Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Bobi

tropper

Снощи сложих 4 новички  Nokian Wr A3 205/55/16. 8)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

escobar

Сложих зимните ританки. За 16 точки с баланса на Горнобански път. Ще търкалям 3-ти сезон Сава Ескимо.

moni74

Моите от днес са INFINITY INF 049:

Понеже ми ги подариха, не съм претенциозен :)

----------------------------

amplified

Много е малък този Бургас :)

moni74

Нали знаеш, ако не се познаваме, то имаме общи познати :)

----------------------------

fordsiesta

Най-вероятно ще ги купя от този сайт и затова пускам направо линк с ценоразпис
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=205&h=%2F55&r=R16&categories_id=2&manufacturers_id=
за около 170лв/бр има поне 10-ина марки, между които Nokian, Hankook, Fulda, Firestone, Gislaved, Falken, BFGoodrich.
На място, преди монтажа, е лудница. Никой няма време за консултации. По телефона и чата пък е друго (не обичам така), а освен това хвалят много Falken-а, за които лично нямам най-добрите впечатления. Дайте ми акъл!!!
Да не пропусна, трябват ми основно за София и чат-пат някоя екскурзийка на планина.

hotblooded

Аз съм със BF Goodrich купени тази година (Януари) и съм много доволен.

Backstage

Цитат на: hotblooded в 13 Ноември 2012 12:22:20
Аз съм със BF Goodrich купени тази година (Януари) и съм много доволен.
Също - предоволен

hotblooded

Цитат на: Backstage в 13 Ноември 2012 12:46:16
Също - предоволен
Но явно не са си платили на Ауто Билд   (hammer)

fordsiesta

BF Goodrich какво производство трябва да бъдат?

hotblooded

Цитат на: fordsiesta в 13 Ноември 2012 15:39:47
BF Goodrich какво производство трябва да бъдат?
Теоретично във Франция, моите не съм ги гледал къде са правени... БФ Гуудрич в Европа са под шапката на Мишлен

Vas

Не се чудете. Виждал съм Мишелин правен в Турция, Гърция, Италия, Франция и Испания
Всеки вече гледа евтината работна ръка, а качеството на гумите си такова каквото трябва да е

Чебурашка

Firestone Winter hawk2evo - 156лв един познат е доволен от такива,според него са най-евтините нормални гуми,има и нокиан при тези под 170 лв трябва и той най-вероятно е по-добър избор  8)

hotblooded

Цитат на: Vas в 13 Ноември 2012 19:26:18
Не се чудете. Виждал съм Мишелин правен в Турция, Гърция, Италия, Франция и Испания
Всеки вече гледа евтината работна ръка, а качеството на гумите си такова каквото трябва да е
Слагал съм Мишлен правен къде ли не, само при един има разлика - руския! Ако видите руски мишлен - не го вземайте!

momo76

Едва сега ми остана време да поразгледам за гуменки. Вариантите май са 3
1. Falken HS449 - 170лв.
2. Nokian WR D3 - 197 с монтажа
3. Continental TS830P - 202лв.

Нокиана ми харесва, но не е с усилен борд. За Фалкена нищо не знам. Континентала е екстра, но не мога да се свържа да ми кажат кога са произведени.

hotblooded

Цитат на: momo76 в 14 Ноември 2012 13:27:22
Едва сега ми остана време да поразгледам за гуменки. Вариантите май са 3
1. Falken HS449 - 170лв.
2. Nokian WR D3 - 197 с монтажа
3. Continental TS830P - 202лв.

Нокиана ми харесва, но не е с усилен борд. За Фалкена нищо не знам. Континентала е екстра, но не мога да се свържа да ми кажат кога са произведени.
ето ти нокиана на друго място - тези отговарят до 2 часа по мейл-а и си казват DOT-a!

fordsiesta

Горе долу търсим едно и също. Лично от Falken-а не съм доволен. Отгоре карах с тях 4х4.
За тези пари NOKIAN WR G2 или BF Goodrich ?

