Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: escobar в 19 Януари 2013 09:01:02
Ако от КАТ наистина се борят за превенция и намаляване на жертвите, а не мишкуват, за да си пълнят бюджета, според мен е редно в града преди камерите за скорост, били те стационарни или мобилни, да слагат знак.
Тези пешеходни бабуни несъмнено ще спасят животи, но не навсякъде са добре осветени. Ако пешеходните пътеки са брутално осветени ще е много по-добре и за водачи, и за пешеходци. А не да изскачат като виетконгци в джунглата и ти да се чудиш как да спреш и дали Рейнджа с ролбара зад теб няма да те отнесе като бръмбър - сламка.
Извън градовете на повечето места има знак "Radar"(с рекламка на ''OSRAM") или знак "Видеоконтрол....."  Колкото до "бабуните" - вярно че възпират джигитите, но е вярно че и хората които карат по правилата също си трошат колите по калпавите гърбици и бабуни, а когато са наслагни през 200 метра вече е гадно. Отделно че всяко намаляне на скоростта и ускоряване преди и след бабуните е съпроводено с отделяне на частици феродо, гума, както и вредни емисии от двигателите които всички дишат. Повишени разходи за амортизация и ГСМ и на колите от обществения транспорт. За мен "изкуствените неравности" са "щраусово решение" - криене на главата в пясъка че нещо е направено... Нереално е в 21 век да правим 4 и 6 лентови булеварди, кръстовища на 2,3 нива за да отпушваме движението (да даваме не малки суми), а в същото време да слагаме нарочно "тапи" като гръбиците или да бучим светофари.... Решението е подлези и пасарелки, специално пасарелките - метална конструция не са никак скъпи, и се монтират бързо и лесно.

escobar

Извън градовете - да, ама в града не съм мяркал, а да сложиш на някое спускане камера е като да ловиш риба в аквариум, особено там, където няма концентрация на произшествия...

hotblooded

Цитат на: escobar в 19 Януари 2013 11:43:45
Извън градовете - да, ама в града не съм мяркал, а да сложиш на някое спускане камера е като да ловиш риба в аквариум, особено там, където няма концентрация на произшествия...
Taка си е.... повечето "пусии" дето застават с мобилни камери са винаги зад някое смотано и почти безсмислено ограничение.

moni74

Цитат на: hotblooded в 12 Септември 2012 00:24:43
1 може и да я знаят повечето - ограничение 60, камерата гледа посока Бургас!
2 също известна камера = снима посока Бургас, ограничението е 80.
Печално известна камера, в началото имаше ограничение 60, половината окръг изгоря...  сега ограничението е 80, обектива гледа към Бс
Тази се вижда отдалече, но все пак.... ограничението там е 60

1. Камерата на Атия снима и в двете посоки!
2. Кутията е празна, никога не е имало камера в нея по простата причина че има някакъв проблем с тока и не могат да я захранят /това по информация на военен, служещ в поделението до нея/.

----------------------------

hotblooded

По инфо от КАТ - камерите се настройват в коя посока да снимат. Тази в Атия няма проблем с видимостта - но никога не може едновременно да засича приближаващи или отдалечаващи се коли - настройва се в кой режим да работи. От съображения да не те заслепи светкавицата и да стане по-голяма беля - стационарните камери обикновено снимат в гръб.

moni74

Това за заслепяването не могат да го избегнат. Това лято снимаха едно А8 прибиращо се към София, а аз се прибирах в Созопол. Като присветна светкавицата, беше започнало да се стъмва. И на мен повече ми попречи, отколкото на сниманата кола.
Иначе аз ползвам Гармин навигация в колата. Отделно на телефона имам iGO стара версия, която не ми харесва. А на таблета сложих iGO Primo 1200х800 и ми харесва. Само дето нямам поставка за кола за 10" таблет.

----------------------------

senatora

Камерата на 202 ул работи :-[
в петък/25.01/ съм минал малко по бързо и днес си получих честитката...
тея не спят ли ...ИЗРОДИ!!!
добре ,че поне е малко 50лв,но ако го платя до 14 дни 35 лв.
Някой знае ли като ида в срока,дали ще ми напишат акт?
Ако няма къде да отидеш,ела на себе си:)

lazarkk

Доколкото знам вече акт изобщо не се пише.

