Загубих си ключа! Как да се сдобия с нов

Започната от Chr81, 13 Юли 2015 14:19:50

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Chr81

Загубих си ключа онзи ден.  :'( Имам втори резервен, с който ще я карам сега, но си мисля, че не е зле да си направя още един ключ. Ясно е, че най-лесно и най-скъпо е да се отиде в Мото-Пфое и те ще го направят. Някакви други идеи? Мисля, че имам из къщи и някакъв номер /3 или 4 числа/, който беше закачен на ключовете като купувах колата, но трябва да го намеря. Цена? Нещо ми се върти да съм чел, че в Мото Пфое нов ключ излиза 100лв. Съвети?

Alexi

по този номер можеш да си поръчаш в МР .. ако е 100 лв ги давай ,никъде няма да излезе много по малко (само че мисля ,че си объркал първата цифра ,по скоро е 200+ лв ) ..  непрограмиран нов ключ в ибей е около 30 паунда

Chr81

Тука попадам на ей тази юнаци и ако е вярно, то за 139лв би трябвало да имам нов ключ?
http://locksmithbg.com/page/45/promotsii.html

Pyrhel

Програмирането на ключа е около 30-40 лева, нарязването 10тина, обикновен ключ от ибея трябва да е около 15тина лева, това е най-евтиният вариант.
Основният момент е да нацелиш правилния транспондер. Ключове се обучават на много места, не е само МП, ако искаш като се сдобиеш със заготовката, драсни едно ЛС.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 13 Юли 2015 16:37:49
обикновен ключ от ибея трябва да е около 15тина лева
това ако е тоя без бутоните ,но така и така ще се прави ключ поне да управлява централното ..

Pyrhel

Мне, с буоните, но без сгъване на ключа, те са по-скъпи. Втора употреба бутони с нов пирон отпред.

Chr81

Да се похваля, че ключът се намери.  ;D ??? Изгубих го по главните пътеки около една хижа с голям поток от туристи и както си и мислих, че все някой ще го види на главна пътека, така и е станало. Взел го е и го е оставил в хижата. Като се усетих, се върнах и го търсих 3-4 часа, но вече може да е бил взет, защото не го видях. Обадих се в хижата и взех телефона на хижаря и днес звъннах, но го бях отписал вече. Е, ключът ме чака в хижата. ::) Сега трябва да се вдигна този или другия уикенд до хижата и да си го взема, а това включва преход от 3-4 часа и катерене на 1000метра денивелация. Път няма и само УАЗ-ка може да стигне дотам. Все още имало добри хора в тази България. Иначе от Мото Пфое ми обадиха следното - дано на никой да не се налага:
"Стандартен ключ, без дистанционно – нарязване – 30лв. с ДДС, обучение – 45лв. с ДДС, цената на самата заготовка е 95.82лв. с ДДС. Общо 170,82лв
Ключ с дистанционно – нарязване – 30лв. с ДДС, обучение 45лв. с ДДС, цена на ключа – 383,84лв. с ДДС. Общо 458,84лв.
Автомобилът трябва да бъде при нас, за да може да се извърши програмирането."
Тези дни явно съм с голям късмет. Трябва да си пусна и тото.  (rofl)

tropper

Хехе :) Честито!
С 459 лева много хижи ще обиколиш  (rofl)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Rumpi

Цитат на: Pyrhel в 13 Юли 2015 16:37:49
Програмирането на ключа е около 30-40 лева, нарязването 10тина, обикновен ключ от ибея трябва да е около 15тина лева, това е най-евтиният вариант.
Основният момент е да нацелиш правилния транспондер. Ключове се обучават на много места, не е само МП, ако искаш като се сдобиеш със заготовката, драсни едно ЛС.
Колега Pyrhel, имаш ли възможност тези дни да обучиш един ключ на Мондео?

