Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

Среден разход за лято/есен на Пежака ( 6000 км ) 5/100 .. включва най разнообразно каране и почти постоянно климатик горещите месеци

exclusiveremix

За 1700 км от средата на септември до края на ноември - 5,7. НО...основно градско,палим,минаваме 3км(стигаме до работа) и гасим.Извънградско се кара на 100 на автопилот.И покрай това градско излезе иконката 67% cold engine starts.
Иначе през лятото макса ми беше 5,5.

Фиестата на баща ми е ясна.. от 3,3 до 4,2 :D .Сега зимата ми е чудно доколко може да се качи,понеже трудно вдига температура.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Snuupy

Моята 2.2TDCI ми дава 10/100 градско , като я карам 6-8км отиване и връщане до работа. И около 6.3 извънградско с около 130-160км.

hotblooded

Цитат на: Snuupy в 19 Май 2018 10:22:26
Моята 2.2TDCI ми дава 10/100 градско , като я карам 6-8км отиване и връщане до работа. И около 6.3 извънградско с около 130-160км.
Много е, брат.  Моята гореше 8-9 градско но на къси разстояния - 3-4км.  Извънградско 6+ трябва бая да я настъпваш или да минаваш някой проход.

Snuupy

Карам с V-Power дизел, по борд е 8.4/100. Но светва лампата , зареждам 40лв, което са 16.6л гориво, минавам 160 и нещо км , така три пъти... всеки път толкова изминавам...

hotblooded

Така не е много точно, трябва пълно-пълно да засичаш.  А и V-power отдавна не е това което беше. Слагай обикновена нафта и ще видиш че няма разлика :)

Snuupy

Цитат на: hotblooded в 19 Май 2018 19:29:37
Така не е много точно, трябва пълно-пълно да засичаш.  А и V-power отдавна не е това което беше. Слагай обикновена нафта и ще видиш че няма разлика :)

Всеки казва, че не е много точно, ама 10 пъти като заредиш по 40лв докато светне лампата и 10 пъти изминеш едно и също разстояние, някак ми се струва точно... Ама сега за теста ще сложа евтината нафта на Шел, пък да видим.

ivchotr

Извънградско с малко селско-градско в дълбоката провинция, със спазване на всички ограничения, ми докара 7.6/100 (7.4/100 по бордкомп) на газ с Фокус 1.6, 100 магарета. Това е без каране по магистрала.

Snuupy

Един така малко офф-топик въпрос:
От кой скъп дизел сте най-доволни като верига бензиностанции?

jo_jo

Цитат на: Snuupy в 10 Юни 2018 23:28:51
Един така малко офф-топик въпрос:
От кой скъп дизел сте най-доволни като верига бензиностанции?

Аз доста време сипвах предимно макс моушън, после минах на нормална нафта и макс моушън само зимата, сега съм предимно на нормална (преди два дни сипах на 2.57 макс и ме заболя сърцето :) ) + bdc от време на време. С премиум горивата имах малко по-висок разход по компютър, иначе разлика не намирам.

Mondeicho

Аз слагам нормален и добавки през резервоар, както и двутактово масло и не забелязвам разлика със скъпият дизел...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Аз доста отдавна не забелязвам разлика в разход и вървене между скъпия и ефтиния дизел особено пък това извънземно самолетно гориво на ЕКО.
През зимата може и да има някаков значение ама аз тогава сипвам BDC двойна доза и нямям ядове!

Alexi

карайте си с обикновена нафта .. вчера бракувахме едно от "скъпите" горива поради несъответствие на цетановото число ( изобщо е извън БДС ,камоли да е високо че да работи добре мотора )

exclusiveremix

Алекс кажи нещо за бензина тогава?Нещо от "дълбоката кухня."

Alexi

бензина е ок ,най много малко водица да има :D

Snuupy

Мен ми е интересно каква е разликата между Bardahl BDC и добавките в "скъпата" нафта? За тези добавки с доста хора съм говорил и повечето са на мнение, че вдигат отлаганията в резервоара и ги прокарват по цялата горивна система и след време береш ядове, не знам дали е така, но има логика. С лозунга си отзад на описанието "изчиства горивната система от отлагания" и тия отлагания минават през филтър, ГНП, дюзи... поправете ме, ако греша.

