Крик за Форд S Max

Започната от FordSMax, 09 Май 2012 13:42:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FordSMax

Това, че автомобила не е окомплектован с крик,ключ и резервна гума не ми харесва . Мисля да се оборудвам в най-скоро време. Днес пробвах  много крикове, но нито един не пасна на автомобила. Някой от вас колеги има ли крик? Ще съм благодарен ако някой има,качи една снимка и даде малко информация какъв трябва да е крика.
Благодаря предварително! (beer)

mitakinen

И аз нямам крик. Разчитам на Бог да ми помага :)

amplified

Предполагам това трябва да е.

mitakinen

Аз пробвах един такъв крик, но не можа да се отлепи гумата от земята. АКо много искаш да мъкнеш железария в багажника трябва да потърсиш някой средно голям маслен крик

FordSMax

Има и по-големи крикове които са за бусове и ванове и ще вдигнат колата - проблема е в захвата горе, защото има вероятност да се смачка прага.Иначе ще се мъкне малко железария в багажника.Не ми е комфортно да карам без резерва - особено на по дълги преходи.

BIGFORDFAN

Аз имам един крик от Тойота Версо, почти не е ползван. Ако искаш като ходя тия дни до Монтана може да се видим.  (fri)

kaloqn

Да повдигна малко темата и да попитам- какви крикове ползвате за S-max/Galaxy?

Ако някой си е купил и джанта/патерица/ - интересно от какъв модел/марка става?

Alexi

от всеки форд 5х108 ще стане ,а крик най добре оригинален

kaloqn

Аз имам само "ремонтен кит" - едно компресорче с една туба лепило и никакъв крик.
Ще попитам утре в МП за крик.

В Мондео има ли "патерица" - тясна джанта 17', 5х108? Не ми се иска да слагам в багажника пълноразмерна гума.

fozzy

Аз ползвам един хидравличен до 2т. ,който се разтяга на две части идеално го вдига .
Гайката най горе се развива горе долу още толкова а и се вмества на малки места.

Поздрави

Dmitarcho

Цитат на: kaloqn в 24 Октомври 2012 20:27:42
Аз имам само "ремонтен кит" - едно компресорче с една туба лепило и никакъв крик.
Ще попитам утре в МП за крик.

В Мондео има ли "патерица" - тясна джанта 17', 5х108? Не ми се иска да слагам в багажника пълноразмерна гума.
За 17-ка незнам ... 16-ки има ;) Аз съм със 17-ки на колата, но резервната е 16-ка патерикча /да не ми се налага да я ползвам някъде :( но като гледам .. може би 17-ка няма да се хване на мястото на резервната гума ;)
Ръца Пръца

Alexi

16ка може да се ползва и за S-max

kaloqn

Мерси за отговорите!

Всъщност колата е Галакси, аз също се бях замислил за хидравличен крик.
За тясната джанта имам притесняния, че 16' няма да стане на предните колела -
не знам дали няма разлика в спирачните апарати, стандартно е с 17'.

Dmitarcho

Мондеото стандартно е със 17-ки, но могат да се хванат 16-ки /за патерица - не знам/ ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Гледам си от София, ела на някоя среща и ще пробваме патерицата направо :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BIGFORDFAN

Мда, и крикове може да пробваме на място, не взимай от МП, сигурно ще са нереална цифра...

kaloqn

ок.
Мерси за поканата за проба.
Ще се възпозвам- доколкото виждам се събирате от 15.00, в неделя на зала Фестивална?

Pyrhel

мда, но тая седмица няма да съм там, ако някой има патерица друг 16" - може с неговата да пробвате.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 24 Октомври 2012 21:42:52
Мондеото стандартно е със 17-ки, но могат да се хванат 16-ки /за патерица - не знам/ ;)
Всъщност 16ки, 17ки, 18ки -всичките Мк3 са с една и съща рез. гума - патерица.  Само че Галаксито не съм сигурен дали джантите му не са като на Ваг - Шаран/Сеат Алахамбра - все пак са едно и също животно с различни емблеми.

BIGFORDFAN

Последното Галакси мисля че вече не се прави заедно с VAG, или бъркам?

hotblooded

Цитат на: BIGFORDFAN в 24 Октомври 2012 23:24:33
Последното Галакси мисля че вече не се прави заедно с VAG, или бъркам?
Прав си! Последното Галакси няма нищо общо с VAG.

mitakinen

Аз не бих оставил в багажника ми да се лангъркат гуми, крикове и т.н. Ако се наложи да возя още двама в багажника къде да я поставя - единия ще прегърне гумата, другия ще си играе с крика  :D . Или да се направи стойка на багажната врата като на джипките. Според мен по-удачен вариант е да се ползват runflat гуми - като тези примерно: http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/53578/

kaloqn

Рънфлат са другата опция, но пропуснах при поръчката на автомобила да да включа и TPMS.
От друга страна доста приятели и познати ме убеждават, че возията е доста различна,
а и рънфлат би ми свършила работа при "нормална" дупка :)

Засега остава търсенето на "патерица" - има място в багажника, а и не ми се иска на дълъг път да
разчитам само на едно лепило...
Иначе стандартните гуми са 225х50х17.

fozzy

А за пукането на гумите ползвам нещо такова ,докато се добера до гумаджийница.
My Link

hotblooded

Цитат на: fozzy в 25 Октомври 2012 12:37:24
А за пукането на гумите ползвам нещо такова ,докато се добера до гумаджийница.
My Link
A (не дай боже) крива джанта и/или съдрана гума?

Alexi

според мен гума трябва да има щото 1 път да останеш някъде и да кихнеш за пътна помощ няколко стотачки и си много назад с време нерви и пари

fozzy

Това е вярно с пътната помощ аз имах такъв случай ,само че помолих брат ми  да ми докара една от зимните гуми ,и така се прибрах .Общо взето не е измислено добре.При нас няма къде да си сложиш резервна гума,ужасно е да ти се търкаля в багажника.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 25 Октомври 2012 12:44:14
според мен гума трябва да има щото 1 път да останеш някъде и да кихнеш за пътна помощ няколко стотачки и си много назад с време нерви и пари
Аз вече си мисля да си нося нормален размер резервна гума...  В града малката върши работа, но са съдереш гума на майната си и после да се прибираш на малка резервна или да обикаляш и търсиш по втора употреба 1 гума че да се прибереш - не е оферта.

kaloqn

Почти винаги досега, когато съм пукал гума, същата съм я изхвърлял в последствие.
Затова и не вярвам на ремонтният кит, а търся патерица.

Дори и при седем пътника в колата зад третия ред седалки има място за една "патерица".
За крик - реших да е обикновен, хидравличен - и без това имам доста от тях. Само ще му направя
един по-голям упор, че да не  влезе при седалките :) .

fozzy

А сега се сетих и за още един крик ако те устройва.

И ето ти и един търг в момента.
Ebay.co.uk