Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BIGFORDFAN

Цитат на: pantata в 05 Юли 2012 21:19:54
Нова камера на АМ Тракия при Макдоналдс Пазарджик. Доколкото разбрах снима посока Пловдив.
Би трябвало, нали посока Сф сложиха на ОМВ-то.

escobar

На ТЕЦ-а преди редовно слагаха мобилка, както и под надлеза, щото там по спомен е 40.
Аз на ТЕЦ-а нямам наблюдения да стават много катастрофи, на идеалната права с добър асфалт и достатъчно ленти, ама не ми е редовен маршрут.

По-гадно от камерите на магистралата е само "перфектната" настилка около Пловдив. За чудо и приказ.

hotblooded

Засада с мобилна камера ето тук
Зад спрял очукан бус чака бяла Астра с камера. обектива е насочен посока Бургас. Много, много гнусна засада, там има ограничение 60.

petermitkov

Цитат на: hotblooded в 09 Юли 2012 19:42:52
Засада с мобилна камера ето тук
Зад спрял очукан бус чака бяла Астра с камера. обектива е насочен посока Бургас. Много, много гнусна засада, там има ограничение 60.
Гнусно......... шанса да съм изгорял е голям.
sapienti sat

pantata

ЦитатСпийд камера е хванала нарушител по пътя за Димитровград. До тук нищо необичайно. Странното е, че автомобил с марка Mercedes-Benz (модел не се уточнява) е преминал покрай камерата със скорост 185 км/ч. Още по-интересното е, че ограничението на скоростта във въпросната отсечка е 60 км/ч.

Превишението от 125 км/ч. е регистрирано в КАТ, а по информация на haskovo.net глобата, която е отнесъл нарушителят е рекордна - 950 лева. Фишът е поставен в рамка в сградата на КАТ и според служителите предизвиква нескрита гордост у всички пътни полицаи.

http://fakti.bg/avto/44655-950-leva-globa-za-previshena-skorost?error=access_denied

Камерата е мобилна, внимавайте на отсечката Хасково-Димитровград, най-вече на разклона за с. Крепост.  :-*

ПС: В кръга на шегата се замислям за дарителска сметка и да подобря рекорда, да направим Форд рекордьор  :))

Dmitarcho

На входа на Габрово от към В.Търново има мобилна камера от време на време. По непотвърдена информация камерата дебне във Синя Астра ... може да се пробвам да взема един завой с 200 :P после само някой да ми плати "фиш"-а :)
Ръца Пръца

Иван Вълков

Цитат на: Иван Вълков в 11 Април 2012 21:52:03
Колеги, пътувайте с повишено внимание, че са почнали да позапълват дупките а няма никаква сигнализация (angry) и да не съм оф днес за пръв път от около 4 години видях мобилна камера в бяла Астра на разклона на село Крепост на главен път Димитровград-Хасково, беше насочена нагоре към Шел посока Хасково. Лек път на всички

Аз отдавна казах че дебнат рибки там  (wisdom)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

TourneoRS

Понеже на два пъти стана ме щракат много лошо из под едни дървета , където никога няма да се сетя че има Полисмен  C:-) , съм се наканил вече да си купя радар детектор . Та мисълта ми е да предложите нещо сносно около 100 лв . Марка , модел , преимущества и т.н.   

Не знам дали тука му е мястото ако не е да го преместят или изтрият мнението ми ..
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

Чл. 189. (1) Актовете, с които се установяват нарушенията по този закон, се
съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон.

(4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При нарушение, установено и заснето с
техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава
електронен фиш за налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение.
Електронният фиш съдържа данни за: териториалната структура на Министерството на
вътрешните работи, на чиято територия е установено нарушението, мястото, датата,
точния час на извършване на нарушението, регистрационния номер на моторното
превозно средство, собственика, на когото е регистрирано превозното средство,
описание на нарушението, нарушените разпоредби, размера на глобата, срока, сметката
или мястото на доброволното й заплащане. Образецът на електронния фиш се
утвърждава от министъра на вътрешните работи.
   акцентирам на
"при нарушение, установено и заснето с техническо средство, В ОТСЪСТВИЕТО НА КОНТРОЛЕН ОРГАН И НАРУШИТЕЛ се издава ... и т.нт

Има и решение на съда по подобен казус

Pyrhel

С радар-детектор не можеш да хванеш камерите :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Да това го знам , засичат но вече е късно ...  ,  (coffee)  най-ме е яд за това , че  по принцип карам бавно но в някое населено място зад знак с ограничение 40  дебнат и така ме хванаха два пъти с малко над 60 км . (angry)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

momo76

Радар детектора хваща късно стационарните камери.
Мобилните камери, които са в автомобил ги хваща доста отдалеч. Те всъщност са камера свързана с обикновен радар ТР4 и в повечето случаи радара работи постоянно.
По въпроса с детекторите - истината е в Whistler, тея кобри са големи дървета.

hotblooded

Цитат на: TourneoRS в 29 Юли 2012 21:00:42
Да това го знам , засичат но вече е късно ...  ,  (coffee)  най-ме е яд за това , че  по принцип карам бавно но в някое населено място зад знак с ограничение 40  дебнат и така ме хванаха два пъти с малко над 60 км . (angry)
Мен точно за това ме е яд най-много - с радарите преди и камерите сега - все криене в храстите. Най често след някои безсмислен знак 40(50 или 60)....

