Целогодишно на фарове

Започната от Vasilev, 20 Юли 2012 16:30:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Не забравяй, че в момента е рай за идиота - през деня пуснали за мъглата, къси и дълги, за да ги виждат по-добре. (nut)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

lazarkk

Аз забелязвам, че откакто сложих дневни светлини при по смрачено и тъмно  време като се разминавам с униформените господа няма проблем докато невидят от зад, че нищо несвети...  :)) в огледалото се вижда колко ги е яд, че не са ме спрели, явно си мислят, че всичко отзад е изгоряло и дори не се досещат, че може да са дневни светлини  :D (става дума при извънградски условия)

escobar

Е на мен играта последните няколко дни ми е или дълги, или габарити плюс халогени, та аз залагам на по-малкото зло.
Иначе преди това го играех циклоп, сега съм стелт. Чак когато почнах да карам на габарити осъзнах колко е осветена София... Ще ги сменям утре, щото вече е прекалено.
Знаете ли сервиз, в който сменят крушки на Форд, щото фара трябва да се сваля и не е работа при снеговалеж, а в Мото Пфое е по 31 лева на фар?

supertorr

Цитат на: escobar в 19 Декември 2012 20:55:15
Знаете ли сервиз, в който сменят крушки на Форд, щото фара трябва да се сваля и не е работа при снеговалеж, а в Мото Пфое е по 31 лева на фар?
То сервизи бол питай, но 99% ще експериментират с твоята кола. Ако ти си наясно действай си сам- паркинги на молове бол...

amplified

Не знам на Фиестата как е, ама едва ли е по-трудно от Мондеото... Под 1 минута ми е свалянето на един фар.

http://www.fordownersclub.com/forums/topic/12391-guide-mk7-fiesta-bulb-change/

hitrata_lisi4ka

Стига да има лисица наоколо, да ти помага :D
Искам нещо русо, може и метла!

escobar

Тоя мач е свирен веднъж точно с това указание. Първият път стана за 10-тина минути, само като е замръзнало всичко не знам как ще е.

Dmitarcho

Спираш в някой подземен гараж на някой МОЛ - там топличко. Влизаш да пиеш едно кафенце в някое барче ... и след час няма и следа от леда по колата :P
Ръца Пръца

amplified

Ами... най-добре след движение да се прави, да е стоплила фаровете от двигателя...

escobar

Сутринта я изчистих от снега, изчаках да стане към 11, понеже излязох в отпуск и тръгнах на щурм за крушки.
Не бях ходил в България мол, а той се пада най-близко до нас и има Карфур. В Карфур продават само един модел H7, Navra или нещо подобно. Изглеждат адски долни, но за сметка на това са по 20 лева. Викам тия много са си повервали и черта.
Взех Philips Vision +30% осветеност ( http://www.amazon.de/Philips-12972-PRB1-PREMIUM-Blister/dp/B001B4S3BM ) по 15 кинта бройката. Навън температурата се беше вдигнала доволно и за 15 минути ги смених и двете. Сега ще видя колко ще изкарат.

Определено веднъж като съм ги сменял и не действам с притеснението, че ще счупя нещо, става доста по-лесно.

amplified

(thup)  Определено е така.
Аз първият път се тутках 20 минути, даже по модел на англичаните разкачах горните щипки на бронята, което в последствие се оказва страшно ненужно, защото бронята е от много гъвкава и само се дърпа. Вече съм факир на фаровете... Те повечето от националната ме знаят...  :))

Alexi

Narva не са лоши крушки .. има ги и по бензиностанциите .. за сметка на това всичко що е Филипс у нас е китайско ..

escobar

На тоя Филипс горе пише, че дизайнът му е правен в Германия и аз си викам да ви го начукам на еврейските номерца, но долу пишеше и че е произведен в Германия.
Предишната беше Хела от бензиностанция и издържа около 6 месеца, а лявата е Моторкрафт, което май е Филипс и издържа около 12 месеца. При пускането ми гърмят копеленцата, сега ще ги видя колко ще издържат...
Имаше и крушки по 70 лева комплекта халогени... Това ако не издържи поне 5 години, да не го хвалят изобщо.