Alexi

те отлаганията не са в резервоара ,там са си боклуци .. отлаганията са след филтъра по инжектори ,помпа ,клапан за налягане такива неща .. а боклуците в резервоара нямат нужда от добавка за да се вдигнат ,все пак караш по дупките по цял ден

Snuupy

Значи е ок да се слага Bardahl BDC на TDCI? Защото 3г карах Polo 1.4TDI от Марешки + Bardahl BDC и никакви грижи - 50 000км. Ама тук знам, че системата е по-претенциозна, за това питам...

Ozzie

@Snuupy
Втори месец карам с BARDHAL BDC, долу- горе 1100 км. Всичко е О.К.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

Снупи ти да не си от ФВ форума?Има един колега там с такова поло с ник Snuupy_93 ?

Snuupy

Бях там, да, от там съм иначе. Ами много четох за добавки, примиум дизел... в Fifth Gear го дават, че примиум дизела е по-добре, казва няколко коня и си заслужава от към икономия и тнт. Обаче на един въпрос не мога да си отговоря. Какви добавки слагат в него? Не са ли същите добавки, които примерно има в Badahl BDC? Защото нали доста хора ми казаха, добавките вдигали мизерията от горивната система и я доскапвали ала-бала. Добре де, ама ако в примиум дизела има добавки, значи би следвало и те да правят същото. Тези дни много разсъждавам по въпроса и чета и се информирам, ама информацията е много разногласна и не мога да си я синтезирам. Някой с идеи, по-добра информация?

Колегата @Ozzie пък го знам от МТБ форума, това е друга история. Инак 1100км нищо не са за да разбереш дали нещо вреди или не една добавка ;д по-скоро 50-100 000км.

Alexi

всички добавки са доста подобни като формула ,даже миришат еднакво ( и няма да се учудя на едро да се произвеждат в само няколко завода в цял свят )

Snuupy

@Alexi - ти с добавка ли караш или скъпо гориво. Или пък с нормална нафта? Защото гледам караш сравнително нова кола... та ми е интересно.
How Fuel Additives Working On You're Engine

Ozzie

това, дето уж добавките вдигали мизерията от системата, еле пък от резервоара и я докарват чак до цилиндрите, според мен са градски легенди
най- малкото, от резервоара до ГНП-то имаш поне два филтъра- един за грубо пречистване и един за фино пречистване
колко / какво мислиш, може да се просмуче от резервоара? Утайките от дъното? Едва ли.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

карам с добавка ,тази която ОМВ слагат на премиум дизела си една синя е ,и нафтата се боядисва синя

Mondeicho

Скъпата нафта, в която слагат уж добавки излиза много по-скъпо отколкото да си слагаш ти някаква добавка...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

е то това дали е тайна за някого :)

Snuupy

Последният път минах с 16.26л гориво 200км. Което е 8/100, борд компа ми показва 7/100. Или борд компа дава някакви огромни отклонения, или ? Миналият път със същото количество гориво бях минал 160км, защото я карах студена по 3км в посока... реално разход 10/100, борд компа показваше 8.3/100. :D Извънградско бях сметнал извънградски разход 6/100 до Пловдив и обратно и бях заредил 16л гориво, като в колата имах почти до първата бяла чертичка гориво, демек поне 5-6л преди да светне резервата е имало. Изхаби цялото гориво, което бях сипал + цялото гориво, което имаше в колата и светна лампата на Цариградско шосе... това за 300км. Като карането ми беше 140-160км/ч на два пъти вдигнах 200 за няколко секунди..., борда показваше 6.7/100, но за мен реалният разход е около 8/100...

Alexi

със 140 на темпомат и климатик ми гореше 6.5 мондеото ( имах същото 2.2 )  от там нагоре вече скачаше доста .. а борда показва малко квото си иска ,предимно поне половин литър по малко от реалния

Snuupy

Цитат на: Alexi в 16 Юни 2018 12:54:33
със 140 на темпомат и климатик ми гореше 6.5 мондеото ( имах същото 2.2 )  от там нагоре вече скачаше доста .. а борда показва малко квото си иска ,предимно поне половин литър по малко от реалния

Значи си е що-годе нормален разхода. Нормално де, голяма кубатура, много коне, 16 клапана, 1500кг купе... се фактори дето вдигат разхода. Но наистина на борда не може да му се радва, с тия скорости, с които карах, даваше средна скорост 70км/ч... аз не съм падал под 140км/ч :D