Bobi

TourneoRS, прочети тази тема. Има доста подробна информация и предложения за добри модели: Link

hotblooded

Колеги внимавайте веднага след Айтос чака патрулка (тя си е там почти винаги), но 500 метра след нея има "цивилна" Астра с камера в нея!

Dmitarcho

Е това на какво прилича сега  (hammer) (hammer) (hammer) Патрулка за примамка, подминаваш я, настъпваш с 20-тина км/ч над ограничението и те щтракат от цивилна кола... ааааааааа ужас.
Ръца Пръца

hotblooded

На Ст.Загора го практикуват като идваш от към Димитровград - една чака малко след детелината и другата е малко преди летището. Коп*лдаци!
Още по гадното е че на чакалъка край Айтос има знак "60"... колко ли народ е изгорял днес..

escobar

escobar

http://dnes.dir.bg/news/skorost-kameri-hora-patishta-11795690?nt=4

До края на 2013-та година Пътната полиция ще сложи по пътищата в страната 173 стационарни камери за контрол на скоростта. Така снимащите радари ще се увеличат 8 пъти, тъй като сега те са едва 22. КАТ разполага и с около 100 мобилни камери, монтирани в коли.

whaaazp

Цитат на: Pyrhel в 29 Юли 2012 20:48:34
С радар-детектор не можеш да хванеш камерите :(

Цитат на: TourneoRS в 29 Юли 2012 21:00:42

Не зависи ли главно от това как е разположена камерата в патрулката?
За стационарните трябва да ги засичат спокойно?

p.s Mисля да си купувам радар-детектор. Отзиви от към марка модел и т.н.?

Pyrhel

Засича ги стационарните но на такова разстояние, че не можеш да спреш. Мобилните до сега не съм успявал да ги хвана.
Ако имаш нагреватели на предното стъкло е безмислено да се слага, наистина огромни смущения дават... Иначе съм с кобра, но като че ли whistler-ите ги хвалят повече.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 16 Август 2012 11:41:20
Мобилните до сега не съм успявал да ги хвана.
Ако имаш нагреватели на предното стъкло е безмислено да се слага, наистина огромни смущения дават... Иначе съм с кобра, но като че ли whistler-ите ги хвалят повече.
Мобилните камери не са ли на базата на ТР-4  - той се хваща без проблеми?

whaaazp

Цитат на: Pyrhel в 16 Август 2012 11:41:20
Засича ги стационарните но на такова разстояние, че не можеш да спреш. Мобилните до сега не съм успявал да ги хвана.

За жалост имам и нагреватели...   >:(

Иначе гледах Cobra 9345... но май се обезсмисля цялата работа..  ::)

Приятели с радари казват че нямали проблем с засичането на стационарни и патрулки...

momo76

Мобилните камери са всъщност ТР-4 и камера и радар детектора ги лови ако са пуснати, напоследък се изхитриха и пускат радара след като те видят.
Иначе аз съм с whistler и съм много доволен, доста по добър от старата Кобра. Също така имам нагреватели в стъклото но детектора си хваща.
За стационарните камери най-доброто решение е Карай според ограниченията, следващото добро решение е навигация с въведени точките с камерите да те предупреждава.

hotblooded

Цитат на: momo76 в 16 Август 2012 14:12:16
Мобилните камери са всъщност ТР-4 и камера и радар детектора ги лови ако са пуснати, напоследък се изхитриха и пускат радара след като те видят.
.
Трябва яко да са го моднали защото му трябват поне 7-8 сек. за да влезе в готовност.

momo76

ТР-4 като е в режим готовност не излъчва нищо. Като цъкне копчето пуска единичен сигнал, детектора пищи, но си вече засечен.
Тези с камерите преди работеха постоянно - илъчва си и като засече кола с по-висока скорост прави и снимка, тогава детектора ги хваща от около километър, но сега се изхитриха и не пускат радара постоянно а само като видят клата и решат, че се движи бързо. Тази седмица до Шумен и обратно имаш около 10 патрула с камера и само 2 работеха постоянно, другите като ме видят и пускат радара.

Dmitarcho

По Дискавъри миналата вечер даваха някакво предаване точно за машинки който засичат радари. Казаха, че най-доброто било "бля бля" не му запомних заглавието/ което струвало 1500 Паунда :D Но е на принципа на ГПС .. има си база данни някъде в нетя от където си се ъптейтва постоянно къде има стационарни и мобилни камери, отделно си засича всички видове радари - мобилни и стационарни ... ама 3000 лв. :D :D :D
Ръца Пръца

Artur_111196

Цитат на: dmitarcho в 01 Август 2012 22:53:02
Е това на какво прилича сега  (hammer) (hammer) (hammer) Патрулка за примамка, подминаваш я, настъпваш с 20-тина км/ч над ограничението и те щтракат от цивилна кола... ааааааааа ужас.
То това само тука го има, както и абсурдните ограничения от 40 км.  на  "междуселските" пътища /ненаселено място/...  Камери има  по цял свят, но при далеч по различно ограничение на скоростта, този път говорим за "селски  пътища" / населено място.. Ето я камерата..Това е ограничението.. А това са околните села.. И там не си харесват камерите и си ги вандалстват редовно.. За това си имат и други дето да дебнат за първите, също като у нас, но май само по това си приличаме...

hotblooded

Скоро ходих до Турция и какво ми направи впечетление там - камери видях само при кръстовища, само че там където има камера има и един знак "radar" - и си правиш сметката.  Патрулките (видях 2) застават така че се виждат отдалече... Майтапа беше че патрулките им са Рено-Канго (тея дето видях)