Избор на акумулатор

Започната от Alexi, 22 Септември 2011 21:52:16

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

opex

Кажете какъв акумулатор ~74Ач
По-скоро въпроса е има ли нещо читаво под 100-120лв?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Dmitarcho

Аз съм с Exide Premium .... около 200 пари. Избрах го заради 3 годишната гаранция. Но е на 2 месеца ... какво мнение да дам ;) Само мога да кажа, че е доста по-висок /като габарити/ от 74 аАч, и не мога да си затворя кутията
Ръца Пръца

Alexi

Митак трябвало е да поръчаш нисък .. аз съм с 85Ач и капака се затваря ,пасва перфектно .. те са 2 вида 175мм и 190мм високи .. нас ни трябва ниския .Инак Ексайд Премиум е корав акумулатор моя подкара 3та зима като нов е

opex

Акумулатора не е за мен. За приятел е и нямаме представа какви марки и модели са читави 70-74Ач до 100на лв.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Vasilev

http://12v.bg/product/105/akumulator-winmaxx-premium-75r.html
Аз си взех такъв, само че 62 Ah. Оценка - след 3 години. Имат магазини в Пловдив и Асеновград, но ми го докараха на следващия ден в София.

Иван Вълков

Цитат на: opex в 01 Декември 2014 20:31:20
Кажете какъв акумулатор ~74Ач
По-скоро въпроса е има ли нещо читаво под 100-120лв?

VeGa е в този ценови клас за 74Ач. Мисля че един колега от Русе беше дал коментар че два пъти го сваля до "0" и пак е жив.

п.п. На предната страница последното мнение.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

когато избирате от по евтините гледайте теглото .. че тия Ач се пишат малко както им падне .. по тежкия акумулатор има по голям шанс да е направен що годе добре и да има материал в него че има екземпляри с много тънки плочи той амперчасове има ама стартов ток няма .. като му подадеш едни 300-400А със стартера сутрин при -15 и сдава багажа ..

moni74

Цитат на: Dmitarcho в 01 Декември 2014 20:57:28
Аз съм с Exide Premium .... около 200 пари. Избрах го заради 3 годишната гаранция. Но е на 2 месеца ... какво мнение да дам ;) Само мога да кажа, че е доста по-висок /като габарити/ от 74 аАч, и не мога да си затворя кутията

Аз също съм с ниския. Досега съм купувал 4 Ексайд-а и нямам нито един дал фира. Първия още го карам на ситроена, вече стана на доста години /мисля 6-7/.

----------------------------

Dmitarcho

Да съм чел, че има и ниски такива :) Така ще си го карам :)
Ръца Пръца

radikn

Да поизтупам прахоляка...

На стария ( 1,8тд) акумулатора е предал богу дух...
та идеята ми е да му сложа този
от МК3-то -поне 3 годишен е но е супер...

и евентуално на негово място да сложа този
на МК3 то?
Не ми се взима "евтинджос" за лятото, защото се кара интензивно и ако ме изостави
ще се ядосвам много ...

Alexi

Ексайда е железен тоя премиума .. аз карам с такъв но 85Ач вече 3 години не е мръднал на предната кола имах пак Ексайд но от по евтината серия Ексел ,изкара 5г при мене и продадох колата

radikn

То и аз си "задавам отговори",
ама нали напускаха едни по 90 - 100 лв.
та за момент се зачудих...

Alexi

то аз си купих един такъв ,за 110 лв .. при -15 едвааа въртеше и го продадох гаранционен просто написания ток не отговаря на истината

radikn

Да ни е честито:

free image uploading

Пасва перфектно, дано не ми създава ядове !

Иван Вълков

Честито и добър избор си направил  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

добър избор моя е същия ,подкара 4та година

Vasilev

Да похваля на фокуса акумулатора, 5 зими без грижи - Bosch S5 Silver. Ако фокуса преживее, акумулатора ще кара още.

n100ev

Здравейте момчета, ще ми предстои смяна на акумулатора, понеже моя умря тотално, който се оказа заводския  ::) Та четах тука из темата няколко странички, явно се насочих към тези Exide premium като марка. Въпроса колко Ач и колко А е хубаво да бъде, пък и даже да не е на тази марка. За 2.0 ТДЦИ 2005г. 130кс. Доклокото прочетах мисля че 72Ач премиума на Ексайд който е 720А е добре кажете и вие мнение :)

Alexi

достатъчен е да ,задължително искай ниския ( 175 мм ) за да можеш да затвориш капака

n100ev

А да и това за височината, че май набарах едни ама са 22см високи то може и капака да немога да си затворя май  (rofl) довечера ще премеря ама ме съмнява и да стигнат клемите да го закача

Dmitarcho

Стигат клемите...ама трудно ;) По добре нисък ;)
Ръца Пръца

G_o_c_e_v

С товарната вилка моя пада под 9V. Ексайд 74Ah 720А. Предполагам заради него имам чат пат проблеми с първото палене. Чудя му се на тозиАкумулатор.
На черния фокус взех Берга и с него го продадох без да го разбера как е.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Dmitarcho

Аз за толкова пари взех Ексайд Премиум.
Ръца Пръца

Bivola

С последните студове от около Нова година до сега стана ясно, че ще трябва нов акумулатор за Фиестата. Сегашния е 42Ah около 400А пусков ток(малък е, но така я купих) и до около -5 градуса няма никакъв проблем. По-надолу обаче се замисля и под -10 до -12  градуса едвам едвам завърта. Иначе ток държи. Дори и дълго да не я карам ако са над нулата температурите си пали без проблем просто явно вече е старичък и стартовия ток не стига. Зимата няма проблем да я изкарам с този, при положение, че едва ли ще има още такива студове, а изкарам ли зимата после чак началото на следващата зима ще мисля за нов акумулатор. Основната ми чуденка е дали не е по-добре обаче да си купя акумулатор сега, защото се предполага, че зимата е най-оборотния сезон и вече би трябвало всичко залежало да е изчистено от рафтовете и ако купувам сега на края на сезона акумулатора да е по пресен. Докато ако отложа за ноември примерно може би ще купя нещо по залежало? Някой да даде акъл и да помогне в разсъжденията. По принцип ще го взимам най-вероятно от akumulatori.bg и там доколкото знам стокооборота е голям, а...?

