Поражения по колата от недоброжелатели

Започната от Bobi, 15 Февруари 2012 20:42:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

за това трябва да се носи инструмент .. както се казваше в една игра " walk softly ,and carry a big gun "

Иван Вълков

Цитат на: Alexi в 01 Декември 2013 20:55:36
за това трябва да се носи инструмент .. както се казваше в една игра " walk softly ,and carry a big gun "
.....аз му викам "инструмент за нощно виждане"........

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Chr81

Уф, няма да се оправят нещата и виновен е материалът. Няма оправия. И да си носиш "инструмент" какво от това? Онзи може да извади пистолет. Или пък наистина да е луд и да тръгне и ти какво ще го трепиш ли? Като го утрепиш лошо, като не го утрепиш той ще те утрепе. Абе няма управия. Преди време подобна случка в квартала ни. Вали дъжд. Вървим аз, жената и детето на 3 години. В случая жената носи детето, а и чадър. Един идиот прави маневра с 5км/ч и кара назад, за да обръща. Къде гледа, къде не гледа и за малко да ги сгази на заден ход. Ей кипна ми. Като му се развиках се чух 2 пресечки в радиус
Той: Какво искаш?.
Аз: Ще сгазиш жената и детето бе!
Той: И кво от тва?
Аз: (загубвам ума и дума, пищисвам се, кръвта се качва в главата) Да ти е.......... п........ майчина и още 2-3 в същия ред.
Той: Аре ходи си и си гледай си работата!
През това време си направи маневрата и тръгна. Търся аз някой камък наоколо да го метна връз колата, но не намерих. До порът стоеше някаква по-възрастна жена, майка ли каква не знам. Той около 30-35 годишен. Добре обаче му запомних номера и си викам сега ако живееш в този блок, пред който правиш маневрата, жална ти майка. Ами там се оказа, че живее. И кво ли? Минах 2 пъти с един ключ и му одрах колата от 2-те страни. После бях решил, че ще му отидат 4-те гуми. Даже едната вечер щях да пътувам и отивам в 3 часа през нощта до гаража да си взема колата. Нося си с мене нож за всеки случай, че не се знае на кой ще случа. Нарочно минах покрай неговия блок. Колата там,  горе-долу тъмно, идеално време да му приключа 4-те гуми. Целият път до там /около 10минути/ мислех дали да го направя или не. Като минах до колата и си викам абе няма да му падам на нивото, той ще си намери майстора. И нищо не му направих. Не от страх де. То в 3часа няма жив човек. На моменти още си мисля, че сбърках и трябваше да довърша делото. Един ден по магистрала Тракия в най-голямото задръстване в края на август по ремонтите го видях същия да кара в аварийната лента като тарикат, защото е хитрец явно. Т.е. преценката ми за него 100% е вярна и 100% си заслужава да си намери майстора. И пак ме хвана яд, че не си довърших делото. Няма оправия с тоя народ. Меко казано сме оскотяли. Лятото съм ходил 5-6 пъти до Гърция и там сме изкарали има няма 25 дни общо. Говорил съм сигурно с 15 различни човека и то не по работа, а просто ей така. Ами съвсем други хора са, съвсем друг манталитет. Нищо общо няма средният българин със средния грък. Жалка история!

pantata

Тази вечер докато се прибирах си мислех дали да не му  открия колата някоя вечер около района, защото съм сигурен, че живее някъде там. Но и аз стигнах до същата мисъл, че няма нужда да му падам на нивото. Само тъпото в цялата история е, че не вярвам полицията да направи нещо и идиота ще остане ненаказан. Силно се надявам да не се окажа прав поне за едното, т.е. или полицията да свърши нещо или тоя да се опита да си изкара нервите на някой, който не мисли като мен. В крайна сметка за вратата не ми пука, сгънатото не е чак толкова и не се вижда, ако не знаеш къде да гледаш...

