукойл-а (освен в цената)

Трябва да минеш поне 50-тина км..Ти за една нощ не можеш да изгориш нафтата от филтъра :)

petermitkov

Прав си. Вече ги минах 50те км. но заради снега карам доста по плавно и няма как да забележа разликата.
sapienti sat

TourneoRS

Досега толкова километри и литри гориво , а никога не съм зареждал на Петрол ...някакви отзиви ?
Или да продължавам да не зареждам  (stir)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

BIGFORDFAN

Аз съм много доволен от Петрол-а до КАТ София,близо ми е до работата и Спринтера си върви чудесно (213 CDI).

G_o_c_e_v

Пресен случай с бензиностанции на ЕКО в Шумен.
Приятел сподели, че при него е дошла кола с замръзнала нафта след зареждане в тази бензиностанция. Собственика на автомобила е заредил 70л гориво и е понечил да запали, но колата не е реагирала. След посещение на сервиз е установено 3 пръста лед в резервоара и замръзнали горивопроводи. Явно и от преди това е имало вода, но сега е станала много.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

мда ,дизел + на Еко бул. Симеон Велики .. кофти за "печелившите "

hotblooded

Това ЕКО - ЕКО ли е наистина или Фран-ментинг?
Един амбриаж в Бургас преди време купуваше нафта която беше с изтичащ срок на съхранение в държавния резерв (познайте колко е била притчвана и кръщавана докато стои там) и я продаваше в бензиностацията си която беше франчайз на известна верига.... сега е франчайз на ЛукОил, не знам дали не прави същите номера.

escobar

Дизелякът правеше следния номер - въртиш, пали си, работи около 10 секунди и гасне. Това при минусови температури. После палеше зорлян и си работеше.
Понеже не го карам често и не знам къде беше сипвано преди това, реших просто да донапълня догоре резервоара. Сипах на Шел и оттогава (десетина сутрини) не е въртяла такива номера. А по принцип не харесвам Шел.

TourneoRS

Днес имах една градска отпуска до Търново , и на връщане се поналожи да заредя . Спрях на Шела и си викам .. я зима  , студ , лед , киши да поглезиме малко дъртия Спринтьор ... Дзък догоре почти 65 литра Ви Повер Дизел / 2.88 нема такава цена на нафтата на екото е 2.82 / 8) .... Паля на последния светофар преди охлюва чувам от духалките.. обичъм тъ обичъм тъ   :D

Alexi

Еко са предимно франчайзинг почти нямат построени бензиностанции в БГ .. но горивата им са сносни .. франчайзера продава техни горива .. причината да се заредят коли с вода е на персонала който не е видял алармата на нивомерната система ..

mitakinen

Днес спирам на ЕКО в Сливен и изненада - колонката на Дизел + пломбирана. Щели да пускат нов - DIESEL EKONOMY, но нямаха

TourneoRS

Цитат на: mitakinen в 16 Април 2012 23:49:51
Днес спирам на ЕКО в Сливен и изненада - колонката на Дизел + пломбирана. Щели да пускат нов - DIESEL EKONOMY, но нямаха

И аз се учудих защо на таблото пише само 0.00 , затова значи е било . То пък Економи ...същата боза като при Лукойла само ново име ще му дадат . ::)