Focus Mk2 на Bobi

Започната от Bobi, 27 Август 2012 21:16:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Тази тема е замряла, бе... (whip). Даже не съм показал мигачите в огледалата...

Както бях описал в тази тема, си вградих мигачи в страничните огледала. Един малък ъпгрейд, но променя визията на колата доста. Купих си нови капаци за огледалата, но още не съм ги боядисал. Изрязах старите колкото можах, но точно на гънката на мигача се чупят много лесно и както се вижда от снимката, се наложи да закрепя положението с малко изолирбанд.  (shy).

На мястото на мигачите в калниците сложих това:

Отделно, понеже сезонът не позволява кой знае какви работи по колата, за момента се задоволявам с покупки от щанда "Всичко от 1 до 20 лв" :  :))

- Нови оригинални мокетени стелки от Titanium.
- Нови подгревни свещи Febi
- Нови оригинални секретни гайки
- Панелен K&N филтър
- сгъваем ключ ( този път от съвместимите) :)
- електрохроматично огледало от Мондео СТ220 - секънд хенд ( реших да направя още един последен опит да го напасна към стъклото)
- няколко резервни оригинални маслени и горивни филтри

Ето снимка на някои от нещата ( само тази снимка имам...) :

Така... дотук с хубавите работи.  :))

Ремъчната ми шайба се разтрака. Всъщност тя си трашаке, ама чак сега успя да се дореди горката. Ще се сменя към края на месеца - хоп -200 лв за оригинална с отстъпката.
Имам някакъв теч на масло около капачката за маслото и колектора. Още като я взимах беше омаслено и реших, че е от уплътнението на капачката. Купих направо нова капачка от МП, бяха изключително бързи - само за 14 дни успяха да я докарат... (omg). Смених капачката, омасленото си остана. След по-детайлен преглед забелязах, че тръбата, която съм отбелязал долу в червено е поразцепена на 2-3 места ( самата гофрета) :

Проблемът е, че след смяната на капачката не съм мил двигателя - може да е била капачката и в момента старите налепи да се втечняват от топлината на мотора, защото маслото не е мръднало. Тези дни ще измия двигателят и ще се види кой е прав, кой е крив.

Ами... това е около колата за момента :)

А, забравих да покажа и новите ми джанти за лятото - фордовска работа, 16-ки, 7J. Приготвил съм им Dunlop SP Fastresponse 205/55/16.  (jgrn)

Vas

АА джантите са страхотниии!  (thup) (thup)

Dmitarcho

Абе ти за много работи си се сетил по нощите :) Малко ти е пиенето значи :P
БРаво Боби ... ще стане Ford Focus много след Ghia :D
Ръца Пръца

ffmk1l

Браво, става ми хубаво да гледам, че има и други маниаци, освен мен. :))Продължавай все така!
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Иван Вълков

Браво Боби много ми харесаха най - вече мигачите в огледалата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

martin_krastev

MUCHO GUSTO
Страхотен е, Боби! (thup)
И джантата ... nice

Виктор Велев

Наистина мигачите изглеждат уникално филтъра много ми допада за какви пари го пазари и от къде? ^-^

Bobi

Викторе, извинявай, пропуснал съм питането ти.. Филтърът го взех от ибей за около 30-тина лв.

Проблемът с омасляването се реши след смяната на маркуча, влизащ към колектора, който се продава само в МП за скромната сума от 96 лв. Подобрението в тягата след смяната му е осезаемо.

Пекна слънце и обухме джапанките. имах известни премеждия с една от джантите - беше усукана доста сериозно и шансът да се оправи беше 50:50. За щастие изтеглих дългата клечка. Не знам какво мислите, но на мен много ми харесват. Само вече непременно трябва да махна барабаните отзад, че изглеждат (headbang). Дори половин J оказват доста влияние на стойката. Гумите са Dunlop SP Fast Response.

supertorr

Супер е!  (race)
Знам, че ще става още по-добре- само така  (fri)

mitakinen

Тези джанти плачат за един оптичен тунинг на колата ;)
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

amplified

И на живо и на снимки е супер!
И гумите са станали банички... абе кеф!

Pyrhel

Само една лепенка 5000 му липсва отзад (jgrn)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hitrata_lisi4ka

Много е красив Фокуса с тези джанти :)
Искам нещо русо, може и метла!

Bobi

Радвам се, че ви харесва. Благодаря ви!

ihovahi

Боби както ти казах и в скайп джантите са уникални и стоят много добре на колата или колата стои супер на тях ти си реши ама браво !!!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

fozzy

vladi tanev

Просто фокуса ти е уникален цвета,джантите,салона,просто нямам думи
(clap) (clap) (clap)
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

supertorr

Абе Фокус, като всички останали/ беше/ >:D
Просто собственика е уникален.
Прави всичко с кеф и желание.

Bobi

Да напиша и тук...
Малко неочаквано и инцидентно намерих мечтаните си джанти и то в София. Това са 18-инчовите, 7.5J, джанти от Titanium X пакет.

ffmk1l

С тези джанти ще стои невероятно. Има една дума само, за която се сещам - окачване, Боби...  (wdo)
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Alexi

а аз за чип се сещам :)) че нямат развъртане тия 18ки :))

momo76

То след чипа следва и голяма турбинка :))

Pyrhel

От кога му говоря на Боби за 2.0 / 2.2, ама се дърпа... Все още >:D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

трябваше направо 2.0 да вземе след ненавременната кончина на предишната ама здраве да е ,следващата :)

Dmitarcho

Ненормалик е Боби :P И чип ще си сложи .. и окачването ще барне ;) Накрая едни криле ... и в космоса :D БРаво Боби, много красиви джантички ! Дупка да не виждат, бордюр да не ги драска ;)
Ръца Пръца

Bobi

Алекси, доста подценяваш този мотор :) . Аз му се кефя и нямам комплекси относно " размера"  :)).  Вярно, ако беше 2-ка, щеше да е по-добре, но когато търсиш кола втора ръка и след като си се нагледал на над 100 боклука, започваш да подреждаш критериите си наново, и се налага да правиш някой и друг компромис.

Дано успея да ги сложа до лятото, че трябва да дебна капачки за джантите и трябва да се киха за нови гуми. А при този размер, кихането води до настинка...  :))

hotblooded

Цитат на: Bobi в 10 Април 2013 07:53:54
А при този размер, кихането води до настинка...  :))
Майтапа настрана, ама 225/45/18 са на цени долу-горе като 205/50/17.....   Живот и здраве като изтъркам бриджстоун-а май и аз ще търся 18ки, или 17ки ама 7,5J...

Alexi

не го подценявам ( подценяваш един мотор ако той примерно върви а ти кажеш че не върви :)) )
а 18ките гуми наистина доста паднаха особено най масовия размер 225/40 ,гледам има по 160-180 лв разни сносни ..

Vas

Със сегашните джанти Фокуса е страхотен, а с тези 18-ки ще стане направо невероятен. Много ще го отворят, но тези ниски гуми не са много за нашите пътища

Bobi

18-ките скоро ще красят колата на Анатолий, отказах се да ги слагам.

Лакът на предната ми броня, която е боядисана миналата година в МП, взе да се люпи и ще се боядисва.

Благодарение на Миро си намерих и демферна шайба - Феби.

Не съм го купувал скоро, но сега видях, че не съм се " похвалил". След дълго дебнене успях да си намеря и сглобя чисто нов оригинален комплект съединител и маховик - Sachs. Причината беше, че моят маховик потракваше леко при гасене на колата още като я купувах и реших да се подготвя предварително. Цената няма да я издавам, защото ще настане суматоха (shy).