Всичко за Национален Събор 2013

Започната от toretosz, 19 Декември 2012 00:39:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Честно казано и аз съм за Хасково, но зависи на каква цена ще можем да я запазим. Ще говоря с човека.
Гео ми прати 2 клипа от там, погледнете пистата:

Capri DOHC Х-во

Capri Х-во
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Виктор Велев

Предполагам че може да се говори със собственика и да му се обясни че не се събираме толкова много хора и нямаме нужда от полиция и линейка дори и от негови хора на старта ако може,при което предполагам че цената няма да е същата и тогава можем да направим някакви груби сметки за това колко човека ще сме горе доло защото със сигурност дори и аз не мога да кажа че ще дойда защото всичко става и да се пресметне колко ще е входа но не мисля че ако всичките плащаме еднакво ще е повече от 10-12 лева мое мнение!

Pyrhel

Ще говоря, точно това ще обясня :)

deshi

Като цяло ... пистата е много приятна особено за непрофесионалисти без опит като всички нас
аз предложих този вариант на Анатоли много отдавна като идеята ми беше свързана с предназначението на клуба
Доколкото съм наясно и помня този клуб замисъла беше да бъде ... по модел на английските клубове ... тип Passionford примерно ...
това трябва да е мястото за хора които имат интерес към МАРКАТА ФОРД , подготвянето на проекти и  моторните спортове , а не към спорта на маса ... да без маса не може ... но тя следствие  от основното събитие ... което е събор на автомобилен клуб ... тоест очаква се каране, зрелише и шоу... смятам че най важното нещо е мястото за каране ... и след това идва въпроса спане, кувети , вечери банкети , палатки и прочееее ... защото ако карането и колите не са ни на преден план ... клубът ще се превърне в копие на банкетната организация от която всички се махнахме по собствено желание ...
мен ми е все тая дали ще спя в хотел ... в палатка ... в колата или няма да спя въобще .....
важна е компанията ... тоест ми е се тая къде ще е банкета , бирата мога да  си я сложа и на капака на каприто и пак да  ми е готино ... даже май така ше ми е най готино

съгласете се че като сме част от този клуб трябва поне да опитаме да погледнем на моторспорта от другата му страна ... а не само от трибуната с торба семки ...
така че замислете се за идеята на този събор и се замислете за момчетата които ще си дадат последните пари за гуми и бенз и ще си карат сиерите до дупка ... дали на тях им се кибичи на една права без грам завой ... и не само сиерите ... това беше примерно аз свалям шапка на всеки който се престрашава да се качи и да кара ... назависимо как го кара

а всеки който има желание ще намери пари да доиде и да кара независимо колко е таксата и колко далеч е пистата ...
така че мисля че извинеия от типа нямам пари  или 10 лв вход са смешни и несериозни ... 10 лв ви е входа в селска  8)чалга дискотеката ....петък вечер ........

Грозен си кат` OHC  .....

ffmk1l

Хубава е пистата, не е толкова "хард" като Калояново, мисля, че ще покарам.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Иван Вълков

Гео по принцип си прав и защото мисля че се изместваме от темата ще кажа че всеки ще си прецени много или малко ще са му 10 лева, т.к. на никой парите не му стигат....на един за хляб.....на друг за яхта.....

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Gredarov

Премахвам съобщението си тъй,като с него явно настъпих доста мазоли.

hitrata_lisi4ka

Не знам дали не е предложено, но защо не се направи и майсторско шофиране? :)
Искам нещо русо, може и метла!

Pyrhel

Съборът е събиране, на което трябва да си направим кефа, а присъствието не е задължително. Чак толкова подготвени коли, че да се борим за парични награди, купи и други подобни няма и мястото, на което сме се класирани едва ли е от толкова голямо значение. Така че, който и да е първи - няма да му платим горивото. Който и да е втори - няма да му дадем манекенка за вечерта и т.н. Пистата е с цел да се съберем и да покараме на едно място, а не да правим бърнаути по светофарите.

