Къде зареждате дизелово гориво?

Започната от petermitkov, 17 Септември 2011 21:25:28

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Искам да попитам колегите с дизелови автомобили къде зареждат?  И каква разлика забелязват между отделните бензиностанции /източници/?

OMV
18 (27.7%)
Shell
3 (4.6%)
Лукойл
16 (24.6%)
Eko
18 (27.7%)
Petrol
6 (9.2%)
От познати
4 (6.2%)

Общ брой гласове: 65

Alexi

мда ,на Еко ще има 2 нови горива

road runner

ЕКО , снощи сипах от новия дизел :) За момента не мога да преценя какво му е икономичното :)  :P

TourneoRS

Колеги , някой има ли идея как мога да зареждам без да има толкова пяна  (hammer) . Винаги зареждам по 15 и повече минути докато се утаи всичко . Ако я оставя така разхода излиза понякога доста нереален . На някого случвало ли му се е да няма пяна в резервоара кога зарежда , и на коя верига бензиностанции ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Нафтата е пенлива, сипвай на най-най-слабата струя :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Да на по-слаба струя. Четох статия в авто списание, че рано сутрин на студено е по-добре/ уж и икономично/

TourneoRS

По принцип знам , че ако ще събере около 70 литра , първите 60-62 литра ги зареждам бързо и следващите  7-8 литра до капачката отиват минимум 10-15 минути защото ги цедя на съвсем лека струйка  (angry) . Дори ако разклатя буса , чува се едно уригване и пяната намаля по-бързо . Ама така ми се смеят какво толкова съм си играел да го пълня , но аз си знам че напълнен добре минава около 850 км от раз .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

за да не се пени нафтата се слага добавка ,но повечето фирми не го практикуват .. най малко се пени като че ли на Шел

Marlboro

На лукойл, не съм забелязвал досега да се пени толкова, че да спира пистолета. Като цяло съм и доволен от тях де.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

road runner

Аз онзи ден заредих НаФФФтичка на Ромпетрол под Сервиза за Ауспуси КРАФТ . Препоръчаха ми я хора с S-класи и Х5-ци :) Засега доволно :)

P.S: А преди 1 седмица заредих на тази долу в Дружба 2 дето е м/у Кауфланд и Параклисчето . Там като отвориха тази бензиностанция бях на работа и знам че горивото е добро ..... пък и с цената на ОМВ имаше разлика от близо 5ст :)

petermitkov

Там (до Крафт) съм зареждал само един път.
Обслужиме (т.е. искаше да ме обслужи) абсолютно пиян човек едва стоеше на краката си и миришеше зверски на ракия - това в 8:00 сутринта по-миналата зима. Касиерка само вдигна рамене като и казах че човека е кьор кютук пиян.
Колата после стана осезаемо по-мудна като дозаредих на ОМВ-то след 2-3 дена и се оправи.

Повече на тази верига бензиностанции не спирам.
sapienti sat

AlexanderBozhinov

Аз съм много доволен от Шел до хотел Вега в Студентски и от Лукойл в Младост 4 до Бизнес парк.Хубава нафта има и на ОМВ в студентски надолу от Унсс.

mitakinen

5г. зареждах само на ЕКО, но вече ме загубиха като клиент с новата им Економична нафта. Вече съм на ОМV

don_Kyci

Много хвалби чух едно време за ЕКО - дизела им вил гръцки, не знам си какво си...
Откакто ми изгубиха общата фактура за месеца(около 1000лв) и след това на няколко пъти в различни бензиностанции ми сипваха над 50л, при положение че ми свети резервата и резервоара ми има вместимост 50л....изобщо отбягвам да зареждам там.

ОМВ ми е най-приятна от веригите, а в ШЕЛ съм заради смарт точките.