Новите технически прегледи

Започната от Bobi, 13 Януари 2012 02:29:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

те по начало не са в сивата икономика ,тъй като стикерите които лепят са държавна поръчка и са им под бройка .. лесно може да се сравнят броя липсващи стикери с маркираните на касовия апарат прегледи ..

escobar

Те няма да следят пункта, а колите които преминават преглед.

Dmitarcho

Те просто ще разбират дали си платил данък или не ... което не им пречи, пак да те пуснат да минеш преглед .... Както до сега !!!
Ръца Пръца

Alexi

те колите и сега си ги следят ,има камери от 2 години някъде..

escobar

Не съм толкова навътре, но си го предсавям така...
Сега отиваш с вносна бележка от банката за част от сумата или с някаква още по-убита бележка и понеже те формално няма как да проверят, те пускат.
Като въведат системата и за колата светне, че има неплатени данъци, би трябвало да не те пуснат...

Dmitarcho

Цитат на: escobar в 18 Април 2013 21:35:50
Като въведат системата и за колата светне, че има неплатени данъци, би трябвало да не те пуснат...

Такъв е замисълът на цялата работа - но доколко ще проработи ... Божа работа.
Ръца Пръца

escobar

Има ли желание, има и начин.
След въвеждането на системата, се прави проверка на пункта за ГТП и ако излезе, че масово пуска хора без данъци, а има задължение и възможност за проверка, му се отнема лиценза.
Доколко и как ще се осъществи е друг въпрос.

Alexi

контрола зависи доста от местното ДАИ ,там където са лабежни пукнтовете правят квото си искат ..

Marlboro

Ще се завихри ГТП туризъм, организирано ходене с автовоз до близък град :D
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

escobar

Държавата иска да поизтръска брашняния чувал. Мотор на цялата работа е НАП и министерство на финансите, щото ДАИ не ги касае толкова пътния данък, а техническото състояние на автомобила, а НАП иска да напълни касичката.
Щото пари няма, а данъците са със 6 годишна давност.

supertorr

А днес ми се обдиха от пунка, където съм минал предишната година-  " утре ви изтича прегледа, да не забравите и да имате проблеми"
Благодаря, ама малко късно :)
Някои хора се опитват да действат по-различно от масовото в сектора

amplified

Последните 2 години, откак го въведоха това с данъка, съм минал 4 или 5 пъти с различни коли, никога не го нося в себе си и минавам.
Последният ми преглед нямах почти нито един от нужните документи, та им дадох каското, от там си взеха всички данни.

Рушвети на никой и никога не давам, само по доктори, ама там почвам да виждам, че няма смисъл.

tropper

Цитат на: Alexi в 18 Април 2013 21:31:19
те колите и сега си ги следят ,има камери от 2 години някъде..
Да. В следствие на което прегледът стана по-бавен, но не и по-строг :D
Сега просто държат колата да стои на канала пред камерата 20 минути, ама нищо не й проверяват.
Ръчната - слаба. Една лекция и приказка от сорта "готини сме, няма да те връщаме" и си готов :D
Бакшиши дали си просят - не знам, не давам.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Alexi

така е но поне колите влизат в халето .. че имаше коли дето не са стъпвали на преглед с години ..

tropper

Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

В петък минах преглед с Фиестата. Провериха си ми газовете, спирачките - предни, задни и ръчна, номера на рамата. Май само това провериха. Накрая дай 36лв. и бягай.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Pyrhel

Благодаря, за догодина ще го имам предвид :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.