Chr81

Друга история от края на август, случила се на мой приятел. Кара си с 55км/ч към 20:30ч в петък по Тодор Александров към жк.Люлин. Мокро е и хлъзгаво. Минава на зелено на един светофар преди тунела. В последния момент вижда как едно БМВ комби, модел 1994г, идва отдясно с голяма скорост, завива надясно т.е. по посоката на движение на моя приятел, съответно защото скоростта е голяма или пък прави опит за дрифт и занася със задницата. Оттам задницата удря колата на моя приятел зад предната дясна гума. Колата му се завърта на мокрото 2 пъти около оста си, отнася мантинелите наоколо, след това в нея се удрят още 2 коли отзад и изхвърча точно към входа на един подлез на метрото. Всяка вечер там разни тинейджъри се събират, но тази вечер за късмет, защото е мокро и влажно, няма хора. Иначе - ясно. БМВ-то усеща какво е станало, дава газ и изчезва. Моят познат обаче в последния момент преди удара е видял номера. Полицаят, който идва му казва:"Моето момче, добре, че си с по-солидна кола. Ако беше с Рено Клио най-вероятно нямаше да е хич добре работата". А приятелят ми е натъртен, еърбеците са изхвърчали, но иначе нищо му няма. Колата обаче е тотална щета. Кола за около 15-17 хил.лв, страшно запазена. Полицията открива водача на БМВ-то след няколко дни. БМВ-то обаче вече е оправено от удара и няма видими следи. Полицаят казал на приятеля ми:"Виждам, че БМВ-то му е блъскано точно там където казваш и е оправено, но няма как да го докажа". И тук вече си мислех, че айде размина се и на поредния тарикат. След около месец обаче се виждаме с приятеля ми отново и се оказва, че полицаят някак си е успял да заплаши водача на БМВ-то и го е превъртял да подпише писмени признания, че той е направил гореописаното. Как е успял не знам. Най-вероятно е обещал, че ако той подпише признанията си няма да има други последствия. Сега с този документ вече нещата стоят по друг начин. Застрахователят ще плати по Каско щетата на приятеля ми и ще си търси парите по гражданската отговорност на виновния водач. Тъй като виновният е избягал, то веднага това се приравнява на това, че е пил алкохол и оттам неговият застраховател няма да плати, защото гражд.отговорност не важи при алкохол. Застрахователят по Каското на приятеля ми ще си съди директно виновния водач. И т.к. като каското му няма да важи, то се очаква "хубавецът" да бъде осъден да плати около 15-17000лв /колата на приятеля ми/ + щетите по още 2 коли /които също са горе-долу прилични коли, а не 20 годишни, едната била Зафира на 5-6 години/ + разноските по делото. Може би има няма ще му се съберат да плаща около 25000лв т.е. около 6-7 такива стари БМВ-та като неговото. Ако не ги плати - запор на заплата, принудително изпълнение. Може да сте сигурни, че Армеец ще си вземат парите по един или друг начин.

TourneoRS

Една случка от миналата година ...
В нашият блок живее едно семейство / те са повече от едно , ама това е номер 1 в списъка / , което си е отредило място за колата точно под техния прозорец . Когато някой вечерта спре на тяхното място , без значение дали е тукашен , от блока , познат непознат , бива затрупан с боклуци , обелки , семки , кесийки  и т.н . Понеже се прибирам късно от работа и повечето места за паркиране са заети , спирам където ми падне . Няколко пъти така спирах на "тяхното " място , и редовно след това мета боклуци от колата . Обаче една сутрин отивам до  колата и какво да видя , кофичка от кисело мляко мноого хубаво разлята по целия таван . Колата ми тогава беше черен пасат комби  , и доста ярко се открояваше постъпката им . Гледах две минути точно ей така  ???, мислех си колко ограничен трябва да си , и децата ти също ще бъдат такива понеже даваш пример и на тях . И нормално отвътре ми избива едно такова желание , за мъст , да им го върнеш тъпкано , да се кача горе и да му разбия тъпата тиква в перилата на стъпалата .. както и да е .. мина ми . Не знам какво друго бяха хвърлили , но ми останаха две бели петна по тавана колкото 1 лев . Мина се време , една сутрин гледам полиция , щъкат около колите нищо съществено не правят само оглеждат . Приближих се и гледам , предното и задното стъкло на колата им  на сол , никой нищо не е чул  (rofl) .

Съвсем наскоро купиха на сина си кола , върла бегачка Опел Астра , разбира се като всеки хлапак на 19 г , рев на 1.6 мотор с китайски кюнец през нощите , лампички , музика . Една вечер  паркирал пред мен , нажулил ми бронята - смъкнал боята заедно с грунда , гледам му колата моята боя върху неговата . След няколко дена същото само че със задната броня . Е тоя път ми писна , издебнах го когато е паркирал от другата страна на блока където  е тъмно , взех три по-стабилни картофа и му ги набутах в китайския кюнец  :D.  Ама на пича не му дреме , то тръбите му толкова прогнили че изпускат отвсякъде , само не и през ауспуха . Една седмица я търкаля така докато разбере , че има нещо нередно . дано не чете тука че скандалът е готов  :D 

Затова няма да си дам парите да си купя хубава кола , знам че аз ако я опазя м някой друг може да я оака
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

moni74

Някой идиот от блока /комшия/ ми е надрал две джанти по един и същ начин, на едно и също място! Интересното е, че е предна дясна и задна лява джанта.
Малко успокоение е факта, че това са 16-ските със зимните гуми. Ако бяха 18-ските със летните щях да съм болен :)

----------------------------

Pyrhel

Как се надират джанти, пак с ключове, като вратите/калниците? (sd)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Не, в моя случай е нещо друго, като отверка. С доста голям натиск е натискано, ако е ключ да се е счупил. Одеве видях че някой ми е подбутнал и Яриса отзад с теглич - отбелязал се е на номера. Абе изроди...

