Новите технически прегледи

Започната от Bobi, 13 Януари 2012 02:29:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vasilev

Ами съмнявам се, защото трябваше да им се помоля да замерят и вредните емисии  :D

Marlboro

Дори да ти ги замерят, фокуса ако не мине, половината служебни дизеларки треябва да се дадат на скраб, затова изискванията към дизелите са занижени. Пак уж правят нещо, но пак си е по български. Аз без катализатор, без ръчна, с криви фарове (същия ден им направих реглаж, не вадя очи! :D ), опитаха се и пари да искат, но сервизи много...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

escobar

Аз ходя най-често, да не кажа само, на Тодор Каблешков, след Beso до газстанция ЕКО - не съм минавал с някаква проблемна кола, но работят много чевръсто и не ти проверяват примерно пръска ли ти задната чистачка...

Alexi

изискванията не са занижени ,но дори и да не си в нормата не те връщат то това е проблема и за това дишаме пушеците на 20 годишни дизели ..

p_yanev

Цитат на: Alexi в 06 Април 2012 08:21:54
изискванията не са занижени ,но дори и да не си в нормата не те връщат то това е проблема и за това дишаме пушеците на 20 годишни дизели ..

И се радваме, че не ни връщат на ГТП. Същевременно сме на първо място в Европа по белодробни заболявания. Дребни душички сме.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 06 Април 2012 08:21:54
Te изискванията за отработилите газове са такива че и ВАМО (варненски Перкинс) ще ги мине само да е регулиран добре :)

Alexi

повечето товарни обаче не влизат - особено тия от началото на 80те които са най масови ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 06 Април 2012 17:07:31
повечето товарни обаче не влизат - особено тия от началото на 80те които са най масови ..
Руските не влизат и от началото на 90те  :))

Vasilev

Цитат на: Vasilev в 05 Април 2012 16:13:43
Цитирам какво ми казаха: "Скъсай малкото талонче по контура и го носи със себе си, а големия прибери някъде". И ти ли ходи в СБА в Младост?
То все едно да си носиш и големия талон за колата с теб. И на двете пише едно и също.

На същия ден, в който съм писал това мнение, писах мейл на КАТ с въпрос какво трябва точно да се носи. Беше ясно, че по телефона ще стане по-бързо, но ми беше любопитно как действат, когато им пишеш. Както може би се досещате, 2 седмици и 3 мейла по-късно отговор няма  C:-) Ако случайно отговорят ще го постна тук.

Alexi

КАТ нямат нищо общо с прегледите .. трябва да пишеш на ДАИ ,но отговор не чакай :))

Vasilev

Цитат на: Alexi в 19 Април 2012 09:08:21
КАТ нямат нищо общо с прегледите .. трябва да пишеш на ДАИ ,но отговор не чакай :))

Е все пак КАТ те спират за проверка на документи, а не ДАИ. Въпросът е да не си носиш само малкото талонче и да ти напишат акт.

supertorr

Днес и аз минах прегледа- 42лв. / с/у мелницата на сточна гара/
Казаха ми малкото картонче винаги с колата C:-), а големия с големия талон до следващия преглед

momo76

Днес и аз минах с Фичо. Само 36лв. До Микрат кв.Левски Г.

Vasilev

Моите опасения, че институциите не си вършат работата се оказаха абсолютно безпочвени. След няма и пет мейла вече имам отговор от КАТ  :))

" На вх. И 766 / 19.04.2012г. 

ДО

Г-Н ОЛЕГ ВАСИЛЕВ                                                                               

Господин Василев,

Във връзка с направеното от Вас, запитване под горния номер Ви уведомяваме, че е необходимо да носите само малкия талон.Ако се касае за таксиметров автомобил или автобус се носят и двата талона."

p_yanev

Ето вижсаш ли -не трябва да се отказваш - само 5 мейла са все пак. Утре минавам аз - цена 32 лв.

viksata

Цитат на: Vasilev в 27 Април 2012 21:16:11
Моите опасения, че институциите не си вършат работата се оказаха абсолютно безпочвени. След няма и пет мейла вече имам отговор от КАТ  :))

" На вх. И 766 / 19.04.2012г. 

ДО

Г-Н ОЛЕГ ВАСИЛЕВ                                                                               

Господин Василев,

Във връзка с направеното от Вас, запитване под горния номер Ви уведомяваме, че е необходимо да носите само малкия талон.Ако се касае за таксиметров автомобил или автобус се носят и двата талона."

Трябва обаче да принтнеш този отговор като се заядат за талона да го покажеш  :))

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Vasilev

Така и ще стане :) Ще си стои в жабката на колата  C:-)

p_yanev

Такаааа - и аз минах днес
Както казах цена 32. Какво е по-различно от миналите години - провериха ми всички светлини - на човека пред мен не ги погледнаха. Мериха някаква температура на двигателя, където нещо имаше разминаване с с моето отчитане - караха да държа обороти , докато и на техния комп покаже 80.

