Всичко за Национален Събор 2013

Започната от toretosz, 19 Декември 2012 00:39:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

deshi

Абе и е така и не е ... аз лично не видях ни една кола правена за драг специално от тези на събора ... докато доста от колите бяха подготвяни за дрифт  8)
Грозен си кат` OHC  .....

Danchev

Именно де 90% от колите не са подготвени за нищо ... казвам си мнението точно като човек, който няма лични претенции ... иначе всеки може да си дърпа накъдето го влече, един ще му се лъзга, друг ще му се дърпа и така :)
Факт е, че Пежата 2-3 години се събираха на Хасково и се водеха същите спорове, факт е и, че на датата на събора им почти винаги има някакво събитие на Дракона и истинските им коли избираха да идат точно там, а не на събора. Миналата година се преместиха на Сливен и най-накрая направиха голям хубав събор :)
How about a magic trick?

Виктор Велев

Миналата година бях на събора на пежо в Сливен беше много тъпо!
Колкото до писта Хасково аз съм с две ръце за нея и напълно подкрепям мнението на Гео !!!

G_o_c_e_v

Ся, да обадя едно предложение... преди да цъфнем на пистата да отидем първо в хотелчето или там където ще се спи за да разтоварим багажериите и да може повече хора да се пуснат по пистата. Миналата година имаше доста хора, които извадиха сергията от багажника за да се пуснат на драг, но няколко човека ни домързя да извадим половината покъщнина от багажниците...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

toretosz

Яко сте заформили дискусия ::),Събор не е=на състезание.Ръцете долу за 1 вия 2 рия и 3 тия няма награден фонд.
Събор е
1во да се съберем да се видим кои как е да  обменим инфо.
2 ро един прекрасен ден със съмишленици приятни емоций и разбира се форд адреналин,мирис на бензин(гас  8)) и гуми.

Който иска състезания си има да участва там.Предлагам да се видим и като миналата година да си изкараме 2 страхотни дена.

По мое мнение тази година ще сме повече и ще е хубаво на мястото което ще се кара да позволява да има по 2-3 коли да не си пречим за да може всеки който му се кара да се накара.Така че и на мен Хаково ми  се вижда добър вариянт.Но вече друг е финансовия въпрос и мнението на другите.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

deshi

хотела на пистата е на 30 метра от нея , паркинга е огромен, има място на корем ... да си разтоварвате ...
събор без състезания не става ... по съшата логига може просто да идем да покараме на нащо си место за каране ...
всички казвате ... сички отидоха да карат драг ...миналата година ... да ама драга беше час ... или 45 минути
а събора е цял ден ... тоест с драга не може да направите нито зрелище нито фън за публиката ... зрелище има когато има няколко коли и се гонят една друга ...това няма как да  се случи на междене
да на междене драга е ок .... само че нито гимканата стана като хората , нито дрифта
за италианско си трябва писта , за дрифт си трябват завои...
нещата са прости и вариантите са ясни
1. отиваме на междене правим 1 час драг ... и подобие на дрифт и нещо като гимкана
2.отиваме на сливен и правим същото като на междене и плащаме вероятно повече
3. стягаме се и кихаме по някой лев повече и отиваме на хасково , правим дрифта и италианското и timeattack  както си трябва
и правим примерно драг на 100 метра на правата който иска да  се пробва

трябва да  се чуе мнението на тези които искат да карат ... а не на тези които може би ше се пуснат за 1 дръпка на драг-a
като под каране имам пред вид дрифт или тайм атак ....
щото до тук никой не е казал аз съм драгаджия и идвам само за драг-a
а друг е въпроса че всеки който стъпи на писта с завои и покара ... много бързо осъзнава че карането направо ...  е много далеч от моторспорт-а
нямало подготвени коли за дрифт ... ники моята е подготвена точно за дрифт и тайм атак ... ок ако искате драг слагам големия дифф надувам на 1.5 bar boost   и ви чакам ... и какъв е смисъла на някой ще му бъде ли кеф , на мен щото не  ?
на виктор цанко сиерите не са ли подготвени за дрифт , или на двамата мировци , или на марин примерно или на владо скорпа ...
колко коли има за драг , говорехте за мнозинство ... нека се преброим от тея които искаме да караме повече от 1 врътка колко за дрифт и колко за драг.
Още повече тоя клуб по спомен идеята беше за КАРАЩИТЕ и ПРАВЕЩИТЕ ... аиде да караме тогава както си му е реда и да може всеки да усети тръпката а не да проверяваме колко вървят на форд стоковоте мотори направо.

