Нашият нов семеен автомобил фокус мк3

Започната от vasko123_4, 05 Януари 2014 20:40:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasko123_4

Здравейте всички съфорумци. Доста преди да се регистрирам разглеждах темите които сте дискутирали, за да вземем решение за нов автомобил. След хилядите изчетени теми се решихме най-накрая да станем горди собственици на форд фокус мк3 прозиведен 10.2013. Като семейство със малко момиченце избора на автомобил беше много труден. Но като на шега отидох до шоурума на Форд и се влюбих в автомобила. Следващата стъпка беше да заведа моите дами за мнение. И така следващите стъпки минаха като на сън. Макар, че чакахме близо 90 дни докато ни го доставят. Единственото което съжаляваме е, че не можем да си позволим нещо мощно с повече екстри. Веднага след вземането на автомобила направихме една разходка до остров Тасос за лека разработка. :) Направихме едно туристическо каране нощно време до там. Забравих да спомена за модификацията - Тренд Спорт със 1.0 екобууст 100 коня. Разхода за нов стегнат мотор бе предоволен 5,0 със сравнение от предходната ни кола. Без много натискане и нормално каране в рамките до 130-140 разбира се. Колата като цяло е много добра и впечатленията са много добри. Доволни сме от всичко дори и твърдите седалки и окачване са комфортни през дългия път. много стабилно управление при нормално висока скорост предвид размера на гумите 215/55/16. Собственици сме и на тойота аурис модел 2012 със мотор 1.33 100 конски сили и предвид еднаквата мощност форда с този малък мотор се държи много по-добре. Единственото което забелязахме до момента е, че когато не вкараш задната както трябва тръгва и след секунда се изключва. Поръчахме и отопляемо челно стъкло от което сме доволни от резултатите. Съжалявам, че не виждам повечко теми за колата в българските сайтове. Пожелаваме много здраве на всички и поне една нова кола през Новата 2014. Вече сме на 2300 километра. Вече минахме близо 600 само градско от които в началото с жената и малкото ни момиченце. Без гасене през първите два-три дни когато излизахме заедно за дестина км даде 9.5 максимален среден разход след нулиране. След изминатите 600 градски постепенно продължава да пада и стигна 7.7 литра на сто. Много съм доволен предвид стария ни автомобил. Моментен разход които най-често се вижда при нормално каране е между 4.5 и 6.5. Средната скорост за прехода е 20 км.  Пожелавам за празниците на всеки по една такава, а за по-послушните по едно мондео.

moni74

Честито и много безaвaрийни км! Цветът е трепaч!

----------------------------

VENTCI

Вчера имах удоволствието да видя автомобила - чудесен е  8)
Със здраве да се возите и много безаварийни

ForeverFord

И аз като Венци,също имах удоволствието да видя този автомобил.Пожелавам ти много много безаварийни километри.Фокуса е трепач,много ми хареса както е цветът.  ^-^ ^-^
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

hotblooded

Новото си е ново - честито на семейството за новия член, и да сте живи, здрави и с кеф да си я карате - врътнете и поне 70-80 к км докато е в гаранция!

petermitkov

Честито и много безаварийни километри. Колата е истинска красавица! 1,0 е балансиран двигател и мисля че е добър избор за този автомобил.

sapienti sat

Bobi

Честито и от мен! Автомобилът е страхотен!

Pyrhel

Честито за машината и добре дошъл във форума! (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Честито колега да се возите безаварийно.....автомобилът е прекрасен.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Честито за новата придобивка и се радвам, че сте останали доволни от избора си ;) Екстрите могат да се добавят и в последствие ;) Дай Боже повече хора да могат да си позволят чисто нов автомобил ;) Много безаварийни километри и само хубави емоции с автомобила, и още повече със семейството ;)
Ръца Пръца

Alexi

машинката е много добра ,на живо е още по красива :)

pAbLo

Фокуса има турбо - АУРИС-а не 8)
Затова чуството е по-хубаво във Форда ^-^
Честито и споделяй по често за разхода,че имам същия двигател във Фиеста - да си ги мерим колко са ЕКО (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

petermitkov

Ауриса е с VVTi мотор който му идва силата при доста високи обороти (около и над 5к да кажем) което определено не създава приятно впечатление при градско каране. При форделината с помоща на турбото въртящия момент слиза в по-ниски обороти.
sapienti sat