Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

К.Методиев

Наложи се малко спешна интервенция днес, 4 тампона на носачи смених, сложих като на мк 2 носачи с големите тампони, смених и тампоните на стабилизираща щанга, бяха тръгнали и двата оригинални външни накрайници та смених и тях.

Сега предницата стана бетон.

Снимки няма, освен на няколко тампона.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Backstage

евала! и мойте външни са тръгнали ама чакам пролетта че има и биалетки и отзад май ми се чува нещо та ще видим.. на пролет всичко на куп

Иван Вълков

За накрайниците неотлагайте че си е голяма опасност.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Backstage

ееее  проверил съм ги брат...мноооого леко са тръгнали...никога няма да ги оставя ако са зле...

К.Методиев

Днес поработих още малко по огледалат, оказа се, че имам налична инсталация, почти цялата.
Наложи се да пусна само кабелите към копчето, че липсваха, ето къде ги добавих и на буксата към оригиналната инсталация.

Буксата към вратата, на нея си бяха налични всички пинове.

Ето я самата букса за копчето за огледалата.

Ето още каква работа свърших заради добре паркирали комшии, но и аз бях след нощна сняна.>:(

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

BIGFORDFAN

Ей, за къде си без мойто донорче с тия маневри след нощна?  :))

К.Методиев

Цитат на: BIGFORDFAN в 29 Декември 2012 22:15:34
Ей, за къде си без мойто донорче с тия маневри след нощна?  :))

Да бех треснал другото да не ме яд, а това с подгрева и всичко замина, ама той комшията е за е*ане, паркирал ми 3 каляски пред гаража, а тоя параход на 90 градуса завой много го няма.

Ти там ми пази чудото, пък аз ще ти кажа тия дни установих за задните стъкла, че може да си имаш инсталация. :D

BIGFORDFAN

Ей, почти навреме, днеска я свалих цялата....  (facepalm) (bang)

К.Методиев

Така значи днес вързах всичко по копчета, захранвания както си трябва ето тук на снимката се вижда от къде се захранва копчето за огледалата, добавих един пин в буксата, че от завода са забравили да ми сложат. :D

Закачих огледалото на буксата тествах го посоки всичко е точно работи, обаче остана още едно нещо за подгрева на огледалата е предпазител номер 19, буксата която излиза от таблото е с номер C366, трябва да се закачи на пин 7, до тука всичко хубаво ама в моето табло пин 7 също са забравили да го сложат, утре ще проверя по обстойно дали не съм сбъркал нещо но, не за първи път виждам табло с липсващи пинове.

И нещо друго да питам се сетих, при вас огледалата работят ли без контакт, не че е нормално да не работят при положение, че са на един предпазител с осветлението в купето де, но да няма грешка някъде.

Backstage

Първата ми работа сутринта ще е да го проеря тва и щи кажа брат

tropper

Мисля че движението на огледалата работеше без контакт, докато подгряването само на контакт и то е заедно с подгряването на задното стъкло. Ти като си Седан имаш ли подгрев на задния джам?
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Имам си подгрев от зад, не знам дали има произведена кола без подгрев от зад вече, а гледах пак схемата, тези в тиса се е*ават, тази букса 366 са я дали 2 пъти различно, огледално е явно и аз не знам, едното е за мондео до 94 другото е за мондео до 95.

Впрочем аз май съм гледал друга букса вчера, да бяха ги надписали нямаше да е зле.

К.Методиев

Тисове глупости, извадих мултицета и си намерих къде е предпазител 19 така, че вече ми работи и подгрева на огледалата, иначе като сравних нещата при мондео 95 ми отговаря буксата.

Ето и една снимка на механиката на огледалото, че малко бавно се движеше и го почистих и смазах наново.

Bobi

Браво! Няма студ и зима за теб :D. Сега предполагам наред е двигателят вече...

