Мондео MK4 на amplified

Започната от amplified, 24 Септември 2011 21:40:41

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

amplified

Тъй като повода да продам старата кола и да се сдобия с тази хич не е за споделяне и товарене на другите, ще ви го спестя.
След mk1 дойде ред да карам мк4 и колеги искам да ви кажа, че автомобилите доста са се развили за 17 години!
Новата кола си е нова кола и точка по въпроса. Баирите, които старото мондео се мъчеше на 4-та сега си карам напълно без грижи на 5-та и ускорявам.
В 90% от случаите на изпреварване не ми е нужно да свалям предавка, дори и натоварен с 200-300кг и с пуснат климатроник - абе кеф!
Глезотии колкото искаш оборудването е Titanium X(само няма темпомат). Мотора е 2.0 бензин 145коня. Колата е един път просто - на студа загрява до 90 градуса за 2 пресечки.

Тия дни постигнах 7.3 градско :D

Иван Вълков

Освен че колата е много хубава, снимките който си и направил са неповторими, особено първата. 7.3 градско си е рекорд за 2.0 мотор браво

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

amplified

Мерси ;)
След малко по-бабешко каране за малко да премина психологичната граница от 7/100, ама..
направо ми е гадно тая кола да я карам толкоз пенсионерската, ама за теста :D

Polly

Страхотно е мондеото! Да те радва много километри! Пък за разхода няма лошо и в по-бабешкото каране, така ще знаеш, че колата може!
Името няма значение...
                                  Важни са ХОРАТА, които седят зад него!

Bobi

Абе, в другите теми споменаваш за разни " модове" по колата, няма ли да ни подскажеш малко какво си намислил ? :D

amplified

Засега съм се сдобил с оригиналните фарове за мъгла от Titanium x sport пакета - инсталирани са и се виждат по някои от снимките :)
Успях да спечеля горна предна решетка и заден дифузьор, но е за два ауспуха, затова и търся решение как да го направя - отново от оригиналния пакет.
Остават ми два елемента: странични прагове и предна престилка с решетката :)

Това е проекта за задницата, a това е за предницата.

mitakinen

Втория накрайник може да го оставиш фалшив. Чел съм за нови коли на големи марки, които прибягват към този трик.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Alexi

мда ама зимата е много смешно да пуши само единия  ^-^

Bobi

Много ми харесва предницата, обаче лично на мен тези дифузьори отзад не ми допадат.Не конкретният вариант, а по принцип.И на мен не ми допада идеята за изкуствен накрайник.По-добре да проучиш къде могат да ти го направят като хората.

amplified

Определено няма да го направя голфърската ;) Всяко недоизпипано нещо по колата ме влудява така или иначе.
Най ама най в краен случай ще се вземе брутално една тръба от последното гърне и ще видим резултата дали ще дими само от едната страна или просто по-силно от едната.
Засега по гърнето няма нищо да правя, ще изчакам да почнат да пристигат нещата.
Относно задния дифузьор... на живо е брутален.

mitakinen

Другия вариант е да запушиш дупката на дифузьора. Мисля, че ако се сложи само тръба - там почти нищо няма да излиза. Бях гледал едни Ремуси - и цената им беше катастрофална - 470 евро
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

amplified

Малък ъпгрейд на звука.
Много приятен плътен звук се получи в колата, без допълнителни бум-тряс ексцесии :) За пример в момента bass-ът ми е на 0, преди го държах на +4 или +5.
Усилвателят е Magnat edition two - 220w RMS
Буферът е Magnat 250w
Инсталираха ми го в toyaga, много чист и качествен монтаж.

Усилвателчето съм го скрил при резервната гума, засега не се е нагрявал, ако почне да топли ще го мисля. Целта е да се демонтира тонколоната за секунди и да имам пълно функционален багажник. Пълният кеф е, че външно ако съм с затворени стъкла никой не може да разбере, че работи силен бас в колата.

amplified

Мондеото по света и у нас.  8)

Alexi

200 колко оборота са ти ,интересно ми е дали е с по къси скорости от моето или не ... моментния отишъл на 18.8  (omg)
добре че нямам моментен разход

amplified

5500оборота са ми на 200км/ч
Като карам на автопилот със 190 разхода е нещо около 11.5  :P

Bobi

Много хубави снимки, адаш :)) Аз също се радвам, че нямам моментен разход, защото ще ми разваля настроението.Веднъж се качих на едно БМВ и му показваше 33 литра моментен разход  ???

amplified

Така е... при изстрелване от светофар е хубаво, че съм зает с пътя и не го гледам, въпреки че 1-2 пъти ми се случи да видя 40+...
Хубавото е, че много помага, когато целта е да се кара икономично - знаеш във всеки един момент кога да отнемеш малко газ и т.н.

Alexi

Цитат на: amplified в 13 Октомври 2011 17:31:23
5500оборота са ми на 200км/ч
Като карам на автопилот със 190 разхода е нещо около 11.5  :P
забравих ,че твоята е бензин  (omg)

Jumper

УеУе! Много арна таз кола бе "Танасе"! Да те радва и да си те слуша много! А отпред с тези лайсни на фаровете за мъгла е мивкокъртач направо!

Racinga

Страхотно возило, поздравления. Направо да ти завижда човек  O:-)

amplified

Готов съм!!!
Навигацията е успешно присадена. На първата снимка се вижда какъв цирк стана с панелите ;)
Сложих фолио 3М... не е кой знае какво, на тъмно като се пусне лампата в купето не ме кефи особено, но през деня е много добре. Снимката е със светкавица и не може да се прецени особено - ще снимам тия дни и ще пусна дневна снимка.
Цветът е еднакъв с предишния ми, само дето ся има 'турбо' елементът. Няма много варианти как да се направи, а пък не ми се боядисваха панели - така поне няма да се драскат толкова.

Alexi

добре е станало ,от ибей ли я изрови .. аз мислех да си търся модела за мк3 но като прочетох каква мъка е присаждането и и се отказах .. там се елиминират врътките на климатика и той се визуализира на тъчскрийна и е доста усложнено ,при теб гледам остават ..

Bobi

Супер е станалото с новата навигация и фолиото!Браво, адаш!

amplified

Навигацията е от ибей Англия, още януари или март я спечелих, но беше на разкодиране до вчера. При мен навигацията е едно цяло с управлението на климатроника, но буксите са еднакви и всичко е ОК.
Равносметката излиза:
Навигация       230
Антена              30
Разкодиране    160
Панел                20
Фолио                80
-----------------------
520лева.

tha22don

Луудница!!   (wdo)
Колата се модифицира със стил и вкус! Продължавай все така!

amplified

Обещаната дневна снимка:

Pyrhel

Супер е, наживо също е много готино. Помисли ли как да ги правим дневните? Другия път може да доразцъкаме настройките, вече знаейки - без усилвателя, без лампите в купето... Трябва да докараме над 11.6V ;D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

amplified

Дневните ми работят и на Авто режима, два дни карам и не са изгаснали за миг, но пък беше облачно!
Ще следя като блесне слънцето ще разбера.

Alexander

Страхотно е станало..... Благородно ти завиждам!  (bow)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

Аз взех да се обърквам, че там позиция П, позиция 0, не знам си какво :D
Такова поведение ли трябваше да имат?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.