Добавка за масло на дизелово Мондео Мк3

Започната от moni74, 05 Декември 2012 20:19:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Имам чувството, че когато купих колата двигателя работеше по-тихо. След смяната на маслото /сложих си Формула Ф 5w30/ мотора стана по-шумен.
Не разбирам много от двигатели, но ми препоръчаха една добавка на Liqui Moly - Hydro-Stößel-Additiv- добавка за хидравлични повдигачи. С нея двигателя щял да затихне, била съвместима с комън рейл двигатели.
Дайте съвет, лошото е че не знам какви са нашите повдигачи. Освен това, не знам дали ми се струва за този шум, или е нормален за двигател с верига.

----------------------------

hotblooded

Повдигачите са хидравлични. Смяната на звука може да се дължи и на смяната на бензиностанция....

Alexi

мда с различни нафти различно звучи мотора ,по принцип не е много тих на празен ход .. а може и да е била с по гъстичко масло преди да го смениш ..

VENTCI

Най добре премини към масло 5W40 синтетично.  Известни ли са км. на автомобила ?

moni74

Километрите, когато слезе от автовоза бяха 180к, след това "станаха" на 112к. Има ли разлика между 5w30 и 5w40?
В интерес на истината, маслото което източихме беше нещо черно и малко по-гъсто от нормалното, което съм вадил от HDI. Затова следващата смяна ще е пролетта независимо от пробега, тогава ще направя и промивка на мотора. Предполагам италианеца накрая е карал като сватбар. Защо ли - вижте снимката на поленовия филтър, който свалихме.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 06 Декември 2012 09:00:31
Километрите, когато слезе от автовоза бяха 180к, след това "станаха" на 112к. Има ли разлика между 5w30 и 5w40?
В интерес на истината, маслото което източихме беше нещо черно и малко по-гъсто от нормалното, което съм вадил от HDI. Затова следващата смяна ще е пролетта независимо от пробега, тогава ще направя и промивка на мотора. Предполагам италианеца накрая е карал като сватбар. Защо ли - вижте снимката на поленовия филтър, който свалихме.
Това с промивката обезателно.... вече знам за двама души които задраха мотори защото по дъното на картера има утаена "грес" и помпата не може да засмуче нормално масло!

petermitkov

Най-вероятно колата е била с по-гъсто масло.
Според мене карай с 5в30 Форд Формула пълна синтетика независимо от км на колата или от това че трака повече още повече ако е била на 180 000км - това е нищо за този двигател.
sapienti sat

Pyrhel

Цитат на: VENTCI в 06 Декември 2012 00:02:41
Най добре премини към масло 5W40 синтетично.  Известни ли са км. на автомобила ?

Защо да е най-добре? Какво общо има пробега с вискозитета на маслото, с което се кара?

Искате ли да направим една отделна тема и веднъж завинаги да решим каква е разликата между SAE 30 и SAE 40. Като цяло знаете ли как работи вискометъра и каква е разликата (реалната, не цифрите на етикета) между SAE 30 и SAE 40?

Мони, карай с 5w-30 и не се подлъгвай с побългарявания. Не съм ровил коя група синтетика е Форд Формулата, но не е от най-доброто, при положение, че е едно от най-евтините масла, ама честно казано не ме и интересува. Сипвам го, сменям на 10 000 и не ми дреме - все 500-600 000 ще изкара без ремонт, после ще я дам за скрап или ще я продам.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Засега нямам намерение да минавам на нещо по-различно от 5w30. Може би ще сложа Total Ineo 5w30, мисля че имаше два вида. Единия е за HDI с ФАП - такова карам на ситроена, а другото мисля че е подходящо за Мондеото.

supertorr

Защо се вкарвате в приключения. Експерименти може да правите всякакви, но как ще извадите резултати, на усещане и до какво ще доведе това...
Ако можеш да си позволиш да спазваш правилата на производителя защо да не го правиш???

TourneoRS

Аз и в други форуми съм го писал но пак никой не вдява . Защо всички гледате вискозитета , защо никой не гледа характеристиките на маслата . Форд , Фолксваген , Мерцедес  .. почти всяка голяма фирма си има норми които изисква за даден автомобил , доста от тези норми се  припокриват .  Ако знам минималните изисквания на VW 502 или WSS-M2C913-C  или - A или - B , ще си търся масло което покрива или дори е по- добро в дадена норма и  ценови клас .Не всичко е 10 или 5 W40  , до преди две - три  години се занимавах с тези неща и човека с който имах делови контакти ми беше дал един не много дебел каталог с доста полезна информация . Всичко беше описано доста подробно , но понеже съм много прибран , при ремонта на апартамента се затри някъде така и не го намерих , а ми вършеше страхотна работа  (argue) . Колега moni74 , предполагам колата е покарана със старо масло , при следващата смяна при добро желание може да промиеш системата с промивно масло , подчертавам промивно масло а не добавка за такава цел . Сложи си и хубаво синтетично масло да подчертая пак  ^-^, пълна синтетика - а не хидрокрак . При хидрокрак маслата имам едно убеждение / мое си лично може и да греша / , че след определен пробег доста бързо си губят качествата .

Сега се сещам за една случка при последната смяна на маслото . Аз карам с 15W50 - гъстичко масло така съм си преценил за моя вървежен РП така карам . Но това масло е оцветено с един по тъмен син цвят . Майстора маслар / казвам майстор щото не му знам името  :D... / който ми сменя маслото , при последната смяна като почна да го налива скочи ..
Той : Леле това е корабно масло , ще си прецакаш мотора ....
Аз: Как ще е корабно масло бре човек /шашнат съм / , на такива масла най малкото пише огромен надпис Marine ...
Той : ама не ме лъже бре , чорил си го от някъде , аз ти казвам ще си прецакаш двигателя ама ти си знаеш . Всички корабни масла са за бавни двигатели , и са сини , за колите са жълти , за скоростни кутии зелени ....
Аз : Мълчание , иначе щях да падна в канала от смях  :D .

Това ми го казва човек който обслужва автопаркове от 20 години ... не различава по индексите кое е за бензин кое за дизел и т.н.

Поне ми го сменя за 5 лв иначе не бих стъпал там  ;D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .