Почистване на EGR фокус мк1 1.8тдди - как ?

Започната от dobatavision, 25 Март 2014 16:24:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dobatavision

Колеги как да си почистя егр-а ?
Или е по-добре да го затапя и как се затапва ?

Този начин как ви се струва Ford Focus 1.8 TDDI EGR Cleaning ?

Pyrhel

Нищо не става така. С тия спрейчета се отмива само повърхностния слой и всичко си остава. Сваля се, изчегъртва се, мие се и тогава се качва. Реално ЕГР-а не се затлачва особено, а тръбите след него, когато почне да хвърчи масло от турбината и да се смесва с изгорелите газове. Най-много се цапат колекторите, така че ако имаш достъп - свали ги и ги изчисти и тях.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

dobatavision

Затапих го с ламарина !
Струва ми се ,че двигателя работи по-тихо и при гасене не претриса като преди .
Но по-трудно вдига високи обороти от преди ... така ми се струва .
Може и да си въобразявам  :'(

Сега имам друг въпрос как да сваля всмукателния колектор да го изчистя ,мисля че е бая запушен ?
Има ли проблем с клеясали болтове и разни тънкости , нова гарнитура ще трябва ли ?

VENTCI

Гарнитура ще ти трябва.
ЕГР-а и всм. колектор при теб са едно цяло и като го свалиш се чисти всичко - не става лесно.
Може да ползваш обезмаслители, а също и сода каустик - сякаш е най-добре - получава се  накипване и трябва да сливаш с вода обилно и така докато видиш метал - май беше алумин. Содата каустик разяжда алуминия но това да не те притеснява - не става чак толкова бързо.
Относно затапването - аз не бих го затапил  ^-^

dobatavision

Колеги испускателния колектор ще трябва ли да се сваля за да откача всмукателния ?

К.Методиев

Мисля, че трябваше да се свали защото пречеше нещо свалял съм отдавна и не помня.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.