Nebhotep

Аз се пазя от камерите с навигацията. Ползвам IGO Primo и досега само веднъж са ме хващали с +18 км. над ограничението. Пък и извънградско карам нормално с 90-100 км/ч.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

senatora

Е аз съм с 14 км над ограничението т.е. 64 км/ч ама...

Pyrhel

Мооооляяя?! Стационарната те е хванала с 14 отгоре?!

Актове не се пишат.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

escobar

Аз последно разбрах, че перкат от 21 километра нагоре, даже май бяха 22 километра, 20 километра и 10 % толеранс.

hotblooded

Явно са "гладни" и са ги настроили на +10! Гадове!

escobar

Апетитът идва с яденето да го еба... Аз на 12 февруари ще правя 2 години без акт.

escobar

Днес под надлез Надежда пак беше паркиран синият Форд.
Нямат въображение - все него използват. Там ако не правят 5 бона за ден... При ограничение 50 почти няма кола под 70...

senatora

И аз да се оплача ...пак...
на същото място ул.202,но...не от стационарната
а в обратна посока от мобилна камера няъде при шел е била,като гледам снимката
73 км/ч ...
хубавото е че ми го зачитат за 70 км и глобата е 50 лв
тея не са хора...направо взе да ми писва вече от стационарни,мобилни и всякакъв друг вид изроди

Bobi

Карайте си нормално и няма да имате проблеми със снимки. Аз що нямам снимки ? :)

hitrata_lisi4ka

Искам нещо русо, може и метла!

BIGFORDFAN

Да допълня че преди тунела за Люлин камерите ''уж'' вече снимат и си чакам честитката в скоро време (минах с около 100 км/ч), а пък онзи ден си карах при ТВ кулата с 60 и една Panamera мина с около 80 и камерата ''присветна'' два пъти.

@ Bobi : само можеш да се радваш че не са те снимали до сега, но повярвай ми ако минаваш по 100 км на ден в София, а не на месец, друга песен ще запееш...

escobar

Най-вероято са снимали Панемарата 2 пъти. Аз съм минавал със 63-4 на Кулата и не ме снима.

pantata

Минах с около 70 на тая на кулата преди доста време, още няма нищо (да не дърпам дявола..)

senatora

Аз живея на 500 м по-надолу и пак се хващам ,че минавам със 65-70-75 оттам
но и аз тръпна в очакване:)
до сега ги плащах,но ако ми дойде още една,категорично отказвам.
аз им станах редовен спомоществовател...хайде няма нужда

Pyrhel

Интересното е, че доста от камерите вече не са на около 20 превишение, ами около 10! ???
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

escobar

...което комбинирано с кокетните знаци 40 си е пълна подигравка.

hotblooded

Цитат на: escobar в 20 Февруари 2013 18:19:57
...което комбинирано с кокетните знаци 40 си е пълна подигравка.
Идат избори - трябват пари!  ;D

TourneoRS

КАмерата ма международното до Лукойла била празна , доколко е вярно не знам .една реститутка ми каза
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

Цитат на: TourneoRS в 20 Февруари 2013 22:14:10
КАмерата ма международното до Лукойла била празна , доколко е вярно не знам .една реститутка ми каза
Там който изгърмя - изгърмя ;) Аз впреди 2 години минах с 90 от там, ама нямам честитутка

BIGFORDFAN

Цитат на: escobar в 20 Февруари 2013 07:03:44
Най-вероято са снимали Панемарата 2 пъти. Аз съм минавал със 63-4 на Кулата и не ме снима.
Със сигурност мен не ме снима, но нарочно се загледах за Панамерата, два пъти я щракна за по-сигурно... , това е в посока Цариградско шосе да поясня.

escobar

Стационарните правят серия от снимки, нещо като burst mode.
Камерата на Кулата е на доста противоречиво място, все пак е на трилентов път, тези които се включват са в отделна лента, а следващото кръстовище е на повече от 500 метра.

Камерите казват се слагали на участъци с повишена концентрация на ПТП, а тук ги блъскат на мегаизмекярски места.

petermitkov

Днес като минахме с Миро Христов през тунела за Люлин видяхме че работят по едната камера преди тунела.
sapienti sat