Alexander

Цитат на: Gredarov в 11 Януари 2013 17:37:45
Май трябва да се включа и аз.При положение,че пистата няма права за драг,хората които са отишли там за това явно са преценили,че автомобилите им не са подготвени за скоростни карания по завоите.Нека си го кажем честно.Автомобил които се ползва всеки ден в градски условия няма как да е подготвен за каране на писта.Хората като мен които имат възможност да се пуснат единствено на драга едва ли ще предпочетат да бият цял ден път да хвърлят 150 лв и в крайна сметка да гледат защото няма условия.
Аз едва ли ще дойда ако е на писта за картинг.
Правата писта може  да и се направят завой ама на такава с завой не можеш да ги изправиш за да се получи права.

Позволи ми да не се съглася с теб! Карам колата си всеки ден и то много и карането на писта с нея е удоволствие! Който не е пробвал да кара, той не знае! Не е нужно да имаш болид от Ф1 или ралиджиика за да си направиш кеф на душата на писта! Бил съм на събори където хора с всевъзможни комбита,кабриота и какви ли не коли са влизали и са карали и са си правили кефа!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

ffmk1l

След всичко изписано дотук все повече оставам с убеждението, че ми се кара на Хасково. На писта със завои проличава умението да шофираш, тук мощната кола не играе толкова голяма роля. Кефът е невероятен, през 2009 карах на Калояново два дни, освен два криви диска нямах други поражения след това. ;D. Така че слагам 15-ките в багажника и да видим 130-те магарета живи ли са още. Аз съм за Хасково.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

pantata

Аз мисля, че всички ще покараме, макар и с недозавиващи кошове :)) все пак не сме на DTM шампионат - кой колкото може, важното е да се кефиш и да си вдигнеш адреналина. Само да вметна за тези, които карат САМО на газ и нямат бензинови пътища, че шел-а, който е на няколко метра от пистата няма газ :))

emkata

Ама на Лук-а на 3-4 км по-надолу има   ;D

Bobi

Както Анатолий е казал, съборът е събиране, на което да си направим кефа, да се запознаем и видим с нови "стари" познати от форума, да покараме заедно и изкараме един прекрасен ден, който да помним дълго. Всеки сам си преценява дали ще присъства или не. За хората, които основната им цел е състезанието, постижението и наградата на драг или дрифт, има доста организирани такива мероприятия в страната.

Не ми пука къде ще съборът. Ако ще и в Сърбия да е, аз ще съм там. Ще отида там, за да се видя с приятели, с които ми е гот да общувам, да изкарам един страхотен ден и не на последно място, да помогна с консумацията на бирите!

Гредаров, моят миксер пък не е подготвен нито за драг, нито за дрифт, ама пък ще се разбия от каране цял, докато не изпразня резервоара.

supertorr

Аз също съм на мнение, че това е среща/събор на всички нас учасниците в този клуб/ форум/, а бонус към това, ако има каране, бира, скара, бани, " игри" и т.н. всеки, в какво ще участва сам преценява. Също всеки ще прецени, какви средства ще отдели- достатъчно коли ще пътуват за да има място за още един/ при това без да плаща "билет".
Лично аз се надявам така да ми се наредят нещата и да присъствам ;)

lordextra

Е добре де, след като ме навихте за Хасково, но тък нещо ме и разколебахте,
какво би станало ако в цената на билето / доста висока / се направи така че "имаш билет караш - нямаш билет не караш" - не ме разбирайте погрешно, идеята е има спонсор - плаща тез 2 бона, разбира се неговата фирма седи на всички плакат и рекламни матеряли и можеби награди за 1-во 2-ро и 3-то място, но за тез 10 лева да направиш поне 5 кръгчета например за време с още 2 или 3 коли и пак казвам всеки с билет да се пусне по пистата, при 300 човека по 10 лева , покрива наема - нищо че е платен от спонсора и остава място за 3 награди / 600 , 300 и 100 лв / например. А гледам че на пистата има ламби, т.е. защо да ставам в 6 да за да стигна в 9 на пистата, като може да се почне към 17 и да се свърши към 23 с БИРА и ПЪРЖОЛИ, а преди това да се разгледам местните забележителности и да се наеме стая за спане / който иска /  преди това?  ???
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.

