Странен проблем, губи мощност!

Започната от svetliodance, 09 Ноември 2012 19:59:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

svetliodance

Здравейте колеги,
имам странен проблем с Ford Focus TDi 2000г 90 к.с.
колата пали и има много добро ускорение, но изведнъж лампата за подгряващите свещи започва да мига и колата гуми мощност.
Натискам педала на газта, но все едно колата не е включена на скорост, 4-та, 3-та, няма никой, колата не гасне. След като аз я изгася и запаля всичко е ОК. Моля за съдействие. Колата е купена днес и още не мога да разбера какво и има!

Поздрави!

hotblooded

АКО МОЖЕШ ДА Я ВЪРНЕШ - ОТИВАЙ ВЕДНАГА!
мой едит:
Колега, сорка че така ти го казвам, но проблеми от първия ден е кофти история. Като се размига лампата на подгрева - евтини решения няма, дано да имаш късмет и да е само горивния филтър. Фокуса не е лоша кола, но при втора ръка винаги може да паднеш на съсипана кола.

Bobi

Здравей и добре дошъл, колега! Жалко, че първият ти досег с форума е по повод неприятен проблем. Намигането на лампата за подгрев може да е от следните неща и ги почваш по ред : задръстен горивен филтър, прецакани разпръсквачи на дюзите, нафтова помпа.

Dmitarcho

Колата влиза в авариен режим :( Което не е много добре. Закачи я на диагностика - може да се хване там проблема. И аз карах Фокус ... и на мен ми правеше такива магарии - оказа се хлабав маркуч по горивната система и се разминах само с подмяната му.
Ръца Пръца

Alexi

тоя мотор не страда от дюзи .. но може да е от доста други неща .. почни с диагностика като качиш грешките тука

Pyrhel

На ТДДи-то помпата умира от веднъж, едва ли е тя. Обаче и спроед мен да ти прави тия магарии от първия ден си е направо за връщане. Дай някакви грешки и да мислим върху тях.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Залагам на горивен филтър, смени него и тогава на диагностика, ако не се оправи.  ^-^
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Vas

Дано се разминеш с нещо малко колега  :-X А като купува колата мина ли диагностика или заложи на късмета?

svetliodance

Не съм ходил на диагностика, може би това ми беше грешката.
Всичко стана мн.бързо, докато се пазарихме за цена и стана късно, колата нямаше никакво гориво, още на пробното каране беше светнала и залепнала. След това до КАТ на платформа, от там до близката бензиностанция и така.
Дано е задръстен горивен филтър, моля се с две ръце.
А този авариен режим не е ли доста опасен за водача. Както изпреварваш и да ти се получи, става доста кофти ситуация?!?  >:(

Dmitarcho

Мда .. кофти ситуация като прави бели колата, не само ако изпреварваш. Може да станат и по-големи бели ако караш така, може и нищо да не стане. Започвай да отмяташ едно по едно предположенията на колегите, но задължително една диагностика в МП ;)
Ръца Пръца

VENTCI

Твърде вероятно е проблем да прави педала на газта. Цената му е около 180 лв. но първо ако ти се занимава можеш да го свалиш и после да го разкапселоваш. Почистваш пистите с контактен спрей т.е. фъскаш смело и след това задължително сушиш - най-добре е с компресор.      Като купих Фокуса след 7-8 хил. км. ми се случи същото - направих тази профилактика дето се казва и вече 32-33 хил. км. няма никакъв проблем.

svetliodance

Смених Горивен, маслен, въздушен и купе филтър, както и масло, проблема остана! В петък от 10:30 имам час в МП, да видим какво ще кажеш специалистите :(

svetliodance

Започна да прави тези номера много често, наложи ми се да пътувам с нея извън града, на 50 км. път ми го направи 22 пъти, след това в града на 2 светофара 7 пъти ми го направи! Как мислите педал или помпа?

Dmitarcho

Първо Диагностика ,.. да видим какви грешки ще даде ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: svetliodance в 14 Ноември 2012 11:14:42
Започна да прави тези номера много често, наложи ми се да пътувам с нея извън града, на 50 км. път ми го направи 22 пъти, след това в града на 2 светофара 7 пъти ми го направи! Как мислите педал или помпа?
По скоро педал, все пак твоята помпа или работи или не работи..... Все твоя модел е добре познат на МП - така че ще те диагностицират без проблем, после ще "бистрим" решения тук.

Alexi

другия вариант е да ходя до мазата за торбата с орехите :)) иди на дианостика и ще напишеш тука кодовете на грешките

svetliodance

Бонда, писах Ви, че си запазих час и аз искам да видя за какво става въпрос, притеснено ми е и искам да реша проблема и да се радвам на покупката си! Ще на пиша грешките веднага след като ги разбера.
Поздрави!

Dmitarcho

Ако трябва се подготви да си я запишеш грешката ;)
Ръца Пръца

svetliodance

и с лист и химикал и с фотоапарат ще отида :)

VENTCI

Първото и най-лесно нещо, което можеш да направиш и сам е да "профилактираш" педала на газта както ти писах по горе - няма да отнеме повече от 1-2 часа

svetliodance

Венци, първо ще видя какво ще покаже компютъра във МП, след това ще реша какво да правя. Най-вероятно и аз ще го отворя и ако не стане ще видим къде ще го правя!

svetliodance

Момчета, грешка в педала на газта и ГНП  :'(, като ми казаха, че помпата може и да е наред, но компютъра да се е заблудил от педала. Оставих да ми правят педала, ще ми струва 298,85 лв.
След това ще я тестват пак за да видят дали ще има проблеми!

Според Вас възможно ли е педала да даде фалшива информация за помпата, защото помпа не ми се сменя?
Някъде ремонтират ли ГН помпи?Къде?
Моля за помощ и съдействие!

Поздрави!

VENTCI

За тази сума трябва да монтират нов педал и най-вероятно той е причината за грешната инф. относно помпата

Alexi

ами чукай на дърво да е само педала .. то помпа на никой не му се сменя но ако другия вариант е паметник на улицата кво правим .. нека това да ти е за урок като купуваш кола да я водиш на диагностика :)

hotblooded

Едва ли ще заминат две неща едновременно, споко! Помпи се правят, имаме спец във форума, кофтито е че е в Ямбол, но пък отзивите за него са отлични!  Педала - МП ще ти сложат нов (искай да ти върнат стария) - най доброто (и скъпо) решение!

svetliodance

За педала питах, ще ми го върнат, но помпите не ги връщали, пращали се в завода на МП. Дано е само педала, ако има проблем с помпата ще си тегля въжето.
Цитат на: Alexi в 16 Ноември 2012 16:19:37
ами чукай на дърво да е само педала .. то помпа на никой не му се сменя но ако другия вариант е паметник на улицата кво правим .. нека това да ти е за урок като купуваш кола да я водиш на диагностика :)
За урок ще ми е, ама са такива копелета гадни, няма време, КАТ, транзитни притискат те лайнарите и аз се хванах като първият балък.

Благодаря за подкрепата и ще дам отзиви като взема колата във вторник/сряда!

Bobi

Как няма да ти върнат помпата ?? Ще им срутя сградата върху главите, ако ми го кажат това. Да им го таковам, не мога да ги понасям вече! (mad)

hotblooded

Цитат на: Bobi в 17 Ноември 2012 11:40:48
Как няма да ти върнат помпата ??? Ще им срутя сградата върху главите, ако ми го кажат това. Да им го таковам, не мога да ги понасям вече!
Цената за EGR в МП гонеше 900 лв ако не върнеш стария.... 812 ако го върнеш. Дюзи също бяха на различни цени ако върнеш или не старите.

Bobi

Може и да си прав, Иво, но социaлизмът остана в миналото, а тези се мислят за градския "Кореком".

hotblooded

Цитат на: Bobi в 17 Ноември 2012 11:46:09
Може и да си прав, Иво, но социaлизмът остана в миналото, а тези се мислят за градския "Кореком".
Те мислят как да си избият разходите за персонал и режийните от малкото клиенти които имат, а не как да привлекат още клиенти. Писнало ми е от фирми които смятат че клиента е длъжен да купува от тях. Нима МП ако купуват от Пайнес, еурокарпартс или други подобни... и слагат 20% надценка - няма да си купим от тях, а ще се занимаваме с поръчки, куриери, а те няма да печелят? Навремето Пежо предлагаха монтаж на темпомат на почти всички модели срещу 157 лв, нима ако МП сега ми кажат даваш я за 1 ден, слагаме ти темпомата, ще струва 200 лв - няма да отида да им я дам (ще спечелят поне 50 кинта)... Ама те искат към 1000.... ми  (finger)