Pyrhel

nixel

Много хубаво че си го намерил. Иначе в алиекспрес има ключове с транспондер, дистанционно, батерийка и всичкото му там за 18 долара. Ключа се обучава с едно elm327 устройство за 20-тина лева и безплатния forscan
Иначе не от мото пфое хубав ключ със всичкото му програмиране и т.н върви около 140-150лева

petkomz

Цитат на: nixel в 01 Ноември 2016 21:22:49
Много хубаво че си го намерил. Иначе в алиекспрес има ключове с транспондер, дистанционно, батерийка и всичкото му там за 18 долара. Ключа се обучава с едно elm327 устройство за 20-тина лева и безплатния forscan
Иначе не от мото пфое хубав ключ със всичкото му програмиране и т.н върви около 140-150лева
Я дай малко повече информация как става това с elm327 и кой точно че има различни. Че ми стои нарязаната заготовка от 2 месеца и нямам кой да ми го научи за имобилайзера! За дистанционното - вече съм го програмирал.

nixel

Цитат на: petkomz в 15 Ноември 2016 12:07:23
Я дай малко повече информация как става това с elm327 и кой точно че има различни. Че ми стои нарязаната заготовка от 2 месеца и нямам кой да ми го научи за имобилайзера! За дистанционното - вече съм го програмирал.
Ами трябва да е истински. Че повечето са фалшиви.
То не е задължително да не е фалшив, ами да е поне 1.4, защото пазара е залят от евтинии дето се водят 2.1, ама не.
Аз си взех от тези със щракалка за Ford/Mazda - http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=elm327+ford&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xelm327+ford+ftdi.TRS0&_nkw=elm327+ford+ftdi&_sacat=0

Теглиш си forscan от сайта, регистрираш се във форума и търсиш където се питаше за лиценз. Искаш лизенз за имобилайзер функциите. Безплатен е. Сложили са функционалността с лиценз, за да не си осереш колата.
После действаш.

petkomz

А ти от къде го купи твоя, че в линка цените тръгват от 40 лв нагоре?

Dmitarcho

Хубаво е да се спомене, че това са модифицирани Елмове ;) Не са "обикновенни" ;) За това те допуска до повече настойки на колата ;)
Ръца Пръца

nixel

Цитат на: petkomz в 15 Ноември 2016 18:38:15
А ти от къде го купи твоя, че в линка цените тръгват от 40 лв нагоре?
Еми от там го купих. 40-50 лева дадох за elm327 със ftdi чип.

Dimitarcho, модификацията е само щракалката. Тя просто сменя жиците със други две по обд-то и имаш достъп и до другите модули в колата. Но те така или иначе не са от значение мисля. HEC модула е на един CAN Bus със PCM-a, така че не би трябвало да е проблем.
То на другия CAN Bus освен GEM-а не виждам какво интересно има там - модулите на вратите, климатроника, касетофона, спийч рекогнишъна. Който е с безключово палене там е и KVM-а (Keyless Vehicle Module)
А аз го взех това elm327 устройство единствено за да си сложа темпомат и да го настроя. Естествено си флашнах и ром-а на instrumentation cluster-a  :D
Много ме дразнеше червената снежинка като стане под 4 градуса на вън, та си сложих руския ром.
Абе и други работи съм си бутал всъщност, а и колко диагностики съм си правил... (rofl)

Аз просто с ефтин от olx елм, не можах да му сложа щракалка. В смисъл че сложих, ама не посмя да работи. Явно съм нацелил боклук, та затова си взех готово решение - поне да знам че е като хората.

А оригиналното Канадско elm327 мисля че беше над 100 лева само чипа. Китайците успяват да им копират кода до версия 1.4 или 1.5 (нямам ясен спомен вече). След това Канадците си слагат защита срещу копиране.
Та затова версии обявени над тези цифри са 100% фейк.
А и Латвиеца от който купих моето ме увери, че е сложил щракалка на едно от най добрите и надеждни китайски копия. Явно някои Китайци не копират 1:1 хардуера и стават осирни.

Та в този ред на мисли, не мисля че 40 лева са много. Плюс това ако решиш, че не ти трябва винаги можеш да го продадеш в olx-а. Ако беше някъде из региона, щях да и услужа и с моя elm. То в крайна сметка за 15-20 минути работа 40 лева по принцип не си струват.

road runner

по спомен ключ 2-ра употреба с препрограмиране и нарязване излизаше около 120лв :)