hotblooded

Идеята за спонсор е добра.... ама как се намира спонсор в тези времена, това първо. Второ: като се има предвид че някои от фирмите за авточасти ни правят отстъпка, а МП дадоха тестови коли миналата година - сега да искаме да ни платят и масрафа... малко е нахално.
Относно наградите - различните федерации по авто-мото спортове организират състезания с награден фонд и купи - който иска награди и купи - никой не го е спрял да участва там. Събора е събор, състезанието е състезание - на последното се дават купи. Има дори изложения и на ретро коли - там също има купи, грамоти и награди. Не малко от нас мечтаят да минат на по-нов (по-голям) FORD - събора ще е място където ще можеш да видиш (и тестваш или поне да се повозиш) на колата на колега (който има такава каквато ти искаш), да сравниш различните и мотори кой как дърпа кой колко гори.... на пистата ще можеш да си тестваш безопасно възможностите да вземаш завои без да ходиш в насрещното, ще можеш да я изрежеш до край без да се оглеждаш дали някои няма да ти изскочи от някъде....

Pyrhel

Написах дълго обяснение за писти, важащи граждански, купи, награди, сметки, забележителности, спане... И го изтрих... Никой никого не задължава да прави каквото и да било. Престанете да търсите келепир - няма да стане да се вкарат 10 лева (2 кафета и 2 сокчета) и да се изкарат 600. А и пистата е съоръжение с една цел, никой няма да остави да се правят свинщини с бири, скари и пържоли в двора му по нощите. Предложението не се приема.

hitrata_lisi4ka

Момчета, досега на любителски състезания и събори на които съм ходила, не е имало парична награда. Най-много поцинковани купи с жълто покритие и големина на чашка за кафе. Или пък някакви медали от същия материал. Нали това е да се веселят хората и да си прекарат добре...какви парични награди...

deshi

Хмм спрете да пишете ... работи се по въпроса ... като има яснота ще се каже всичко  къде как защо и кога

само едно ще ви кажа идеята на клуба и събора е АВТОМОБИЛИ и нещата свързани с тях ... бирите и скарата винаги има място и време за тях

спонсорите ги забравете ... времената са тегави а и за събор в най/добрия случай с 70/80 коли никой няма да  ви даде и стотинка

deshi

Оп имаме си вече дата терен и сичко е чик чирик ... повече инфо след малко от Анатоли  (fe) (fe) (fe)
общо взето резултата  е супер

Виктор Велев

Хайде казвайте какво ще е да знаем как да си подготвяме колите още от сега  :D апък и търпилото ми не трае много  :))

deshi

(race) (race) (race) (stir) (stir) (stir) (fri) (fri) (fri) (fri)жокера е :  името на мястотона събора  е митично същество бълващо огън ...

Виктор Велев

хахахахахаха За писта Дракон ли става въпрос ако тя направо съм възхитен от избора сташно много бих се радвал да е тя  :D

hitrata_lisi4ka

toretosz

??? Гео тъй като и аз имам съмнения за Дракон едно голямо благодаря на теб и на собственика й. ???Имаме най голямото предимство пред всички марки в БГ а не можем да се възползваме.

п.п. това ще бъде възможност да се свържем и поканим всички сериозно направени фордове в БГ.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

deshi

Анатоли пускай им инфо на хората че се побъркаха вече  (party) (party) (party)

Pyrhel

Щом сега е така, представяш ли си какво ще е около 1ви септември
(hrn) (hrn) (hrn) (hrn)

http://fordbg.com/forum/index.php?topic=2981.0

vladi tanev

Браво много се радвам че ще сме на Дракона това е просто супер и за което трябва да благодарим на хората които се погрижиха да сме там така поне ще може да се изпълне на всеки желанието за каране във всяка дисциплина, а и е в центъра на картата и на всеки ще му е добре разстоянието.
Искам да попитам сега как ще стои въпроса със спането и дали като сме на седми и ако евентуално ни оставят там за вечерта на палатки и на осми кой от кадето е или няма шанс за преспиване там понеже знаем че след автомобилите и адреналина следват бирите където сме доста силни :)) и скарите а и предполагам и други желаещи ще има за хотел звездоброй,предполагам е рано за спането да се пита но е хубаво да се знае.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Иван Вълков

Супер евълла, от колко време се бленуваше за това място, ще стане един незабравим събор. Благодаря на всички който са организирали нещата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!