К.Методиев

Гледам да наваксам този месец малко, че скоро почвам лекции и време няма да има, а мотора май е студено за него още, по 1-2 часа да се занимавам най-много, че е студено, а днес беше хубаво времето май. :D

Иван Вълков

Браво браво давай все така с мерак дори и в лошото време ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Backstage

Малко се забавих братле но все пак...огледалата работят независимо на какво положение е ключа,а подгрева само на контакт.(за разлика от седалките, те подгряват и на 1 степен на ключа "аксесоари")

К.Методиев

Снощи се заговорихме малко за плавно гасене на осветлението в купето и днес взех, че се заиграх да видя какво ще стане, ето малко снимки.

Малко елементи:

Готовото нещо:

Вече монтирано.

Ей го и как работи:

Плавно изключване на осветлението

Малко схеми:

Ето и елементите:
1) резистори 33 Ома и 5,6 кОм,
2) транзистор 2SJ176, аз не намерих такъв и ползвах IRF9540N, става и с много други примерно IRFR5505
3) кондензатор 220 микро фарада на 25 V,
4) ценер на 5,6 V,
5) диод 1N4007,

К.Методиев

Днес малко ребилд си направих на огледалото и реших и да им сменя цвета, накратко в снимки:

Огледалото вече зелепено.

Частта с китосванетето и търкането я пропускаме и заминаваме на шприца:

Ето го и вече цвета реално е по тъмен но на снимката излезе много лъскаво. :D

К.Методиев

Ето с какво се сдобих днес, еку бардолини, изпарител томасето, инжектори рейл, сега остава да си набавя и кабел и да го меткам на колата.

К.Методиев

Благодарение на tropper днес осъществих комуникация с бардолинито, преходниците му работят без проблем, ето и една снимка в процеса на работа.

Светльо

Лудница.... човек ти си луд...  :D евала, нещо мисля че докато аз успея да си сменя спирачките, ти ще си вързал АБС и ТК и ще си си отворил бирата вече  :D

К.Методиев

Цитат на: Светльо в 31 Януари 2013 20:07:29
Лудница.... човек ти си луд...  :D евала, нещо мисля че докато аз успея да си сменя спирачките, ти ще си вързал АБС и ТК и ще си си отворил бирата вече  :D

Абе за бирата трябва да е топло да не ни пресече :D, утре мислим да пробием колектора и да почвам да закачам нещата, ама пусти му ангажименти само вечер имам време, по някой час сега да разръчкам, но вече си говорим на един език с газовата.

lazarkk

Как се държи този изпарител, че моя е същия и нещо ми малее като мощност, то него го дават ако не се лъжа до 100kW.

К.Методиев

Цитат на: lazarkk в 31 Януари 2013 21:46:19
Как се държи този изпарител, че моя е същия и нещо ми малее като мощност, то него го дават ако не се лъжа до 100kW.

Още не знам как се държи в реални условия защото не съм го качил, на колата, иначе беше на мерцедес 130 коня и там не е имало проблеми. Иначе е до 100кW.

G_o_c_e_v

Цитат на: DidiBao в 07 Януари 2013 15:12:38
Снощи се заговорихме малко за плавно гасене на осветлението в купето ....

Има да се продават готови "джаджи", просто вадиш + от плафона и закачаш тази раУта, другия край от джаджата към плафона и готово. Мисля че ги бях виждал в Бриколажа в Русе...
п.п. А може и масата, нямам спомен вече, беше доста отдавна
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

Цитат на: G_o_c_e_v в 31 Януари 2013 21:56:41
Има да се продават готови "джаджи", просто вадиш + от плафона и закачаш тази раУта, другия край от джаджата към плафона и готово. Мисля че ги бях виждал в Бриколажа в Русе...
п.п. А може и масата, нямам спомен вече, беше доста отдавна

Може и да има, но тази излиза има няма 3лв с материалите, иначе е клонинг на едно китайче с други части де дето преди време се мотаеше из нета.

whaaazp

Наистина с голямо желание и умения... Евала

По спомен за забавянето на осветлението, цените на модулите които съм виждал не мисля че беше много по-различна от тази.

Светльо

Предлагам ти си смениш името на темата на "Mondeo 1.8 16V Вече много над Chia"  ;D

К.Методиев

Цитат на: Светльо в 31 Януари 2013 23:51:15
Предлагам ти си смениш името на темата на "Mondeo 1.8 16V Вече много над Chia"  ;D

Хм, ми тва е добра идея. :D