Казаха,че скоро не е минавал автом. с толкова добри показатели на газовете - като нов  (happy)

amplified

Аз също минах само с малък талон.

Backstage

Колеги кажете къде да отида на преглед?
в смисъл цени някой знае ли къде колко и какво?
за София

Bobi

Едва ли има голямо значение къде ще минеш преглед. Гледай, където цената е приемлива, че варират доста - от 35 лв до 60 лв според зависи :)

BIGFORDFAN

Аз преди 2 седмици минах в СБА Люлин, нямаше навалица, Монди мина без НИТО ЕДНА забележка, само малко повече ми повдигнаха фаровете, ама...

П.С. 36 кинта и нито лев под масата!

Backstage

Цитат на: Bobi в 21 Юли 2012 17:20:36
Едва ли има голямо значение къде ще минеш преглед. Гледай, където цената е приемлива, че варират доста - от 35 лв до 60 лв според зависи :)
Е все ми е тая къде ще мина тва се разбира,въпроса беше за парите щото тука около редута искат по 50 кинта

road runner

Не е все тая :) Онзи ден минах преглед и се разприказвахме с момчетата . Ако примерно си на морето и виждаш че прегледа ти изтича и си викаш абе я да мина е тука и случайно нещо не ти е в ред с колата (примерно си от София ) трябва след като отстраниш проблема (ако има такъв ) Да палнеш колицата и газ към морето ,защото не може след като от там са те върнали да си го направиш в София :)

Backstage

Цитат на: road runner в 24 Юли 2012 10:17:08
Не е все тая :) Онзи ден минах преглед и се разприказвахме с момчетата . Ако примерно си на морето и виждаш че прегледа ти изтича и си викаш абе я да мина е тука и случайно нещо не ти е в ред с колата (примерно си от София ) трябва след като отстраниш проблема (ако има такъв ) Да палнеш колицата и газ към морето ,защото не може след като от там са те върнали да си го направиш в София :)
еее ясно аз питам за софия...но това е важно да се знае да

supertorr

Темата е яко в прахта, но явно не минавате ГТП  >:D
Вчера минах такъв, като уж затегнали мерките, най-вече за платен данък- аз имах квитанция за платен такъв за 2012. Последва яка лекция, как не можело да стане без него и строгия контрол  ??? Е минах  ^-^
В крайна сметка, каква е разликата от това всяка кола да мине независимо то състоянието й- преди се минаваше дори без колата да е ходила до пункта, а сега само трябва да мине през халето.
КОНТРОЛ и СТОГИ МЕРКИ - " да ама друг път"

hotblooded

Е то ако ГТП-тата си вършат работата - сигурно колите в движение ще останат на половината от сегашните. И кой ще плаща данъци,ГО и ще си купува винетки след това :)

Pyrhel

Педерасткото е, че се има върнати хора за глупости - примерно изтъркани гумени падове на педалите...
На мен нещо се опитаха да ми кажат за ръчната...

Като цяло - просяци са и си просят още пари допълнително да им се дадат под масата >:(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

escobar

Това с ръчната явно им е коронен номер, щото и на мен ми го казаха. Накладките и спирачната система били добре, ама имала проблем с ръчната.
В София от 1 юни пунктовете за ГТП ще ги връзват с НАП, за провинцията не знам. Но ако не вържат провинцията Перник и останалите пунктове извън София, но около нея, ги очаква жътва.

Dmitarcho

Май ще е само пробно за сега в София, и ако бъде одобрено - щяло в цялата страна да ги навържат. Аз със първата си кола, изобщо не знаех какво,къде,как и защо трябва да се прави. Баща ми ми каза, че трябвало да минавам преглед ... газ към пункта /СБА/  и след като всичко мина благополучно ми поискаха документите - сега ми изглежда абсурдно, но нямах платен данък. "Отивам да го плащам бе, не знаех." Оставиха някакво поле празно из документите и ми казаха да с евърна после д квитанцията да препишат някакъв номер. Съвсем съвестно си платих данъка и се върнах да попъпнят липсите.
Мисълта ми е, че е до човещина. Аз ако не съм искал да си платя данъка - ще намеря начин да мина Преглед. Както казахте има места където се минава само по документи без автомобила да присъства. Активен шофор съм от около 10-тина години, и всичките ми прегледи са минавали както си трябва - със всичките проверки и забележки ;)
Надявам се това с връзването на пунктовете за прегледи и НАП да заработи и да се спре с практиката на курници да минават ;)
Ръца Пръца