Масла и течности за Мондео 3 2.0 TDCi

Започната от moni74, 08 Ноември 2012 23:41:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Утре мисля да започна със смяната на масла и филтри. Колко литра и какво масло събират ДВГ, скоростната кутия, хидравликата, спирачната течност и антифриз?

----------------------------

supertorr

Цитат на: moni74 в 08 Ноември 2012 23:41:01
Утре мисля да започна със смяната на масла и филтри. Колко литра и какво масло събират ДВГ, скоростната кутия, хидравликата, спирачната течност и антифриз?

Най-накрая честито!!!  Много и безаварийни километри.

Започни с това, да смениш филтри и масло. Антифриза го провери да е бистър и на колко градуса е разреден, спирачна течност в МП за 30 лв. е течността и смяната. За хидравликата не знам и на мен ми предстои.
Двигател: 2.0 ; Тип: Duratorq TDCi - Капацитет: 6,0 литра; Масло: 5w-30 Ford Formula F oil
Oil Filter 1349745 20лв. в МП
Air Filter 1581167 30 лв. в МП
Fuel Filter 1709787  102 лв. МП горивен филтър
Pollen Filter 1349791 35лв. в МП
Може би си видял,че основно се препоръчват тези филтри и масло, т.е оригинални- не си прави експерименти...

Alexi

скоростите събират 1.75 л ,маслото е 75в90 синтетично

moni74

Предложиха ми горивен филтър на Mahle - били немски или австрийски, с високо качество, на цена 69лв. Другия вариант бил Mann с удължен живот, на 79лв. Някой ползвал ли е такива?

Bobi

Дай 20 лв повече и вземи оригинален! Само той "хваща" частици около 2 микрона. Всички други -над 5 микрона.

supertorr

Цитат на: moni74 в 09 Ноември 2012 15:57:35
Предложиха ми горивен филтър на Mahle - били немски или австрийски, с високо качество, на цена 69лв. Другия вариант бил Mann с удължен живот, на 79лв. Някой ползвал ли е такива?
Никой не знае колко са качествени, а и тези цени са им много надути. Както Боби е написал взимай оригинален. Виж дали имат магазина на Мотокрафт

moni74

Днес поръчах предни и задни накладки - TRW, водна помпа и двата ремъка. В понеделник ще взема от МП комплекта филтри, и от София ще взема Формула Ф 6л масло.
Дайте съвет откъде мога да взема подгревни свещи, и да са качествени.

Bobi

Аз ти препоръчвам да си вземеш Беру или оригинални Моторкрафт, които пак са си Беру.

moni74

BOSCH - 22 lv/br
BERU - 29 lv /br
DENSO - 29 lv/br
LUCAS - 24 lv/br
SWAG - 22 lv/br

Това е офертата към мен

Bobi

Ако не те бърка цената, взимай Беру.

Backstage

Цитат на: supertorr в 09 Ноември 2012 01:02:36
Антифриза го провери да е бистър
Ай ся антифриз ли да сменям ,моя като не е бистър? направо си е мътилка....

hotblooded

Ако има възможност - нека го смени и да знае какво кара...

Backstage

Цитат на: hotblooded в 10 Ноември 2012 03:40:57
Ако има възможност - нека го смени и да знае какво кара...
за колегата е ясно аз за мен говоря...сменян е миналата есен обаче е мътен яко

hotblooded

Някои преди тебе е рЯгал прахоляци за уплътняване или просто е наливал чешмяна вода...

Backstage

hotblooded

Цитат на: Backstage в 10 Ноември 2012 03:51:48
беше с вода...да го пипам ли?
Смисъл че като я купи не беше заредена с антифриз, а с вода?  Най вероятно е текла от някъде и са слагали прахчета да спират теча, после са доливали чешмяна вода, да не се набутват с антифриз... Ако ти работи парното - следи нивото и преди всяка зима - слагай по малко охл. течност във фризера/камерата и ако не замръзне за 12 часа - не пипай нищо..

Backstage

Цитат на: hotblooded в 10 Ноември 2012 03:55:15
Смисъл че като я купи не беше заредена с антифриз, а с вода?  Най вероятно е текла от някъде и са слагали прахчета да спират теча, после са доливали чешмяна вода, да не се набутват с антифриз... Ако ти работи парното - следи нивото и преди всяка зима - слагай по малко охл. течност във фризера/камерата и ако не замръзне за 12 часа - не пипай нищо..
да беше заредена с вода...(италиянка може би заради тва) при мен не е текла никога,парното бачка на ужас!вътре не се седи от жега...до днес ми седя 50 грама в камерата на хладилника (24 часа) - не мръдна...миналата есен сипах концентрат..без разреждане

hotblooded

Ами карай смело, другата есен пак във фризера и така... Колкото до карането с вода - има мотори на които хич не им понася. Карах си рендето (Рено 5 от старите) с вода... и се появиха шупли в главата от които нямаше оттърване, след 2 заварки на глава, колата отиде за скрап...  Студио Х ми е от какво стана така, и го отдавам единствено на водата...

moni74

Oil Filter 1349745
Air Filter 1581167
Fuel Filter 1709787
Pollen Filter 1349791

Днес ги взех от МП - общо 216лв! Разбивка ще направя по-късно.

Alexi

то на никоя кола не понася карането с вода .. ръждяса ли веднъж вътре, антифриза и през 1 месец да го сменяш става на кафява боза веднага ..

tropper

Момчета, а нова пробка при смяпна на маслото купувате ли?
Четох, че не се продавала гарнитурата а цяла пробка.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

Мда .. аз моята пробка я смених като сменях маслкото ;) Фордовската пробка струва 5 лв. //там някъде//, а от VW 1.5 лв. ;) Някакви такива цени бяха ;)
Ръца Пръца

Alexi

пробката на 3 смени на маслото я сменям аз .. то дори и толкова често не е нужно

hotblooded

Защо пробката, дихтунгата (уплътнителката) не се ли сменя?

Alexi

има ги по магазините тия медните пръстени но като резервна част Форд не я предлагат

moni74

Ето и разбивка по филтри:
Oil Filter 1349745 - 20,87лв без ДДС
Air Filter 1581167 - 29,17лв без ДДС
Fuel Filter 1709787 - 90,45лв без ДДС
Pollen Filter 1349791 - 39,87лв без ДДС

Днес ги взех от МП - общо 216лв с ДДС! Малко скъпичко ми се видя :) Същия комплект оригинални филтри за Ситроен С8 2.2 HDI струват към 100-тина лева!
Или една смяна с маслото се връзва на 300лв.

Alexi

ние цените в МР ги знаем ,за това не пазаруваме от там :)) и поленовия им филтър е хартиен а не поленов :)) тия са по 4-5 паунда в ибей ..

moni74

За ибей е ясно, ама не ми се чака 2-3 седмици. За следващата смяна знам какво да направя :) Нали има един лаф - мъжко дупе се е.е един път :)

hotblooded

Общо взето - само горивния можеше да вземеш от МП, другите да ги поръчаш от колегата Ford Оil, можеш да отидеш в Пежо да ти я обслужат (моята я обслужих там) - горивния филтър само им дадох от мен (60лв), другото от тях: (масло, филтри, труд, оглед ходова част - 200 лв).

TourneoRS

Като сте тръгнали в тази насока , форума / клуба не може ли да купува и продава такива по- срещани  консумативи , на по - изгодни цени  от някои фирми ;D
moni74 хвърли едно "очо" на подписа ми ,  БГ разработка на твоя  8)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .