Мондео МК3 на SICKandPROUD

Започната от SICKandPROUD, 25 Март 2015 13:16:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Интересно ми е какво стана с алтернатора, когато го правихте. Преди и след ремонта, какво показва?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

SICKandPROUD

Смяна на четки и всичко е ток и жица. При максимално товарене, 14.3.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

G_o_c_e_v

Браво. Минал си лесно.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

V.Buzev

От къде ги пазари лайсните за праговете и капаците на бомбетата, от ударен автомобил или нови поръча от някъде?

SICKandPROUD

Взех ги от колега от София. Разпродава един V6-так на части.

Alexi

капаците са по 8 лв в МР ..аз ги взех от морга по 3 лв навремето ,просто намерих не се срещат често

SICKandPROUD

Такааа, вече колата е с пълен пакет декоративни пластмаси дадени за модела...

Също ми омръзна да се занимавам с тая газ и изкорубих целия инжекцион. Няма да има икономия, но поне място в багажника ще има...

Dmitarcho

Хората слагат газови...за икономия, ти махаш ;) Какви проблеми си имал с него ;)
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Какви ли не, настройка не можем да хванем. Светва постоянно чека, гасне на климатик. Ако направи мизерията да загасне, яко се дави и после не мога да я запаля без да се зайгравам. Тя си работи, само къде компа трябвало да се смени щото колата не била подходяща за по-стар модел компютър като моя. Искат ми 500 бройки за нов. Тая къде няма да я бъде. Така или иначе в Германия няма кой да ми даде преглед да мина с тая газова, затова реших да я махна. Повече от доволен съм от решението си.

SICKandPROUD

Такааа. Работа по колата бая се свърши. Да започна с обтяжна ролка, че нещо притропа.
След това пълна шумоизоция на таван, купе и врати с 2мм дебелина битумна лента.
После сложих едно панелно k&N филтърче.

И не на последно място ъпгрейд на музиката със Sony.

Dmitarcho

Тюх ... С тази битумна лента .. бензинов мотор ... премиум саунд ... ще е уникално да се возиш вътре ;) Браво, адашче ;)
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Много доволно стана, само още aux-a  не знам как да си пусна, но и това ще науча. Трябва ли да има свързан кабел в жабката, защото не ми дава да го избера на aux от самия бутон?

G_o_c_e_v

Задържаш менюто и после цъкаш нагоре докато дойде опцията за aux и избираш on

Septerra

Я сподели колко струва тази битумна лента, лесно ли се слага и какъв е ефектът. Че и аз имам още да обезшумявам...

Иначе - супер подобрения!

Alexi

много и угаждаш на тая кола Митак :) хубави подобрения

SICKandPROUD

Бутумната лента излезе около 160 лева. Струва си всяка стотинка. Колата е много по тиха и приятна. Когато вали се чуват само капките по предния джам, няма ударите на ламарина по тавана. Слага се лесно, но иска бая  разглобяване, кори на врати, мокета по пода, в багажника и сваляне на тавана...

V.Buzev

Браво. много добре се е получило! Харесва ми да виждам гледани коли :). От къде пазари филтъра и какво ще правиш със старото CD?

SICKandPROUD

Благодаря колега. Филтъра е от нета, 170лв. А старото CD ще ходи в продавалник.

V.Buzev

Едно въпросче - как свали тапицерията на тавана, отлепя ли се някъде или е на щипки?

SICKandPROUD

Такаааа...
Скоро не съм писал в темата, но по колата има доста нови работи.
1- смяна на водна помпа, тъй като прокапа.
2- смяна на масло и филтри.

3- Смяна на пластмасовите елементи около часовник и скорости с по- тъмната имитация на дърво.

4- вратите също са със съвпадащи лайсни.

5- Лед осветление в краката и цялата кола.

6- малко шукарийки:

7- Вече поставени оригинални фарове с лупи.
Преди...

След...

Тук вече с ксенон и лед осветление на габарити и фарове за мъгла.

Това престой да сменя, тъй като от лявата задна страна тампона на макферсона се е разхлопал.

Имам и поръчани автоматично прибиращи се огледала за задно виждане, но като ги сложа ще се похваля.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mondeicho

Тъкмо се чудех как изглеждат за седан  задните тампони за макферсон, че в ибея понякога е объркано...
Предстои ми на мен смяна защото е изпуснал единия амортисьор. Не, че не мога да погледна моя си (rofl)
Браво за старанието. Аз на моята освен битумната лента и лепих отгоре и 20 мм микропореста гума и съм много доволен от резултата.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.