Всичко за Национален Събор 2013

Започната от toretosz, 19 Декември 2012 00:39:46

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Bobi

Абе, вие не четете ли? Какви три ? Пистата в Сливен е затворена за подобни изпълнения!

То е ясно, че всеки предпочита еди кое си място, ясно е, че пистата в Хасково е супер, ама я помислете как хора от Северна България ще карат 500 + км до там?

ffmk1l

Цитат на: Alexander в 08 Януари 2013 22:58:43
Няма нищо сигурно! Ще се пусне анкета! На мен лично Междене ми е на последно място от трите!
Въпросът доколкото разбирам е, не какво най-много искаме, а какъв е разумния и реалистичен избор. Събор се прави най-вече от участниците в него. Елате повече хора, пък и ако ще да сме на някоя поляна, голяма работа. (beer)
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Pyrhel

О, не, никви анкети... Проверяват се условията и решаваме в оня нашия раздел. Това с анкетите ще стане пълно мазало. Не може да се угоди на всички и недоволни ще има винаги.

Пистата на Междени е къса, но има 400м и има място за спиране. Ако се търси дължината на Сапарева Баня - 3км и да правиш каквото си искаш там - трудно.

Дракона - там няма какво да го коментираме, 2000 бгн няма как да отделим в момента за такси. Имайте предвид, че далеч не е само наемът на пистата. На големите и известни писти трябва да имаме пожарна и линейка (+600 бгн/ден).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BIGFORDFAN

Както виждаш, никой не напира за Дракон, просто си мисля че на Сливен щеше да е по-добре, но щом не става там си остава Междене като най-приемлив вариант.

toretosz

Да дам и аз едно предложение да сме домакини.Летище Стара Загора.Собственост на воените и не се ползва за никви мероприятия.Дълго е поне 2 км.
http://maps.google.bg/maps?hl=bg&ie=UTF8&ll=42.377695,25.657711&spn=0.034556,0.084543&t=h&z=14&output=embed

Може да се пусне запитване от сега какви ще са условията.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

G_o_c_e_v

Това да не е където правят "Бата Агро"?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Danchev

Настилката в Стара Загора е аналогична с тази на Междене с бонус треволяк, отделно в момента тече процедура по търсене на инвеститор и едва ли ще ни пуснат. Хасково до колкото разбрах вече не е 700 кинта, на мен много ми харесва, но не мисля че е подходяща за събор. На Сливен и тази година ще си има драг, Боби незнам откъде ти е информацията.
How about a magic trick?

Bobi

Ники, възможно е информацията, която ми дадоха да не е вярна и да съм се подвел.

Edit: Да, информацията ми е грешна.

Dmitarcho

Споредм мен трябва да се съобразим с момчетата които ще дойдат на събора за да карат колите си на пистата, зяпачите отстрани какви претенции да имат :D Междене го видяхте какво представлява и какви възможности предоставя пистата. има хора от Стара Загора, да проверятак стоят там нещата, да се проучат и в Хасково и Сливен пистите и тогава да седнем да мислим къде ще сме. Поне сега има време, видяхме как се прави събора, тази година по-спокойно трябва да мине организацията. :)
Ръца Пръца

SICKandPROUD

За Хасково мога да се заема и да проверя как седят нещата, живея близо все пак.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Dmitarcho

Цитат на: SICKandPROUD в 09 Януари 2013 09:14:06
За Хасково мога да се заема и да проверя как седят нещата, живея близо все пак.

Бягай :P :P :P   

Ако ти е удобно, ще сме благодарни ;')
Ръца Пръца

Иван Вълков

Може да се организираме двамата да отидем ако ще ходиш специално за това, иначе ако ще минаваш само пътюм няма дерт само да не се доблираме ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Цитат на: Иван Вълков в 09 Януари 2013 09:28:08
Може да се организираме двамата да отидем ако ще ходиш специално за това, иначе ако ще минаваш само пътюм няма детр само да не се доблираме ;)
Добре Ванка, като се прибера ще звънна да идем :)

hotblooded

http://www.wikimapia.org/#lat=42.6011906&lon=26.6219755&z=15&l=0&m=b
Или Долна Митрополия...

Освен тази има още доста такива писти в близост до всички настоящи и бивши военни летища, военните са доста тромава система, но може би си струва да се опита. Изоставените селскостопански летища не са оферта, защото са си били зле още като са били активни, виждал съм все още действащо таков - гняст....

