Mondeo Mk3 - сваляне на подлакътниците на вратите

Започната от GOSPODIN, 28 Май 2012 13:26:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

GOSPODIN

Ето и снимки, как се свалят подлакътниците и резултата от облепването с карбоново фолио. След сваляне на капачето в дъното има 2 винта(на задните-1), които се отвиват. Задните подлакътници са със занитени(стопени) фабрично щипки и трябва да се счупят, но поссле с малко парчета качествен двойнолепящ скоч няма проблеми. При работата с отвертката трябва да и се подлага парче хартия на върха , за да не се драска пластмасата.

Alexi

добре са станали .. това е от слабите места на модела драскат се много

Dmitarcho

А аз като сменях копчетата за прозорците ... защо свалях цялата кора :) да пеще пуснал темата малко по рано :D
Ръца Пръца

ForeverFord

А има ли вариант да ги махна без да чупя тези щипки ? Примерно ако махна кората после мога ли да махна подлакътника ?
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Pyrhel

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

ForeverFord

Аз мойте ги облепях така на място,но не се получи и сега искам да махна тоз подлакътник и да го направя както трябва  (hammer)

PS Само на задните ли има такива щипки ?

Pyrhel

Отпред до колкото помня бяха някакви метални?

ForeverFord

И те ли се чупят  :)) :)) Май е най-добре да се махне кората и така да се видят нещата

Pyrhel

То нали тоя капак се вади, за да свалиш кората, тия винтове я държат :D

ForeverFord

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 25 Юни 2012 17:46:36
Има, аз моите не успях да ги счупя :D

И как стана номера....?

Pyrhel

Капачето пак е на щипки, подлакътникът е със стопени пласмаси - поялника.

ForeverFord

Така,този уйкенд си по играх и разбрах как стават нещата,ето малко по-подробно
1-во се маха капачето както е написал Gospodin,отпред са с по 2 болтчета,а отзад с по 1
2-ро се маха пластмасата,която освен че с болтче ами и с щипка,това е само за предните врати,отзад това го няма

3-то се развива болтчето което е скрито до дръжката за отваряне на врата отвътре,но там е с ключ звезда,мисля че така се казваше,след като се развие се маха пластмасовото панелче като се издърпва навътре към колата

4-то се развиват всички останали болтчета отпред 6(2 от ляво,2 отдясно,2 отдолу),а отзад мисля че бяха 5 (2 отляво,2 отдясно,1 отдолу)
Това са снимки от предната врата(2-те отляво)

(2-те отдолу)

(2-те отляво)

5-то следва махането на кората,първо се наддига самата кора на горе и после към вас,но след като я дадете на горе не я дърпайте много силно към вас защото на всички врати кабелчетата които се свързват с бутоните за вдигане\свалене на стъклата са къси,за това бъдете внимателни.
6-то след като сте откачили кабечето за бутанчето кората е изцяло ваша и представлява това

тези неща се чупят много лесно,с едно отвекра минус малка и са ви се предали  :D ,но отпред са с ламаринки,нямам снимки да покажа,но ще ви кажа,тези ламаринки се чупят и после си купувате 6 броя подобни ламаринки и сте готови,доста лесно и приято е с тези ламаринки.Относно тези разтопени пластмаси,след като сте ги счули и сте готови за сглобяване,малко черен силикон ще ви свърши добра работа.Силикона е най-добре да си сложи отвътрешната страна на кората при махнат подлакътник и после след като сте сложили силикон да се сложи внимателно подлакътника и да се гледа отзад всички пластмаски(знам че ги чупихме досега,но все някаква част от тях е останало) да си излязат от дупките,за да прилепни добре.
Сгобяването е обратно на това.Цялата работа отнема около 30 мин на врата.
Дано съм ви помогнал. :P

Dmitarcho

Като взех моя Мондю, копчетата за прозорците си работеха когато си поискат, нямаш си на идея колко пъти съм свалял и слагал корите.  Много полезна и добре обяснена с картинки тема ;)
Ръца Пръца