Пишман майстори

Започната от Pyrhel, 26 Ноември 2012 23:50:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Да коментирам ли, да ги плюя ли... Маншон... А ако трябва да отварят скоростна кутия? :-X

Пишман майстори
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Да познаем, че и карето вече е в отпуска.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Pyrhel

Избеснях и срязах и голямата скоба, за да видя дали не са оставили старата грес... Не видях да се е напълнило с мизерия и уж няма проблем, въпреки, че така съм карал почти цяло лято. Радвам се, че го хванах преди зимата. Баааа си, една скоба да им се свиди като не са нацелили правилно дупките за стягане. Нямах от тия със съчмите, нито стискащите се, та тоя маншон сега е с винтовите скоби за маркучи :D Българска работа - да ходиш и да проверяваш какво са направили след като си дал пари. Ник'во доверие вече, особено след оня ден дето се пробваха да ме таковат с един оригинален баласт - всеки гледа да те прее*е, та дори келепира да е 20 лева...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Затова избягвам сервизи и подобни пишмани, гледам сам да си правя нещата. Всъщност само 2 пъти е влизала в сервиз, един път за съединител и един път за среща на буталата с осем смукатела от оркестъра.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

TourneoRS

Не знам дали има такава тема , ако има модовете да ги "прикачат".

Да напишем тук , белите правени от пишман майстори по колите ни .
Едно време с голфа , отидох да ми сменят гарнитурата на изпускателните колектори , смениха ми на входящите  ^-^

Смених дискове и накладки , след 500 метра ми падна джантата , добре че воланът се разтресе много силно и бях почти спрял .

На връщане от Бяла , колата протече , двигателят мяташе вода откъм ангренажният ремък , при същият майстор заключението- гарнитурата на главата , обявена цена над 500 лв за ремонта . За всеки случай оставих колата да я видят и в друг сервиз , след два часа ми звънят , колата е готова - тапите на двигателя са паднали - общо 140 лв .

С пасата , на обслужване ремъци ролки и така нататък . Климатикът се държи на два болта като единият е обтягащ по принципа на затягащият болт на алтернатора . Единият болт не са го сложили , в последствие компресорът не е в една линия с ремъка , който загрява страшно много /бях на магистралата за Варна/ и почти се запалва . От този инцидент ми замина водната помпа и компресора на климатика .  :-X а факта че не се запалих е съвсем друга тема .
Смяна на дискове и накладки , след като сложихме джантите забравихме да оберем луфта на накладките към диска , тръгвам аз с ряз 1-2-3 идва Т образно кръстовище , спирачките са в храстите . Тогава разбрах колко бързо може да завива тази кола  (rofl)
Има и други случки .. но по нататък .

Опс ,..  имало такава тема  (shy)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

moni74

След смяна на задни дискове и накладки, "майстора" стегнал само на ръка двата къси болта на десния спирачен апарат. Така ходих до София и обратно, мислех че се разтрака от износени дълги болтове на апарата. А то ... друго излезе.

----------------------------

pAbLo

След смяна на тампон заден мост.... 10 дни по късно бях на пътна помощ със скъсан спирачен мъруч...
Добре че не се шибнахме челно в идиота,правещ забранено изпреварване в завой без видимост!
И това в УЖ ОФИЦИАЛЕН СЕРВИЗ :'(
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

TourneoRS

Да допълним малко темичката .
Два дена стана ровя по едно скутерче, но днес вече се отказах .
Мигачите отзад, пръснати някак си неестествено стоят , докато хвана да ги мръдна единият се счупи . Гледам, попрявяли са го с гипс , направили отливка на целия мигач  ??? . Тече отпред амортисьора, вземам гумените му глупости, ще ги  сменям . Какво се оказа , тръбата горе сцепена , увита с изолирбанд за да не личи и естествено да не тече . Когато видях, че по карбураторчето има части от конструктор се отказах да бърникам повече .  :D

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dmitarcho

Цитатпо карбураторчето има части от конструктор

:'( (rofl)
Ръца Пръца