Pyrhel

Определено подгрепям Гео и съм за истинстка писта. Но се притеснявам от 2 неща. Първото е откъм парите - не можем да кажем на хората "дай 15 лева за вход". За каращите е ок, ама на зрителите определено няма да им се понрави по 15 лева (например). Все пак идват по 2ма - 30 кинта само за вход. 10 е малко по-нормално, ама пак е много.
Другото - както и досега се чу в темата - хората излезнаха на драг частта. Да приемем, че ще сме 70 коли. Ако на пистата в хасково излезнат да карат 15 ще е смешно, независимо, че правят шоу, как ще се нахъсат останалите. Голяма част от хората се притесняват за колите си - дали няма да ги очукат в оградата и дали няма да потрошат нещо и ги разбирам напълно.

Тук обаче се успокоявам, защото вярвам, че повече хора ще се включат в карането, тъй като хасковската писта няма бетонни огради между платната:

Като цяло имам следното питане: ако приемем, че входът ще бъде 10 лева на човек (това само теоритично, не съм се обаждал до х-во), смятате ли, че това е прекалено висока сума и дали това ще е причината някой да не посети събитието. Все пак е свързано с доста разходи - път, вход, спане и ядене.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Радко

Километрите от София са същите. Изглежда добре пистата. И да хубаво е, че няма стени  :D А за парите ... не е много малко 10-15лв на човек на ден, но ... наистина ще си заслужава ако се включат много хора в карането :)

Иван Вълков

Който няма с какво да "кара" може да се организира и състезание с картове на дали цял ден ще заемем пистата. Мен ме притеснява веселата част.....къде ще седнем и да се видим? Не съм сигурен дали хотела има някаква банкетна зала....а и се очертава доста хора да сме....щото не всеки ще кара ама всеки ще иска да седне да хапне пийне и т.н.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Виктор Велев

10 лева за вход не са чак толкова много все пак се събираме веднъж годишно предният път за Междене беше 4 лв. не мисля че так толкова ще се изръсим!

Dmitarcho

Нали хотела е близо до пистата, който не иска да идва на пистата, или му се виждат много /колкото ще е таксата/, предполагам ще има пак хора с децата, ще си стоят в/око/зад/над Хотела ;) Анатоли много ще се "зарадва", защото този път без куверт едва ли ще можем да минем ;)
Ръца Пръца

Иван Вълков

Дойде ми още една идея за да се облекчат малко финансите може да поканим или по скоро да обявим деня за свободно каране и който има подготвен автомобил може да дойде да покаже какво е сътворил и да тества. Някой ще кажат ама нали си е Форд събор... аз ще кажа събора да на форд е но това не означава че на карането трябва да са само фордове. Мисля че ако се изявим като домакини първо ще е по-поносимо финансово и второ ще се разчупи стереорипа. Има и трето предимство колкото повече направени автомобили за писта повече почерпен опит. Това е само предложение и неангажирам никой с мнението си.
Митак то хотела е непосредствено до самата писта. Относно хотела в околията - Кенана - има доста хотели но са на около 10 -тина километра. Така че винаги може да се потърси алтернатива за спането и веселието.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

vladi tanev

Също така да вметна че не е лошо да се има в предвит да има и бензиностанция на близо все пак не е изключено на някой да му потрябва  :))
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Иван Вълков

Бензиностанцията е на една гума разтояние от пистата - Шел.

vladi tanev

Ако е за Хасково да знам и другото което е един голям плюс по спомен имат и машини за смяна на гуми.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

viksata

Добре де ::)

да кажем че сме повече хора от миналата година,има хотел за всички ...?

Е добре ма ако искаш да си на палатка примерно ко праиш?

Говоря за Хасково.. има ли къде да си праснеш барбекюто и чадъра?

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Иван Вълков

Ми аз не съм обикалял много много но на пистата има капанче със скара но мисля за палатки няма удобно място.

viksata

Да все пак си в града,не че е проблем да се спи на хотел, но исках да обърна внимание, че не само драга и дрифта трябва да се взимат в предвид :-\

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Alexander

Може да се направи като на Трак Дей на Дракон - 5-10 лева ако ще зяпаш и 15-20 ако ще караш! Така според мен е най-справедливо! Всяка кола може да влезе да кара, не е задължително да е подготвена за да си направиш кефа! Аз съм ходил на Калояново още със стандартното окачване, когато се люшках като лодка, но кефа е неповторим!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

Колкото и да ми се иска и да се опитваме да се съобразим с всички желания - това е невъзможно. Желанията са най-различни - да е в средата на България, да е евтино, да има дълга права, да има завои, да не е грапав бетон, да има сянка, да има място за палатките, да има място за спане на закрито, да има бани във всяка стая, да могат да се съберат на едно място хората от палатките и тези от хотела, собствена скара, а не готово меню. За жалост това в комбинация няма как да стане, трябва да намерим компромисен вариант :(

Сашо, на твоето мнение съм, но умишлено не съм го предложил като вариант. Спомни си хората, които се пуснаха миналата година на драга и на нищо друго. При положение, че на пистата ще има "пишман драг" - 100 метра, но ще трябва да платят х2 - колко от тях ще се качат на пистата? Затова си мисля, че ако входът е еднакъв за всички, то по някое време някой ще си каже "мама му стара, искам и аз, писна ми само да зяпам" и ще покара и той. Според мен миналата година на драга се получи точно това - поради тази причина се изпразни паркинга.

Alexander

Защото нямаше условия за другото, затова се изпразни на драга! Едно е да караш м/у конуси, друго е да си има писта! И защото намаше съревнование на другото - нямаше времена. Друго е да знаеш че си победил някой, надъхваш се. Така мисля аз. Иначе за входа имаш право.

П.С. така като гледам как върви темата тя до Септември ще е 100 страници :D
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

BIGFORDFAN

Аз за пореден път ще кажа че предпочитам да сме на друго място тая година, определено Междени не ми хареса толкова миналата година, но пък Сиераджиите направиха бруталното шоу. Подкрепям с две ръце Хасково, а пък преди време предложих и друг хотел, намира се в парк ''Кенана" и си мисля че ще е по-готино там.

Pyrhel

С Боби сме седнали сега в една кръчма и говорим... Може би 7ми е по-добър вариант, тъй като на 6ти всеки ще има време да се подготви, да събере багаж и да се наспи, защото ще се тръгва рано, за да можем около 9 часа да сме на пистата (която и да е тя). Какво мислите за 7ми?

Alexander

За мен датата е без значение :)

by hotblooded

Dmitarcho

Ръца Пръца

ffmk1l

Шести, седми, няма толкова голямо значение. Анатоли, няма угода на всички, решавате нещо, обявявате го по-рано и така. Сигурен съм, че ще се получи много по-добър събор от 2012. Не се вживявайте толкова за това каране на писта, според мен не повече от 30% от колите ще се карат на пистата, помнете ми думата. За мен е по-важно да се видя с приятели от цяла България.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Dmitarcho

Защо ми се струва, че ще сме на Хасково :P За каране на истинска писта си е най-добре ;)
Ръца Пръца

deshi

Ако пиптате идеята за трак дей не става ... шото нали искаме форд събор ... тоест остава само форд според мен ... банкетната на хотела е над пистата и от масата се вижда цялата писта  (beer) (beer) (beer) (beer) (beer)

toretosz

Друго голямо предимство на Хасково е ПР снимки и клипове ще станат страхотни това ще спомогне много за популязирането на марката и клуба.А и всеки качил колата си на пистата ще има страхотна снимка на десктопа и фейса си за която е платил 10 лв(визирам входа) .Колкото в близкото фото да се снима качен на скутер.

п.п друго кето може да е в помощ клубна такаса + 5лв нагоре  и всеки който я притежава ще плати само няква минимална част на място или нищо ако примерно има бум +200% спрямо миналата година.Така допълнителните приходи ще покрият 50 % от наема.Тук вече Анатоли може да помисли.

А за други коли на пистата може но само близки френдове за да допуснем не повече от 10 коли с който да допълним бюджета.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

vladi tanev

Аз също съм със две ръце за Хасково,и не се самозалъгвайте че миналата година на драга караха повече коли изпразни се паркинга защото всички се наредиха по спомен освен тези които си караха се наредиха още четири пет коли да не изреждам кои бяха а и по спомен когато Анатоли излезна да показва пистичката от конуси май забравихте че първия стигна последния понеже не бяха малко коли а имаше и такива които караха а не се пуснаха на драга а и съм сигурен че ако някой се пусне да покара на писта ще забрави всичко,другото което искам да кажа за Междене и съборчето беше невероятно да вярно настилката не беше от най добрите ама за четири лева да не искате настилка като на Хокенхайм а и все пак се прави за първи път такъв събор и ако се ходи пак там пак ще дойда и ще карам въпреки гадната настилка само че този път ще си взема повече гуми за гърмене.
Но пак казвам че съм за Хасково трябва да се развиваме а не да тъпчем на едно място време е да започваме да се доказваме като клуб,приятели и не на последно място марката ФОРД   (fe) (fe) (fe) (ford) (ford) (ford) (race) (race) (race)
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа