Моят старичък, но верен Форд Ескорт`97!

Започната от Nebhotep, 13 Октомври 2012 20:25:54

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Nebhotep

Днес се обзаведохме за очакваните валежи с оригинални чистачки Ford Premium DuoTec само за 39 лв. от магазина на Моторкрафт (е с отстъпката иначе са 45 лв.). Старите бяха също оригинални и издържаха 3 години и изминати с тях около 60 000 км. Много съм доволен от качеството им!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Bobi

Кефиш как се грижиш за колата си.  Голям късметлия е Ескорт-ът!

Nebhotep

Доста отдавна се каня да направя екстричката, плафони под сенниците както на Мондео МК3 и чак днес я реализирах.

Правим си шаблонче с размери 36 мм х 62 мм и очертаваме с молив контурите на тавана. С макетен нож внимателно изрязваме по очертаното и се получава това:

Малко е пипкава работата с напасването на държача към металната рамка, която седи от другата страна на кората.
Трябва да се внимава да не се реже много напред, защото на снимката се вижда, че има ламарина, която ще пречи на рамката да пасне по дълбочина.

Слагаме плафона:

И вече в завършен вид:

Прекарваме инсталацията, която може да се вземе от осветлението в краката или от централния плафон на тавана и готово. Ако се вземе ток от осветлението в краката, то до плафоните ще стига ток само при отворена врата, затова най- добре от централния плафон към кабела с постоянно напрежение и маса.

Интересното е, че всичко пасва идеално, няма никакви луфтове и даже като се затвори сенника се натиска копчето и изгася плафона, както при Мондео.

Ще направя и снимки при светнато положение!

supertorr

Станало е като оригиналното. Да не си снимал някое Мондео :D / там са наобратно копчетата/

Bobi

Супер е станало! Ще съм благодарен, ако евентуално се появиш на някоя среща да ми обясниш как става номера, че и аз имам мерак към тази екстра.

Dmitarcho

Браво за Мерака .. и сръчността - като оригиналдъ е станало. Само да питам, кога мислиш да ги ползваш тея плафончета ? Преди на Фокуса /вярно, бяха в самите сенници/ и сега на Монди имам плафончета там .. но никога не съм ги ползвал ;)
Ръца Пръца

Nebhotep

Ами жена ми се вози отпред и използва огладелото в сенника и светлината ще и помага в тъмното. Все пак ескорта не е мондео и няма отпред голям плафон с лампички за четене. Моят плафон е в средата на купето и въпреки, че също има лампички за четене е малко далеч от предните места. Та за мен ще са идеални и за търсене на нещо в тъмното.

Dmitarcho

Какво ли не правим заради жените си ... :D
Ръца Пръца

hitrata_lisi4ka

Много е страхотен ескорта. Не веднъж съм го казвала, ама като видя такава кола ми се иска да съм кола :D
Иначе това с лампичките на сенниците е много полезно! :P
Искам нещо русо, може и метла!

deshi

Гледам че колата е Кърджалийска регистрация ...на велик ден ще ходя до там може да  се видим
Грозен си кат` OHC  .....

Nebhotep

Вече изминахме заедно 80 000 безметежни и безаварийни километра! ;D

amplified

Nebhotep

Nebhotep

Малък ъпгрейд на интериора, сенник с огледало за водача:

Nebhotep

Алтернаторът се предаде понастоящем под вещото управление на баща ми, на 252 000 км. или 16 години. Де да беше така и с новите автомобили...  :'(  :-X

hotblooded

В какъв смисъл се предаде - изгоряха намотки? Ако е нещо друго - колектор, изправителен блок, РР, четки - всичко се ремонтира...

Nebhotep

Майсторите са сменили четки и два лагера. Цена на ремонта 60 лв.

pAbLo

Цитат на: Nebhotep в 17 Септември 2013 12:14:18
Майсторите са сменили четки и два лагера. Цена на ремонта 60 лв.

Цитат на: Nebhotep в 15 Септември 2013 12:16:51.....Де да беше така и с новите автомобили...  :'(  :-X
Цена подарък на фона на днешните ремонти ;)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Пабло, на днешните автомобили проблема е смъкването на динамото от колата в повечето случаи.  Втулки, лагери, колектори четки - цените не се различават особено. Диодния блок за ескортчето на Небхотеб е около 100 лв нов, без отстъпки - 115 лв е за моята... РР-то неговото е 20 лв, моето 60... но и двете от китай излизат на 3-4 $...

Nebhotep

Колата измина 60 000 км. с оригиналните платинени свещи Motorcraft.  ^-^ ;D. Даже има още животец в тях!
Нека са 84 лева, ама за пробега си заслужават цената. С другите платинени аналози изкарвах максимум 25-30 к.

Nebhotep

Ескортчето подмина 262 000 км. Преди 15 000 км. му бе сложен газов инжекцион. Май обаче скоро предстои ревизия на гумичките и клапаните защото похарчва 2,5 л. масло на 10 000 км.