Мигане на лампата на подгрева, няма загуба на мощност

Започната от hotblooded, 10 Март 2012 19:10:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Да чукна на дърво - не е правила номера, но не е ходила и на дълъг път - последните 10 дена само градско.  Като запаля не ми и трепват оборотите, преди се случваше като запаля за 2-3 сек да се колебаят в диапазона 900 +/- 50 докато се застанат на едно място. Сега стрелката остава закована. Още не съм "разконсервирал" стария филтър, но това което изтече от него не буди безпокойство (но не пречи хартията да е "забита"). Надявам се че е било от филтъра, иначе ако са дюзи или помпа ще е анти-рекорд - колата няма 90 000 км :(

hotblooded

Днес старата песен на нов глас - от Бургас до Велико Търново - 2 пъти мигаше лампата за подгрев и колата влизаше в авариен режим. Мото Пфое - ВТ почиват, във вторник ще я карам в бургаския клон.... Да поискам ли някаква разпечатка от разчитането на грешките?

Alexi

мда ве да се видят кодовете им няма да е зле .. може да е нещо дребно примерно сензор разпр. вал ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 13 Април 2012 15:31:14
мда ве да се видят кодовете им няма да е зле .. може да е нещо дребно примерно сензор разпр. вал ..
От сензора за педала на газта не правеше ли същата магария? Сега като започнах да се замислям всичките пъти когато го направи беше на минимална газ - днес първия път беше като се прибирах от изпреварване върнах газта почти до край, втория път стана при подобни обстоятелства - ускорих до 120 на 5та и включих на 6та на равно място... преди това беше при подобни обстоятелства, единия път в града при движение на 3та без газ...

petermitkov

Ако са прецакани инжекторите обикновенно го прави при натоварване т.е. да си настъпил яко газта.
Тогава компа вижда че няма налягане и го вкарва в авариен режим.
Т.е. при тебе може и да не са инжектори.
Най-добре е да се закачи и да види каква грешка дава.
Ако някой инжектор е изгубил кода си двигателя винага ще бачка много зле или дори няма да пали.

п.п. горе долу на какви обороти го прави този номер.
sapienti sat

hotblooded

Цитат на: petermitkov в 13 Април 2012 16:37:41
Ако са прецакани инжекторите обикновенно го прави при натоварване т.е. да си настъпил яко газта.
Тогава компа вижда че няма налягане и го вкарва в авариен режим.
Т.е. при тебе може и да не са инжектори.
Най-добре е да се закачи и да види каква грешка дава.
Ако някой инжектор е изгубил кода си двигателя винага ще бачка много зле или дори няма да пали.

п.п. горе долу на какви обороти го прави този номер.
Колата пали от раз, без колебания в оборотите, 4 от 5те пъти до сега номера го е правила при равномерно движение на ниски обороти (3 пъти на  2000,1 път на 1500 - 3та без газ в града),  единия път беше днес:  на 3000+ оборота но при почти върната газ (изрязох я на 5та да изпреваря, вдигнах към 140-150 и като се прибирах в моята лента пуснах газта и тъкмо да изключа от скорост че наближавах населено място и без това трябваше да намалявам и тогава  влезе в авариен режим -  точно преди да изключа от скорост
  Иначе по магистралата я настъпах до 200, при условие че бяхме над 300 кила хора и багаж - никакви проблеми!

Pyrhel

Поискай си разпечатка от диагностиката и ще го мислим, така само налучкваме...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 13 Април 2012 20:48:46
Поискай си разпечатка от диагностиката и ще го мислим, така само налучкваме...
Естествено, без разпечатка просто си чешем езиците и/или пръстите

Pyrhel

Забравих да кажа горе - ако не си ходил след предните мигания и загуба на мощност да ти изтрият грешките - ще си стоят като ги четете този път, така че примерно неща като ниско налягане в рейла и от сорта може да не се отнасят за последния случай. Ако имаш възможност се разберете да ти изчистят грешките, да я вкараш в авариен и тогава да я гледат, т.е. с едно плащане за диагностика да минеш.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 14 Април 2012 00:28:46
Забравих да кажа горе - ако не си ходил след предните мигания и загуба на мощност да ти изтрият грешките - ще си стоят като ги четете този път, така че примерно неща като ниско налягане в рейла и от сорта може да не се отнасят за последния случай. Ако имаш възможност се разберете да ти изчистят грешките, да я вкараш в авариен и тогава да я гледат, т.е. с едно плащане за диагностика да минеш.
А знам ли кога ще го направи пак - по 20 дена няма проблеми и после за един ден - два пъти. Лошото е че грешките не се записват по ред на "пристигане"....
Малко off-topiс: На Great Wall дизляка на пикапа е 2,2 с delphi горивна система :)  Дали ще може да си четем грешките и при тях (смисъл че няма да рендосват като МП)

Pyrhel

Ммм, по-скоро не. Универсалните четци четат грешки и някои живи данни, но на специализиран не може да се закачи произволна марка. Е примерно VCM-а (Фордовото) е за Форд, Мазда, Меркюри, Линкълн, Ленд Ровър и Ягуар, Лексиа/ПП2000 хващат само Пежо и Ситроен, за други не става и т.н.

Честно казано Great Wall не знам с каква техника работят, ще е супер яко ако ползват от евтините китайчета по 20 лева :))

Шегата настрана, ама хубавото на МП е, че ако им се занимава много точно могат да определят откъде е проблема при диагностиката - IDS-а има възможност да мери какви ли не неща.