Alexi

тия малките са евтини .. взимай го сега хем ще е пресен и да не го мислиш ..

infomar

Някой ползвал ли е  AGM акумулатори и някакво мнение дали са подходящи за ФОРД бензинки.

Акумулатор MONBAT AGM START-STOP 60 Ah R+
Капацитет:    60 Ah
Стартов ток :    560 A
Размери / ДxШxВ / mm :    242x175x190

EXIDE 60Ah AGM Micro-Hybrid
Капацитет 60 Ah
Пусков ток 680 A (EN)
Плюс Десен (0)
Размери (Д,Ш,В) 242x175x190 мм
Тегло 17.50 кг

VARTA 60Ah Silver Dynamic AGM
Капацитет 60 Ah
Пусков ток 680 A (EN)
Тегло 17.70 кг

VARTA START-STOP PLUS 60
Капацитет 60 Ah
Пусков ток 680 A (EN)

Bosch 60Ah S6 Start/Stop
Волтаж 12 V
Капацитет 60 Ah
Пусков ток 680 A (EN)
Тегло 17.50 кг

Не намерих тема за тези акумулатори и въпросите към разбиращите са:

1.Има ли проблем зареждането на този тип акумулатори от системата на автомобила? В ръководството не са дадени като препоръчителни, но кой бяга от хубавото?
2. След като теоретично дават, че този тип издържа три пъти повече от класическите, оправдано ли е да се плати 50% по-висока цена за акумулатора?
3. Ментета на този тип акумулатори не съм чувал да се правят, така че поне нама да останем излъгани от към качество.
4. Височината  им е с 15мм. по-висока и това проблем ли ще е за поставянето им на мястото - ще влязат ли, (Фокус и С-Мах) защото гледайки как са набутани се чудя..... ами ако не влезе? Това, че капачката на кутията няма да пасне може ли да се компенсира с нещо?

Дайте мнение, че до месец-два трябва да взема решение с какво да подменям.

п.с.
До сега не знаех, че съществуват  MONBAT AGM акумулатори и цената на този е с 20% от горе на стандартните. Много изкушаващо..... дали и тези ще са с качествата на оловните?

На С-Мах влиза ли акумулатор с височина 190мм  ?????

Ако трябва да се до-зарежда, май няма да стане обикновено зарядно....

G_o_c_e_v

Ще влезе, но няма да се затвори кутията и кабелите ще се сложат по трудно. Аз си взех Car Tehnik или нещо подобно беше името. Най-големия, който можа да се събере в кутията. От магазина ми казват "за твоята кола дават 75Ah" Аз им казвам искам 80Ah и като го поставих си заспа на мястото.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

infomar

Мнението на Мото Пфое  по телефона е, че не е удачно да се ползват AGM акумулатори на ФОРД коли..... зарядното на колите не е било пригодно да зарежда този тип. :-\
Въпросът е решен... баня няма да има....

Alexi

AGM е акумулатор като всички останали оловни акумулатори ( просто електролита не е течен ами под формата на гел ,това е цялата разлика ) и щом МР са ти казали че не става то бъди сигурен че става без никакъв проблем и Форд не е по специална кола от останалите за които е произведен той ..  :D трябва да направим тема "бисери на МР"

redchampions

Колеги, какви са тия 2-3-4 зими, за които говорите? Имах Ескорт 1.6 бензин, акумулаторът му умря няколко месеца след като взех колата, Бош, предполагам заводския. Спешно купувах, нищо не разбирах от акумулатори (и все още не разбирам  ^-^  ) и взех някакъв Hagen. С него изкарах 9 (девет) години при следната експлоатация: около 5 години ходех на работа с кола, понякога не всеки ден, но карах редовно. След това започнах да карам само събота и неделя по малко и 1-2 пъти в месеца извънградско. Проблеми се появиха само последните 2 години, когато зимата в големите студове припалвах на всеки 2-3 дни за по 15-тина минути да се позареди, че падаше. Водеше се необслужваем и не съм го докосвал откакто го минтирах, никога не съм го зареждал със зарядно. Вярно, че двигателят беше часовник и откъм палене, и откъм работа.

Сега вече съм с дизел, порових малко в нета пак за Hagen, но май не е много разпространен. Прочетох цялата тема и реших да пробвам Exide Premium-a на Alexi, едва ли чак толкова голям. Дано не се приеме за реклама, но понеже maxcar са ми на 3 пресечки и мисля да им върна стария, видях, че имат 72Ah 720A и 77Ah 760A. Кой от двата да взема? Двигателят ми си е големичък, алтернаторът зарежда с 14.6V, може би по-големият ще е по-добре?

Edit: Офффф,  много съм зле, чак сега видях, че големият е висок 190мм и май няма да стане.  :-X