Bobi

Карал съм с Нокиан WR G2 - страхотна гума, но е малко шумна.

Но принцип това с доволен/недоволен от дадена гума е много относително,субективно и непълно ( поне за мен) мнение. никой от нас не е карал с всички възможни марки, камо ли с премиум такива. Истината е, че някой, който е карал с n-та употреба гуми, си купи Дебица, ще му се сторят извънземни и ще започне едно хвалене и съпоставяне с Континентал (примерно), че едва ли не са с едни и същи характеристики, и как не си заслужава разликата в цената. Същата работа е и с агресивното плюене на някоя гума - Мишлен n-та употреба с Дот :2201 и после няма такава лоша гума...

Ще дам личен пример. Аз досега не бях карал с гуми на марката Дънлоп, но вече мога да кажа, че с по-тиха зимна гума не съм карал. И понеже съм очарован от тях, съм избрал това да е марката за мен. Но това не означава, че са най-добрите. Сигурен съм ,че има доста по-добри от тях - примерно някой Гудиър, Бриджстоун или Пирели, с които не съм карал досега.

Това, което искам да кажа e, че не трябва да налагаме твърдо мнение за дадена гума или каквото и да било, защото това, от което сме доволни самите нас, може да бъде разочарование за друг и че тя далеч не е най-добрата :)

Забравих и друго - от гума с размер 196/65/15 до 205/50/17 може да има балкан разлика..

Alexi

ей няма да почерпиш за тез гуми :)) дънлоп са хубави и зимните и летните аз съм карал доста с дънлоп мен тая марка ме кефи от 2002 някъде когато вземах новички зимни 3д

tropper

Цитат на: momo76 в 14 Ноември 2012 13:27:22
...Нокиана ми харесва, но не е с усилен борд. За Фалкена нищо не знам. Континентала е екстра, но не мога да се свържа да ми кажат кога са произведени.
197 за Нокиана е много. При "Автогуми" са по 180, а монтажа все ще се вмести в по-малко от 17лв  ???
Има и с усилен борд, ама е асиметричния и е с 40лв отгоре: цък

Аз докато разглеждах се убедих че среден клас марка, ако искаш да е с усилен борд, отива към цените на премиумите  :-[

П.С. Упс.... Писал съм са приофил /55, а не видях че търсиш с профил /60  ;D
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

Лоша работа, Континентала е старичък - ДОТ 2511. Нокиана не е усилена, а талигата е тежичка.
Май ще поръчвам Фалкена, ама много ми хареса Континентала. Това една година по складовете много ли прецаква гумата.

Bobi

TS830-ката няма да можеш да я намериш с дот 2012, защото пуснаха новият 850 и искат да го налагат него. Според мен нищо им няма на гумите, ако са от миналата година и са скалдирани както трябва. Но бих ги взел само ако цената е намалена.

momo76

Ами намалена си е. От 240-250 на 200.

Alexi

Bobi

Задължително ли е изботър да е измежду тези три модела? Защото за около 200 лв има много голям избор от премиум марки - Дънлоп 4D, Ултрагрип 8, Нокиан WR G2...

momo76

Размера е малко странен 205/60R16. Наистина има и други, но с малък товарен индекс - на Волвото му дават с индекс 93 най малко. Доста си е тежичко, а и по дупките по-добре с по здрави бордове.

amplified

На мен пък точно тоя размер ми го препоръчаха вместо 215/55/16, заради цената, пък и реших че с 205/60 ще е по-добре в снега и дупките.

lazarkk

Можели някакво мнение за Marangoni Meteo HP, не са от най- добрите като марка, но цената е доста сносна- 90лв за парче. Иначе съм се спрял на Dunlop SP Winter  Sport 4D, но там цената скача драстично на 140лв. Заслужава ли си да дам 100лв. отгоре за две.

amplified

Yokohama няма ли за около 100лв?