SICKandPROUD

Здравейте колеги,както писах по-рано мога да мръдна към Хасково да се информирам за пистата.
Говорих с управата и ето какво казаха
-управителя се казва Бакърджиев
Телефон: 0886 60 70 59
Дължината на пистата е 920 метра.
След разговор с него, уточнихме за 6 Септември цената би била около 1200 лева, като в тези разходи от тяхна страна се ангажират с линейка, професионални пожарагасители, засичане на време върху  голямо табло, и хора с флагове за старт и финиш.

Цената за 2 дена е 2000 лева пак със същите ангажименти от тяхна страна.
Цената е такава защото от месец Май до Октомври били най-силните им месеци за пистата, ако не искаме линейки, табло за време и тн. цената ще спадне.
До пистата има хотел, който може да прибере над 100 човека, като наематели на пистата щяло да има намаление от цените за нощувка.
Надявам се да съм помогнал.

ето как изглежда пистата:

https://maps.google.com/maps?f=d&source=s_q&hl=en&geocode=%3BCQyOVtzfKQGAFTdQgAIdFuWFAQ&q=41.963575,25.55215&sll=41.963623,25.552139&sspn=0.007427,0.016512&ie=UTF8&t=h&ll=41.966223,25.551603&spn=0.005584,0.010836&z=16&vpsrc=6&iwloc=near&daddr=%2B41%C2%B0+57'+48.87%22,+%2B25%C2%B0+33'+7.74%22+(41.963575,+25.552150)

Dmitarcho

Мисля,че линейки и пожарни не ни  трябват, чичковци с флагчета също ;) Това с цел да се намали цената за самата писта ;) Хубавото е, че има хотел в близост, в който евентуално можем да ползваме някаква отстъпка - ще има и бели чаршафи и баня за всяко дупе :D
Единственият минус който виждам, че тук неможе да става въпрос за драг, ам главния път ми се вижда достатъчно дълъг и прав :D
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Така е, бая дълга права си е, и аз смятам, че може и без тези пожарни и линейки с цел намаляне на разходите.

hitrata_lisi4ka

Без линейка и пожарна никой няма да те пусне да караш. Особено, при такъв тип мероприятие.
Искам нещо русо, може и метла!

Dmitarcho

Миналата година как караха момчетата ;)
Ръца Пръца

hitrata_lisi4ka

Не знам за кои момчета говориш, но на събора на Пежо клуб в Хасково на тази писта, изрично им изискаха линейка и пожарна. Досега на колкото и състезания съм присъствала, никое не е започвало без да има на пистата линейка и пожарникари.
Искам нещо русо, може и метла!

Dmitarcho

A ... за състезание съм съгласен ;) Ам да се съберат 200-300 коли ... 30-40 да побрънчат малко, не виждам защо да е задължително да има линейка и пожарна ;)
Иначе говорех за нашия събор миналата година. Питаха ни дали искаме линейка и тем подобни, любозне отказахме, и не е имало проблеми от страна на собствениците и за всеобщо щастие не бяха нужни ;)
Ръца Пръца

kaloqn

При така написано заглавие на темата, остава впечатление, че е решено срещата да бъде в Хасково.

Pyrhel

Така е, ще я слея с другата. Благодаря на SICKandPROUD :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Danchev

Основният кусур на Хасково освен цената е липсата на "права" ... да готино е да стъпиш на подредена писта с кърбове, готин асвалт и т.н. но драга е най-достъпната дисциплина и както видяхме миналата година точно тя опразни паркинга.
За мен лично състезателният момент на събор няма място ... не сме някоя голяма марка където отиват и много хора само за да гледат шоуто от състезанията.
Достатъчно малко сме за да си позволим да се правят събори от типа каране на корем за всички ... колкото и да ни се иска топлата вода няма да я открием, местата в централна България за това са Дракона, Сливен и Междене.
How about a magic trick?

