Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 85 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Да не си сложил Run-flat гуми? Аз зимата съм с 205/55/16 лятото с 215/50/17 - и не усещам разлика (225/45 е с 5мм по ниска от 215/50 - така че разлика на практика няма)...

Dmitarcho

Показателите за височина, не съм сигурен, че са мерна единица, а съотношение височина/ширина ;)
Ръца Пръца

tisho_tbk

Цитат на: Dmitarcho в 29 Април 2015 22:10:16
Показателите за височина, не съм сигурен, че са мерна единица, а съотношение височина/ширина ;)
Със сигурност е съотношение, а не височина в мм.

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 29 Април 2015 22:10:16
225/45 - широчина 225мм, височина - 45% от широчината.....

Dmitarcho

Цитат(225/45 е с 5мм по ниска от 215/50 - така че разлика на практика няма)
заради това го споменах ;) Може найстина да е 5 мм. разликата в тези размери ;)
И да не съм съвсем офф ... Возих се наскоро на един Фокус ... беше със 16-ки ... е доста по-мека ми се стори возията от Мондеото. Не обърнах внимание с какви гуми беше, но не бяха от най-ниските. Според мен, гумите си обирад доволно вибрации от пътя. Колкото по "висока", толкова повече ;)
Ръца Пръца

К.Методиев

Аз взех Momo 215/45/17 пише че са италиански дизайн не пише къде са произведени но е ясно, гумите са доста тихички на сухо и мокро се дътжат много добре, общо взето съм доволен цена качество.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

opex

Гледам една обява за Vredestein Ultrac Cento, тези резки в улеите нормални ли са, да не са конците? Някой да си е играл да ги издълбае?
http://img27.olx.bg/images_prodavalnikcom/78684138_8_800x600_gumi-vredestein-ultrac-cento-205-55zr16-94-y-xl-letni-205-55-16-perfek-_rev002.jpg
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Гледам, че имат ограничител, едва ли са рязани.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Milcho

Нормални са. На доста гуми съм виждал такива.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

opex

Ясно, мерси. Иначе това ми беше повода да попитам:
http://www.youtube.com/watch?v=doR9YUFQdd4#
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

тоя метод отдавна съществува но не е много популярен вероятно машината не е много евтина

hotblooded

Голяма играчка е, иначе "машинката" е стар и мощен поялник - в техникума имахме такава, пренарязвали сме гуми за ГАЗ-ка (иначе нямаше как да караме курса - пари за бензин се намериха, ама за гуми - не... )

Dmitarcho

ABS ще се ошашка ли много, ако от пред сложа 215/45 а от зад съм с 205/50 ? Разликата в диаметъра е 11 мм. Докато си намеря още 2 по-широки гуми ?
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 05 Май 2015 21:55:59
ABS ще се ошашка ли много, ако от пред сложа 215/45 а от зад съм с 205/50 ? Разликата в диаметъра е 11 мм. Докато си намеря още 2 по-широки гуми ?
За АBS не знам, ама с ESP може да имаш проблем (ако имаш такова)...

Dmitarcho

Ръца Пръца

Mondeicho

Цитат на: hotblooded в 29 Април 2015 18:57:55
Да не си сложил Run-flat гуми? Аз зимата съм с 205/55/16 лятото с 215/50/17 - и не усещам разлика (225/45 е с 5мм по ниска от 215/50 - така че разлика на практика няма)...
Не съм, нормални на Малоя са, но разликата е осезаема и дразнеща...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

На джанта 6.5 J стоят като подарени тея 215/45/17 :(
Ръца Пръца

Vesel

Цитат на: Mondeicho в 08 Май 2015 23:24:16
Не съм, нормални на Малоя са, но разликата е осезаема и дразнеща...
И аз бях с Малоя 225/45/17 и разликата със зимните беше много осезаема. Гумите така тропаха все едно имам разбита предница, освен това бяха доста шумни, по-шумни от зимните. Отдавах го на това че са по-нисък профил, но откакто сложих новите Дейтън разликата е много голяма. Колата се движи меко, няма го шума и потропването и неравностите почти не се усещат. Предполагам че има значение че Малоя-та бяха поостарели вече (дот 2009 г.) но щом има още едно мнение че возят твърдо, значи проблема си е в гумите.
С Дейтън минах около 200 км. и е все още рано за по-сериозни впечатления, но като цяло от шума и возията съм доволен. Доволен съм и от цената - 90 лв. с монтажа. Остава да видим разхода и поведението на мокро за да дам цялостна оценка.
P.S.  Заради твърдата возия дори обмислях да сменям 17-ките с 16-ки , но се оказа че проблема не бил в джантите а в гумите.

