Крик за Форд S Max

Започната от FordSMax, 09 Май 2012 13:42:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FordSMax

Това, че автомобила не е окомплектован с крик,ключ и резервна гума не ми харесва . Мисля да се оборудвам в най-скоро време. Днес пробвах  много крикове, но нито един не пасна на автомобила. Някой от вас колеги има ли крик? Ще съм благодарен ако някой има,качи една снимка и даде малко информация какъв трябва да е крика.
Благодаря предварително! (beer)

mitakinen

И аз нямам крик. Разчитам на Бог да ми помага :)
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

amplified

Предполагам това трябва да е.

mitakinen

Аз пробвах един такъв крик, но не можа да се отлепи гумата от земята. АКо много искаш да мъкнеш железария в багажника трябва да потърсиш някой средно голям маслен крик

FordSMax

Има и по-големи крикове които са за бусове и ванове и ще вдигнат колата - проблема е в захвата горе, защото има вероятност да се смачка прага.Иначе ще се мъкне малко железария в багажника.Не ми е комфортно да карам без резерва - особено на по дълги преходи.

BIGFORDFAN

Аз имам един крик от Тойота Версо, почти не е ползван. Ако искаш като ходя тия дни до Монтана може да се видим.  (fri)

kaloqn

Да повдигна малко темата и да попитам- какви крикове ползвате за S-max/Galaxy?

Ако някой си е купил и джанта/патерица/ - интересно от какъв модел/марка става?

Alexi

от всеки форд 5х108 ще стане ,а крик най добре оригинален

kaloqn

Аз имам само "ремонтен кит" - едно компресорче с една туба лепило и никакъв крик.
Ще попитам утре в МП за крик.

В Мондео има ли "патерица" - тясна джанта 17', 5х108? Не ми се иска да слагам в багажника пълноразмерна гума.

fozzy

Аз ползвам един хидравличен до 2т. ,който се разтяга на две части идеално го вдига .
Гайката най горе се развива горе долу още толкова а и се вмества на малки места.

Поздрави

Dmitarcho

Цитат на: kaloqn в 24 Октомври 2012 20:27:42
Аз имам само "ремонтен кит" - едно компресорче с една туба лепило и никакъв крик.
Ще попитам утре в МП за крик.

В Мондео има ли "патерица" - тясна джанта 17', 5х108? Не ми се иска да слагам в багажника пълноразмерна гума.
За 17-ка незнам ... 16-ки има ;) Аз съм със 17-ки на колата, но резервната е 16-ка патерикча /да не ми се налага да я ползвам някъде :( но като гледам .. може би 17-ка няма да се хване на мястото на резервната гума ;)
Ръца Пръца

Alexi

16ка може да се ползва и за S-max

kaloqn

Мерси за отговорите!

Всъщност колата е Галакси, аз също се бях замислил за хидравличен крик.
За тясната джанта имам притесняния, че 16' няма да стане на предните колела -
не знам дали няма разлика в спирачните апарати, стандартно е с 17'.

Dmitarcho

Мондеото стандартно е със 17-ки, но могат да се хванат 16-ки /за патерица - не знам/ ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Гледам си от София, ела на някоя среща и ще пробваме патерицата направо :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BIGFORDFAN

Мда, и крикове може да пробваме на място, не взимай от МП, сигурно ще са нереална цифра...

kaloqn

ок.
Мерси за поканата за проба.
Ще се възпозвам- доколкото виждам се събирате от 15.00, в неделя на зала Фестивална?

Pyrhel

мда, но тая седмица няма да съм там, ако някой има патерица друг 16" - може с неговата да пробвате.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 24 Октомври 2012 21:42:52
Мондеото стандартно е със 17-ки, но могат да се хванат 16-ки /за патерица - не знам/ ;)
Всъщност 16ки, 17ки, 18ки -всичките Мк3 са с една и съща рез. гума - патерица.  Само че Галаксито не съм сигурен дали джантите му не са като на Ваг - Шаран/Сеат Алахамбра - все пак са едно и също животно с различни емблеми.

BIGFORDFAN

Последното Галакси мисля че вече не се прави заедно с VAG, или бъркам?

hotblooded

Цитат на: BIGFORDFAN в 24 Октомври 2012 23:24:33
Последното Галакси мисля че вече не се прави заедно с VAG, или бъркам?
Прав си! Последното Галакси няма нищо общо с VAG.

mitakinen

Аз не бих оставил в багажника ми да се лангъркат гуми, крикове и т.н. Ако се наложи да возя още двама в багажника къде да я поставя - единия ще прегърне гумата, другия ще си играе с крика  :D . Или да се направи стойка на багажната врата като на джипките. Според мен по-удачен вариант е да се ползват runflat гуми - като тези примерно: http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/53578/

kaloqn

Рънфлат са другата опция, но пропуснах при поръчката на автомобила да да включа и TPMS.
От друга страна доста приятели и познати ме убеждават, че возията е доста различна,
а и рънфлат би ми свършила работа при "нормална" дупка :)

Засега остава търсенето на "патерица" - има място в багажника, а и не ми се иска на дълъг път да
разчитам само на едно лепило...
Иначе стандартните гуми са 225х50х17.

fozzy

А за пукането на гумите ползвам нещо такова ,докато се добера до гумаджийница.
My Link

hotblooded

Цитат на: fozzy в 25 Октомври 2012 12:37:24
А за пукането на гумите ползвам нещо такова ,докато се добера до гумаджийница.
My Link
A (не дай боже) крива джанта и/или съдрана гума?

Alexi

според мен гума трябва да има щото 1 път да останеш някъде и да кихнеш за пътна помощ няколко стотачки и си много назад с време нерви и пари

fozzy

Това е вярно с пътната помощ аз имах такъв случай ,само че помолих брат ми  да ми докара една от зимните гуми ,и така се прибрах .Общо взето не е измислено добре.При нас няма къде да си сложиш резервна гума,ужасно е да ти се търкаля в багажника.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 25 Октомври 2012 12:44:14
според мен гума трябва да има щото 1 път да останеш някъде и да кихнеш за пътна помощ няколко стотачки и си много назад с време нерви и пари
Аз вече си мисля да си нося нормален размер резервна гума...  В града малката върши работа, но са съдереш гума на майната си и после да се прибираш на малка резервна или да обикаляш и търсиш по втора употреба 1 гума че да се прибереш - не е оферта.

kaloqn

Почти винаги досега, когато съм пукал гума, същата съм я изхвърлял в последствие.
Затова и не вярвам на ремонтният кит, а търся патерица.

Дори и при седем пътника в колата зад третия ред седалки има място за една "патерица".
За крик - реших да е обикновен, хидравличен - и без това имам доста от тях. Само ще му направя
един по-голям упор, че да не  влезе при седалките :) .

fozzy

А сега се сетих и за още един крик ако те устройва.

И ето ти и един търг в момента.
Ebay.co.uk