Как палите в тези студове?

Започната от petermitkov, 31 Януари 2012 09:16:44

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

petermitkov

Как ви палят Фордаците в тези сибирски студове.
За бензина ясно че почти няма разлика но ми е любопитно да чуя братята по Дизел какво ще кажaт?

Аз днес на -18.0 в 6:20 сутринта завъртях ключа и не запали веднага и веднага върнах ключа и опитах пак след 5 минути с малко повече въртене около 1 секунда секунда и половина запали.

sapienti sat

mrdgd

Тази сутрин при -11*С запали с едно подгряване  (thup)

petermitkov

Днес за пръв път ми направи впечатление че лампичката за подграващи свещи не изгасна веднага а свети може би 3 секунди - щом изгасна веднага въртя.
sapienti sat

escobar

За 0,3 стотни от секундата на -20. Нека Форд и циганин да не работят зимата.

Vasilev

И при мен свети повече време лампата за подгрева. Подгрях два пъти и запали за 2-3 секунди въртене. Само че като остъргах предния прозорец останах леко изненадан. От вътрешната страна беше замръзнал, но странното беше каква форма имаше. Беше замръзнал, където не минават чистачките от външната страна  :D

Vasilev

Цитат на: escobar в 31 Януари 2012 09:39:58
Нека Форд и циганин да не работят зимата.

Прав си. Откарах жената на работа, и на връщане давах ток на един Голф 4  :D

road runner

При мене същото като при Олег . дадох контакт и лапата свети малко повече от нормалното ,изгасна ....обаче аз чакам и релето да цъкне завъртях и запали като че ли преди 1 час е палена . А колата не е пелана от 2 дена :)

road runner

Цитат на: Vasilev в 31 Януари 2012 09:41:13
От вътрешната страна беше замръзнал, но странното беше каква форма имаше. Беше замръзнал, където не минават чистачките от външната страна  :D

Моя прозорец беше по същия начин  ;D

momo76

При мен -19 запали от третото въртене. Първия и втроия път припалва, работи около секунда и гасне.

Pyrhel

Аз пък изобщо не опитах да паля. :P Сутринта се събудих, погледнах си телефона, че навън е -20* C и се завих обратно в леглото :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

petermitkov

Цитат на: momo76 в 31 Януари 2012 10:11:03
При мен -19 запали от третото въртене. Първия и втроия път припалва, работи около секунда и гасне.
Това ми прилича на кофти нафта май. Къде си заредил?
sapienti sat

road runner

Цитат на: Pyrhel в 31 Януари 2012 10:24:11
Аз пък изобщо не опитах да паля. :P Сутринта се събудих, погледнах си телефона, че навън е -20* C и се завих обратно в леглото :))

Тарикат си ти  :)) :)) :))

Vasilev

Току що ми се обадиха от сервиза, където си оставих колата. 4 броя изгорели подгревни свещи. Значи цялата врътка с двата подгрева е била за мое лично успокоение  :D И все пак си запали от първото завъртане.
Боби, явно фокусите имат навика да палят без подгревни свещи  :P

road runner

Аз като ги смених в МП ,после ми казаха и на мене че 4-те са заминали . Викам как става номера ,тоя ми вика става както виждаш  ;D ;D ;D Смех голем .

Alexander

На -15 подгрева светеше около 3 секунди и после запали с една идея по трудно отколкото обикновенно, но като цяло без проблем! ;)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Vas

Абе като палите дизелите в този студ давате ли газ? Щото едни ми разправят че трябвало да се дава, а други не...

Alexander

:D Не виждам особен смисъл да се дава газ! Това да не е Ладичката с карбуратора!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 31 Януари 2012 10:24:11
аз станах ,видях че навън е -16 ,изпих си кафето припалих Кангото ( пали като бензин пущината ама нова машинка .. ) и до сега не въм влизал в помещение ,3-4 ремонта навън :))

G_o_c_e_v

Днес за първи път се опита да ми направи проблем с паленето. Дадох на контакт подгрева се задържа повече от обичайно и след изгасването завъртам двигателя ту припалва ту не и така около 4-5 секунди мъжката на стартер си ги нареди и 4-те цилиндъра. Сигурен съм че е от нафтата, понеже филтъра е нов, свещите са проверени.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Иван Вълков

Аз при палене винаги подавам малко газ, пали една идея по добре така. Иначе имам наблюдения че колкото по студено става по лесно запалва.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

supertorr

Сутринта в 6,25ч на таблото показваше -19С и запали от раз / е добре една стотна по-бавно от пролетно време/, но пък проблемите се появиха в последствие- премигване на лампата за подгрева ::)

Bobi

Аз също запалих без проблем първият път тази сутрин. Странното е, че 30 минути по-късно, когато бях спрял, за да напазарувам, колата запали от втория път..

PcMan

Цитат на: Vasilev в 31 Януари 2012 10:55:43
Току що ми се обадиха от сервиза, където си оставих колата. 4 броя изгорели подгревни свещи. Значи цялата врътка с двата подгрева е била за мое лично успокоение  :D И все пак си запали от първото завъртане.
Боби, явно фокусите имат навика да палят без подгревни свещи  :P
Моята палеше от раз с по-слаб от сега акумулатор миналата зима, сега пали от 2-ро 3-то пълно завъртане ако е под минус 5 примерно. Или съм на работа или на път - кога да ги сменя. Но е машина и пали и така - 100 процента здрав фокус пали и без подгревни, което не значи че трябва да ги сменяме при налично време. На открито на паркинг пред хижа, в планината при минус 20 си запали, но не от раз разбира се.

petermitkov

Днес беше -17 в 6:30 и запалих с първото завъртане.
sapienti sat

supertorr

Явно излизаме по едно и също време :P
при мен -16С запали с първото врътване след два- три подгрева, но интересното е, че след 2-3 сек. изгасна (angry)
Второ завъртане и този път всичко  беше ОК

Nebhotep

Похвалете се или се оплачете от вашия автомобил. При каква най- ниска температура сте успявали да запалите?

Аз например досега съм нямал никакви перипетии с моя Ескорт. Тази зима беше топличка, но миналата с тези ниски температури си беше изпитание за колите. Тогава при -20 и с полуизтощен акумулатор дето едва завъртя, пак успях да запаля.  8)

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

К.Методиев

Миналата година най-ниската ми температура беше -26, пали без проблем, тази година на -23 отново с паленето нямаше проблем, единствено при тези температури скоростите влизат малко трудно в началото.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alexi

то тая зима нямаше студове ,моята машина съм я тествал до -15 ,пали си .. работи малко грубо в началото ,по принцип под нулата така си работи докато постопли ..

TourneoRS

Първата ми кола Голф 2 , след това и Пасата палеха от четвърт независимо колко е отрицателна околната температура . На -20 градуса Пасата само да му удари второ бутало в ГМТ и вече е запалил . С Ескорта не съм случил още на студ , тази сутрин си беше студеничко и запали с нещо от сорта .. въй въй въй въй въй около 5 секунди и запали ... ама не ми се мисли ако е -15 какво ще е  :D  . Но съм забелязал , че понякога пали само докато завърти , понякога си върти няколко оборота . Ако изтрае до зимата ще го видим  8)

Видях че има подобна тема
http://fordbg.com/forum/index.php?topic=1043.0
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Иван Вълков

И аз съм нямал проблеми с моята машина, миналата година на -29 запали без проблем. Тая зима си я изкарах на 3 подгревни свещи без провторно въртене.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!