Mondeo MK3 - LoGo

Започната от LoGo, 11 Октомври 2014 09:23:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Здравей колега, мога ли да те помоля за малко повече информация относно как сте преместили втората ламбда, защото аз си блъскам главата в момента след махане на катализатора. Много ще съм благодарен ако обясниш, за да мога и аз да го направя така.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

LoGo

Да разбирасе, но при различните години ламбда сондата е с различен диаметър на резбата (не съм сигурен за стъпката дали е същата.)  Но в общи линии се развива сондата и се прави втулка в която да може да се завие синдата отзад (тоест отзад втулката трябва да е с женска резба за да се навие в нея сондата) а отпред с мъжка за да се навие в тръбата, където до момента е била навита сондата. Общата дължина на втулката трябва да е минимум 5см! Като изрично предупреждавам, че ако не сте монтирали резонаторно гърне (заместител на катализатор, ускорител на изгорелите газове) няма да стане ! Създава се "тапа" от изгорели газове и колата започва да ги натиква във втулката при втората ламбда поради голямата дължина на тръбата между двигателната генерация и средното гърне (близо 2 метра).
п.с. друг плюс на ускорителя на изгорелите газове е, че когато колата е със обикновена тръба на мястото на катализатора след 4500 оборота започва да прави толкова голяма тапа в дългата тръба, че се създава чувство за прекъсване на двигателя... Тоест монтирането му е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
п.с. 2. Отиди при опитен стругар, които ще ти разпробие втулката от край до край в центъра, за да може да направи мъжката резба отпред без да я изтъни до наилон.....