Bobi

Сложи някаква лепенка на Adidas и ще те оставят на мира. :D

В такива случаи е по-добре да не видиш кой идиот го е направил.

moni74

Боби, какво да ти кажа - днес ми е черен деня май. Като се прибирах от Сл.бряг една пикла с Голф 4 щеше да ме удари. Влязъл съм в кръговото и съм с предимство. А тя връхлетя отдясно, отне ми предимството /отстъпих за да не се ударим/ и ... тя взе да ми ръкомаха от вътре и сигурно ми тегли няколко ?!? Кипна ми, още повече бях сам в колата /без жена и деца :)/ Завъртях цял оборот в кръговото и тръгнах след нея, на педя от бронята и. Карах така известно време, за да я притесня умишлено. Когато се усетих, че може да стане беля /тая се паткоса, може би помисли че ще карам зад нея до тях/ вече ми мина и се прибрах. Но в първия момент ако беше спряла до мен, щях да я оскубя.

escobar

Някой е резнал на майка ми е четирите гуми. Да им изсъхнат ръцете!

hotblooded

"борба" за паркомясто, или е някое говедо, с което имате стара вражда? Ако го знаеш кой е - има начини и начини да реве....

Chr81

Това с четирите гуми е голяма простотия. Поне само едната да режат. На една позната преди време така и срязаха гумата и след това я залепи и я сложи да я търкаля. Добре, че я е сложила отзад, защото в неделя на магистрала Тракия със 110 км/ч пука гума. А тя е начинаещ шофьор общо взето и ако беше предна гума със 110км/ч не знам какво става. Познайте точно коя е спуканата гума, която се е разхвърчала докато спре -  точно срязаната преди време и залепена. Някои хора, които са с множество комплекси  и първобитно мислене, изобщо не мислят, че може и да убият някой за няма нищо. Така, че внимателно с такива гуми, които са били срязани и лепени - вече не са същите и има потенциален риск да гръмне във всеки момент. Лошото е, че не можеш пък и само да купуваш нови, защото пак ще ги срежат. Абе, няма такава държава.  :'(

Радко

На вече изправения калник: Не си личи много на снимката, но си е хлътнал.
Няма какво да кажа просто, освен че няма как да разбера кой е .... и по-добре за него така!

hitrata_lisi4ka

Искам нещо русо, може и метла!

Радко

opex

Толкова глупаци и простаци газят тая земя.. Страшно е!! СТРАШНО!!! Всичките болести да ги изядат дано..
Тая подметка е от кец или нещо подобно...тия платнените.. то е ясно, че е патък на някой селяндур и пълен измекяр. Тиняк.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Marlboro

Да.... Оля ходи с такива кецове, от доста време и се кани на сиерата
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

opex

Колко пропаднало, малоумно и гнусно същество трябва да е се чудя...
Какви гадове мръсни съществуват и защо ги има чудя се и сигурно никога няма да разбера..
Цитат на: opex в 13 Декември 2013 01:20:12
Толкова глупаци и простаци газят тая земя.. Страшно е!! СТРАШНО!!! Всичките болести да ги изядат дано..
.. то е ясно, че е .... .... някой селяндур и пълен измекяр. Тиняк.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Bobi

pantata

bonso

Онзи ден паркирах съвсем възпитано в центъра на София на ул. Гладстон с Волво- то. Не пречех на никой. Връщам се след 2 часа и какво да видя - две драскотими от ключ или пирон на предния капак. Бахти комплексарите. Пълна малоумщина... Имам каско, но пак си е разправия. Майната им на гадовете...  >:(    Няма да ни съборят (box)

whaaazp

pantata

hotblooded

Неделя сутрин в Русе осъмнах с яка черта от задния калник до предна врата....  Каското ще оправи нещата, ама защо да е така, освен мен още 3 коли (местни) бяха надрани така. Явно в Дружба-3 си имат квартален хейтър.

mike28

Съжалявам, че пребиваването ти в нашия град ти е причинило кофти преживяване.  :-[
За съжаление силния вятър и простия човек нищо не може да ги спре. Добре, че поне не са направили нещо по-кофти - я гуми, я стъкло.

hotblooded

За толкова пъти идване в Русе ( сумарно 8 месеца последните 3,5 години) - веднъж е "статистическа грешка"  (rofl)

mike28

Горещокръвний, следващия път свиркай като идеш насам, може да пием по едно кафе.
Бе принципно русенци не сме лоши хорЪ, ама всяко стадо си има мърша.

opex

Колега оня ден ми каза, че са му надрали яко колата от фара до стопа и на цялата улица колите били така. Организирана престъпна дейност, печелят застрахователи и бояджии ...
qaяכSTuning
Suum cuique