Alexi

добре е да се направи и теста за обратната нафта да се види накъде са дюзите

hotblooded

Днес пак имаше "светлинно шоу" - движих се с 80 на 4та, и изключих от скорост че идваше надолнище - и "айде на баня"... Направи го малко преди Габрово, след това нямах никакви проблеми, особено като се има предвид че от Тулово до Бургас се прибрах за час и половина (180 км)...
Иначе за цялото пътуване - Бургас - Шивачево-Хаинбоаз-Велико Търново - Дряновски Манастир - Габрово - Етъра - проход Шипка-с.Шипка, Тулово - Бургас със 350 кг хора и багаж и пуснат климатик (спрях го чак след петолъчката днес) - 6,2 по бордкомп. Вторник ще видим и Мото Пфое какво ще се произнесат по въпроса със 7мия мигач в колата :)

VENTCI

Диагностиката ще покаже най-точно. Да не прави някакви номера педала за газта ? На моя му направих една профилактика и вече 30 хил. км. няма проблем.

hotblooded

Имаме "присъда" -  EGR e дал фира. Новия бил 765лв, но казаха "като дойдете ще се разберем какво ще се прави" Колеги които са патили - какви са вариантите?  скопяване на EGR?

Alexi

мне ,ибей е единствения смислен вариант .. твоя е ел. и не може да се елиминира читаво ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 17 Април 2012 10:19:25
мне ,ибей е единствения смислен вариант .. твоя е ел. и не може да се елиминира читаво ..
Pyrhel беше споменавал нещо за софтуерно елеминиране....

petermitkov

ЕГР-а е все пак по-малкото зло.
Неможе ли да се почисти вместо да се сменя или това не е вариант?
sapienti sat

hotblooded

Казаха че ще говорим като отида да я взема, сигурно ще предложат нещо....   Пак е малкия дявол, още повече че тая кола е имала проблем с EGR докато е била в гаранция и нещо е правено за 65 лв :) Макар че приемчика им ми лази по нервите - преди час го питах колко ще искат за смяна на един маншон на полуоска, уж след 10 мин щеше да звъни - още го няма никакъв..

amplified

Не ми говори за приемчиците, щото дребния, ако го видя на улицата е пътник!
След 1 месец скандали с тях и София накрая си налегнаха на парцалите и ме обслужват като нормален човек, не като някой дрисльо. Даже взеха безплатни профилактики да ми правят. Нещо, което по принцип трябва да се случва без да ги настъпиш!

hotblooded

Цитат на: amplified в 17 Април 2012 14:31:31
Не ми говори за приемчиците, щото дребния, ако го видя на улицата е пътник!
След 1 месец скандали с тях и София накрая си налегнаха на парцалите и ме обслужват като нормален човек, не като някой дрисльо. Даже взеха безплатни профилактики да ми правят. Нещо, което по принцип трябва да се случва без да ги настъпиш!
Дребния е от графата "дразнещ с присъствие"
Както и да е - нищо не предложиха за EGR-a не можело да се чисти защото бил "електронен"..... новия към 800 лв.... Каза ми  да я карам така, пък ако вземе много често да "забива" - тогава да съм го сменял...

Pyrhel

Свали го и го изчисти с бензинец, виждал си ми темата каква е отврат вътре след няма и 100к км... Могат да се режат от софтуера, може и с пластина с малка дупчица в средата. Обаче вдига разхода :( Аз моя го отпуших като видях на извънградско, че ми е с литър отгоре.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 17 Април 2012 19:18:58
Свали го и го изчисти с бензинец, виждал си ми темата каква е отврат вътре след няма и 100к км... Могат да се режат от софтуера,
Ще се чисти, да видим кога ще е. Че при мен е зор от към време и място. В Бургас не се сещам на никой дето да се доверя да я свърши тая работа, а в София ще идвам чак юли. Впрочем какво толкова му е различно на отварянето и почистването на моя EGR, oт тоя на Евро 3 мотора че МП казват че "неможе да се отваря и почиства"??? А

Pyrhel

Предполагам, че причината е само една - ще се направят на маймуни, за да го изчистят C:-)
То чистенето става и пред блока. Държи се на 4 гайки 10мм и една скоба на маркуча от кулера.

hotblooded

Е да де, ама те и от предишния мАтор няма да са по-чисти... Нито след смяна на семеринг от към маховик си по-чист

hotblooded

Така, по микрокат ми излиза номер 1383634 за клапана на EGR, който е 333 лв. въпроса ми е: Какво освен клапана прави проблем че МП  ми пробутват сметка от порядъка на 770 лв?
ЕDIT: Копелдаци ниедни - тоя номер го няма, замества го 1563499 който струва 794 лв!

Alexi

абе дай от ибей ще ти го заръчаме ,стотина паунда е .. само че са 2 вида , я го снимай да го видя .. вероятно е ето тоя
модел и ще дойде на под 300 лв

hotblooded

Цитат на: Alexi в 19 Април 2012 14:43:37
абе дай от ибей ще ти го заръчаме ,стотина паунда е .. само че са 2 вида , я го снимай да го видя
Няма за евро 4 в е-bay! Или аз не мога да търся (все пак до сега не съм купувал части от Е-bay).... за Евро 3 намерих, за мен :(
Ще пробвам с чистенето, после ще мисля за купуване. Ако МП ми бяха казали 333 лв, както излиза първоначално - хич нямаше да се занимавам - щях да им кажа да ми сменят...

Alexi

не думай .. тоя който съм ти го пратил е за Евро 4 .. в английския ибей има ВСИЧКО за Форд ,тая марка там е религия ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 19 Април 2012 14:51:23
не думай .. тоя който съм ти го пратил е за Евро 4 .. в английския ибей има ВСИЧКО за Форд ,тая марка там е религия ..
Гледам ги че много харесват Мондео :) Но така и не намерих нито в e-bay нито в eurocarparts  EGR-valve  като търся за 2.2 TDCI - 2006. За транзит намерих - но за мондео не (определено не е същия)