zar

Откакто навремето оригиналните от завода "Hankook Ventus Prime" започнаха да стават пластмасови си карам лятото с "Continental".Миналата година смених със втори чифт.Първите с който карах бяха "205/55R16 91H ContiPremiumContact CONTINENTAL E/C/68/1" -вече стар модел ,но със страхотна шарка и невероятно поведение на при всякакви ситуаций,дори и много пъти доста бързо съм карал на силен дъжд на прав път и завой-няма поднасяне и аквапланинг.Перфектно държание и много комфотна возия.Сега даже ги търкалям на колата на жена ми и може би ще изкарат 1-2 сезона.Октомври на края на летния сезон(защото цените са значително по-ниски) си купих сегашните "Continental Eco Contact 5" -изключително тиха и меко возеща гума,но на мокро леко се лигави ,макар че колата е контролируема и няма проблеми,но старите ми бяха отлични в това отношение.С една дума ,ако сте с намерение да купувате "Eco Contact 5",по-добре се насочете към "ContiPremiumContact 5 CONTINENTAL".За зимните ще коментираме във друга тема  ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

dimkaraganchev

В момента на Примерата съм с Hankook Ventus Prime 2 K115 I30 205/55R16 91H. Тихи гуми, на дъжд и сухо се държат перфектно. А цената им беше само 105,84 лв на гума. Нека да са пластмасови. :))

zar

Цитат на: dimkaraganchev в 10 Юни 2015 23:52:52
В момента на Примерата съм с Hankook Ventus Prime 2 K115 I30 205/55R16 91H. Тихи гуми, на дъжд и сухо се държат перфектно. А цената им беше само 105,84 лв на гума. Нека да са пластмасови. :))
И мойте бяха така първите 1-2 сезона  ;D Освен това от кола до кола с еднакви гуми разликата е голяма. И аз на Алмерата съм със стария си Continental ,дето е на 7 сезона ,ама забележки все още нямам  ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

emkata

Здравейте! Мисля да мина на 16-ки за през топлите месеци. Вече си взех лети джанти и дойде ред да взема гуми. Макар че чакам оферта за такива от човек, който може да ми помогне донякъде с цена и качество, искам да имам и друг вариант за всеки случай. Какво мислите за тези:
      http://www.gumitebg.com/dunlop/letni-gumi-sport-bluresponse/liatna-guma-205-55R16-91V-za-lek-avtomobil-Dunl-531084

Джантите са 7.5J, мисля че правилно съм се ориентирал за размера. До сега не съм мърдал от стандартните за модел автомобил размери и приемам всякакви съвети.

Alexi

добър избор ,карал съм с Дънлоп доволен останах

emkata

Ще почакам да видя какво ще направи моя човек и може и да поръчам.

ForeverFord

Имаше в Point S  едни Dayton Ина Тодорова кара с такива.Доста са добри и цената е сходна.[emoji12]
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

emkata

Цитат на: emkata в 30 Юли 2015 14:23:00
  Здравейте! Мисля да мина на 16-ки за през топлите месеци. Вече си взех лети джанти и дойде ред да взема гуми. Макар че чакам оферта за такива от човек, който може да ми помогне донякъде с цена и качество, искам да имам и друг вариант за всеки случай. Какво мислите за тези:
      http://www.gumitebg.com/dunlop/letni-gumi-sport-bluresponse/liatna-guma-205-55R16-91V-za-lek-avtomobil-Dunl-531084

Джантите са 7.5J, мисля че правилно съм се ориентирал за размера. До сега не съм мърдал от стандартните за модел автомобил размери и приемам всякакви съвети.

Я цената пак.  (rofl) (rofl) (rofl)

Ilian Petrov

Колеги, моля за съвет. Има време до пролетта, но се позатопли и взех да мисля за летни гуми...
В момента съм със зимни 205/50/17, джантите май са 7J.
Та питането ми е дали мога да сложа летни 205/55/17 и ако може дали ще стоят добре чисто визуално ?

Alexi

можеш ,ще стоят добре .. аз карам с на 45 вместо 40 стандартно за 18 ,виж я в подписа ми как стои - според мен по добре от на 40 ,изпълват добре калниците

Ilian Petrov

Мерси, Алекси! Както винаги компетентен!  (thup)

Alexi

аз бих ти препоръчал да си сложиш 225/45 .. ако джантата ти е 7ж обаче а не по тясна .. ще запазиш диаметъра ,но по широката гума се усеща веднага като подобрена стабилност и поведение в завой/спиране .. във всичко има разлика ..