Виктор Велев

ами тя и междене няма толкова дълга права.....

ffmk1l

Цитат на: Danchev в 09 Януари 2013 15:28:42
Основният кусур на Хасково освен цената е липсата на "права" ... да готино е да стъпиш на подредена писта с кърбове, готин асвалт и т.н. но драга е най-достъпната дисциплина и както видяхме миналата година точно тя опразни паркинга.
За мен лично състезателният момент на събор няма място ... не сме някоя голяма марка където отиват и много хора само за да гледат шоуто от състезанията.
Достатъчно малко сме за да си позволим да се правят събори от типа каране на корем за всички ... колкото и да ни се иска топлата вода няма да я открием, местата в централна България за това са Дракона, Сливен и Междене.
Извинявай Ники, тази година ще караш ли? Лично за мен минусите на Хасково са: близост до Ст.Загора, няма да мога да покарам по някой от проходите, да видя места, където не съм бил. Хубавото е, че все пак е уредена писта, ще може да се засекат времена, на Междене не беше чак толкова дълга правата. Като сложа на кантара едното и другото място, като че ли Хасково е по-добрия вариант.
Има още един плюс на Хасково-мероприятието ще има по-голяма публичност, едно е да си на някаква стара писта нейде из Балкана, друго е да си в града.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

deshi

Ами ... не  е точно така ... нека каращите все пак да си кажат мнението... май аз щего направя  първи

1 Аз лично предпочитам хасково и ще кажа моите съображения
както много от вас знаят не съм фен на драга ... даже на събора няма да карам драг , миналата година карах понеже колата ми за дрифт не беше готова
та предимствата
+ на хасково можем да  си направим тайм атак и италианско ... и честно казано като човек който е карал и двете дисциплини  смея да твърдя че  е много по готино карането на писта ... примерно за време отколкото само направо
+пистата е малка и разликата в мощността не играе кой знае каква роля , нито предно , задно или 4Х4
+дрифта е ясен ... друго си е да имаш много завои и то готови, пистата е малка завоите също ... съответно дори една сиерра 1.6 може да достави много удоволствие .
+има трибуни за публиката с сянка ... от трибуните се вижда цялата писта 
+асфалта на пистата е перфектен
ако е там събора ... аз лично няма да сляза от пистата целия ден

- няма права за драг
мен лично това не ме притеснява но все пак общо погледнато си е минус

в карайна сметка с две думи тея дето не карат ще могат да пият бири цял ден на сянка и да гледат карането седнали
а тея дето карат ше се разцепим от каране

основния минус преполагам е цената
аз лично предпочитам да дам повече кинти но да се накарам като хората :)

тая година мисля че трябва да  си засичаме времена ... и да  си направим дрифт състезание ... без тандеми да  няма инфекции но все пак когато си има стръв е съвсем друго

друг  много голям +
на пистата могат да карат 3 коли едновременно съвсем спокойно :)
тоест няма да има аре излез да покарам и аз ... а колкото до коли дето карат мисля че ще сме 25-30 поне
Грозен си кат` OHC  .....

vladi tanev

Абсолютно съм съгласен със Гео а и аз все пак не съм фен на драга,но май има и такива сред нас за което ме навява една мисъл че много трудно ще може да се угоди на всички аз лично не че нямам претенций за място но все пак въпроса е да се съберем.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Dmitarcho

Това за Драг-а - миналата година докато имаше конуси - имаше 4-5 коли да карат, като започна драг-а останахме 4-5 коли на "паркинга" ;) Просто дарга е много по-лесна дисциплина отколкото карането в писта. Но пък карането в писта си е за КОЛИ ! Аз примерно с комбито къде да се връткам по пистата - ша са прекатуря някъде :D
Разбира се, че не може да се угоди на всичкии всички да са доволни на 100 % Спорд мен е по-добре да се угоди на булшинстово карачи !
Така казано от Deshi съм съгласен с него. Няма да е лошо да се обсъди със собствениците на пистата в Хасково дали може да направим мероприятието без линейка и пожарна - мисля, че за тях ще отидат голяма част от таксата за пистата.
Мен изобще не ми пречи къде ще сме. За мен най-големият кеф е когато всички са доволни след подобно мероприятие и вечерта когато сме на маса/около огин/около пилон да се забавляваме ;)
Ръца Пръца

Danchev

Няма да карам, защото с тази марка и "кола за каране" приключих ... просто ми пука хората да си изкарат добре и си казвам мнението.
Ако не ми пукаше щях да съм с две ръце за Хасково, защото ми е на две цигари време и има къде да седна на сянка с бирата и да гледам сеир :)
How about a magic trick?