Мигане на лампата на подгрева, няма загуба на мощност

Започната от hotblooded, 10 Март 2012 19:10:40

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Alexi

ми снимай го да го видя .. за транзит и мондео са еднакви ако мотора е еднакъв т.е. годините на производство .. ЕГР са 3 вида и 3те ги има в ибей ..

hotblooded

Alexi

мда видях с кой си ,ето с тоя .. за съжаление си с някакъв доста скъп модел който аз за сефте виждам .. не знам тоя другия дали ще стане буксите изглеждат еднакви ,но фланците - не е ясно .. аз 800 лв не бих дал ,отвори го ,вътре има стъпков мотор и редуктор който движи клапана ,скапал се е редуктора и заяжда (това им е масова болест ),може само с гресиране да се оправи ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 19 Април 2012 15:14:43
мда видях с кой си ,ето с тоя .. за съжаление си с някакъв доста скъп модел който аз за сефте виждам .. не знам тоя другия дали ще стане буксите изглеждат еднакви ,но фланците - не е ясно .. аз 800 лв не бих дал ,отвори го ,вътре има стъпков мотор и редуктор който движи клапана ,скапал се е редуктора и заяжда (това им е масова болест ),може само с гресиране да се оправи ..
Май са еднакви, по микрокат като взема номерче и в страницата на МП има 4-5 различни кода които го заменят. Някой може ли да помогне със ел.схема на това чудо?

Alexi

то няма вътре електроника ,там горещи газове вървят .. има стъпков мотор и редуктор само .. според мен тоя от първия линк ще стане нищо че изглежда малко по различно ,и е много по евтин ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 19 Април 2012 15:55:43
то няма вътре електроника ,там горещи газове вървят .. има стъпков мотор и редуктор само .. според мен тоя от първия линк ще стане нищо че изглежда малко по различно ,и е много по евтин ..
Именно - МП дават за това което ми излиза по микрокат (1383634) + заместващите го номера от 303 лв до 792 лв  ???   Интересно е че ги няма налични :)
А за вътре - знам че е стъпково моторче, но ми трябва кое краче е  минуса и на какво напрежение работи - да го пробвам на "сухо" :)

Чебурашка

този за 303 предполагам че може да се поръча в МП мисля че до 10 дни доставка на тази цена,при тях основно консумативите са в наличност ;)

hotblooded

Цитат на: Чебурашка в 19 Април 2012 16:15:11
този за 303 предполагам че може да се поръча в МП мисля че до 10 дни доставка на тази цена,при тях основно консумативите са в наличност ;)
Ако си техен човек - може и да мине номера... Но съм сигурен че стрижат на най скъпото :)

Чебурашка

Цитат на: hotblooded в 19 Април 2012 16:17:13
Ако си техен човек - може и да мине номера... Но съм сигурен че стрижат на най скъпото :)
напротив поръчва се всичко аз съм поръчвал секретни гайки и имаше от 105 до 130 и казах че искам от 105,те няма как да не приемат поръчки при условие че нямат и стъкла и брони в наличност така че ако те устройва този с чакане 10 дни не мисля че ще има проблеми  (fe)

Alexi

мда просто казваш кой парт номер част искаш и това е

hotblooded

Цитат на: Alexi в 19 Април 2012 16:23:39
мда просто казваш кой парт номер част искаш и това е
А маншон за карето също има по евтин от тоя дето ми предложи оня пишльо в Бургас, на всичкото отгоре тоя дето е за 30 лв по евтин го има наличен във МотоПфое - ВТ, а скъпия пак го няма никъде... егаси приемчика егаси чудото, тоя се чуди как да не си вкарам колата при тях... Ако беше казал EGR за 400 лв с монтажа при тях - щях да им я оставя.. Сега парите ще идат другаде.

hotblooded

Alexi виж как изглежда "гадинката" под моя капак:

1
2
3

Alexi

късата клечка си изтеглил :)) ето го твоя ЕГР в ибей .. както се вижда ще дойде на около 500 лв .. според мен се опитай да го ремонтираш ..

amplified

Alexi

мда ама неговия е друг ,дали са съвместими е божа работа .. предполагам че да но трябва да се наложи да проба

hotblooded

Цитат на: amplified в 19 Април 2012 19:55:02

Доколкото мога да разчета от снимката ти THE PART ALSO IS STAMPED WITH A1Si9Cu3(Fe)
точно такъв код е твоя.
Това по скоро е материала на корпуса :) A така и не мога да видя разлика между двата ? Но първо ще се сваля моя

hotblooded

hotblooded

Смятам че проблема е решен - оказа се че не е от нагара - беше доста по-малко от на Pyrhel. Проблема е механизма на стъпковото моторче (което е обикновенно електромоторче, което със двустъпален редуктор върти клапана чието стебло е на резба с голяма стъпка) Обратния ход се осигурява от пружина спирално навита. Капачето на механизма явно не уплътнява добре и в моя случай имаше доста едни песъчинки, имаше и ръжда.... Сега е почистен, смазан и уплътнен. Свалянето и отварянето е лесно.... не направих снимки поради мръстоията по ръцете ми. Сещам се и друга причина да има толкова ръжда и мръсотия вътре - миенето за щяло и нещяло двигателя на пароструйка и чистотата по пътищата ни!
   Използвах момента да си погледна и свещите - не ги вадих, но всичките бяха по 1.00 ома. ( за справка на някои - ако всички свещи са изправни - съпротивлението им ще е 0,2 ома)