Форд Фокус стрелките гориво и температура застават вертикално

Започната от tonilm, 01 Октомври 2015 13:50:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tonilm

Здравейте, като загася двигателя стрелката на охлаждащата течност и стрелката на горивото падат и след 2 секунди се качват и застават вертикално и така остават. При даване ключа на контакт падат на нула и като запаля си застават на нормалните показания. Знае ли някой какъв е проблема?

TourneoRS

На мен ми се струва че нямаш проблем. При Фордуете има такава екстра горивомера да показва когато не е на контакт, за другата стрелка обаче не съм сигурен.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

tonilm

При Форд ескорт е така, само за горивото, при Фокуса не е нормално. От 3 години карам фокус, проблема  стана преди 5 дни.

sa6ster

Аз ходих за проблем в таблото в сервиза при моста Чавдар - може да провериш там колко ще ти искат. На мен ми взеха 60 - 30 за сваляне и 30 за жичкаджията. Ако си го свалиш сам предполагам можеш да спестиш някой лев.
Предполагам е някоя спойка.

marti1996

и при мен е така, гася стрелките падат 3-4 секунди и минават в вертикално положение, колата няма проблем според мен не се занимавай с нещо което не прави проблем

opex

qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Тц, не е нормално това поведение, има някакъв проблем.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

valyo08

Няма автомобил ,на който нормално му стоят така стелките в покой.

opex

Така е, просто се шегувах горе, че така застават стрелките :}
Иначе, и двете стрелки се 'ориентират' по 'върната маса' съответно от датчика и от нивомера, това е общото. Има някаква утечка/остатъчно напрежение след гасене, което е пренебрежимо по време на работа, но след гасене кара стрелките да застанат в средата. Мисля че съм го писал в темата ви в другия форум също и малко ме дразни, че до сега не сте си направили труда да пробвате нещо в тази насока, да свалите пластмасите и да извадите таблото, и да му разбутате инсталацията, буксата, да извадите сигналните кабели ей така да се пробва какво ще стане.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

valyo08

Аз също го свързвам с "масата" тоя проблем,но си трябва ръчкане,замервания,гледане,търсене и т.н.за да се открие. 8)

petkomz

От както съм го купил, на моя фокус стрелките правят същия номер. Свалял съм таблото за смяна на лампи и не забелязах проблеми. Също така това по никакъв начин не влияе като цяло на автомобила и престанах да му обръщам внимание.

valyo08

Вероятно само дразни.А и може да не е в таблото, а някъде по трасето.

Dmitarcho

Ръца Пръца

petkomz

Да, монтирал съм МОДУЛ , но няма връзка с проблема - правеха си го още преди да го монтирам!

tonilm

G_o_c_e_v

Откачете акумулатора и вижте дали ще паднат стрелките.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!