C-Max Бордо на G_o_c_e_v

Започната от G_o_c_e_v, 17 Октомври 2013 20:58:43

« назад - напред »

0 Потребители и 21 гости преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Силикон нямаше как да стане, защото няма достатъчна площ за залепяне на новите "стъкълца", но във времето ще намеря начин да стане със скрит монтаж. Колкото до плафона, ако говориш за предния, на мен ми харесва защото е нещо различно и със собствена форма, както на новите коли дневните им светлини, то не са извивки и чудесии. До сега единственото с което съм прибързал са тези светлини в огледалата и виждате, че правя от нищо нещо, също така не съм на редовно работно време, Аз нямам почивка като повечето от вас и да ми остане специално време за колата, опитвам се в промеждутаците да се занимавам по нея.
Благодаря за мненията ви, Аз няма да ги зачета, НЕ защото са грешни, а защото всички сме различни и имаме различен вкус. Това, което правим по колите си в повечето случаи, е за да радва НАС самите, а не толкова другите :)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

G_o_c_e_v

Дръжките ми от известно време са леко хромнати :D

От известно време исках да направя халогена в сребрист кант...

И стикеросах макса с нови лепенки...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ihovahi

Гого, супер са подобренията. На мен лично много ми харесват. Трябва да ме научиш на този "хромиран занаят" - много ми допада.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

G_o_c_e_v

По колата нищо не се пипа, освен ако нещо не реши да се чупи. Днес си оправях капачката на казанчето за чистачките. Още от как я взех беше с ластичка, сега вече е с импровизирана пантичка и закопчалка от пружинка...

Освен това си и намерих оригиналните стикери от форумните и залепих единия...

Има това онова за смяна по колата... ама май ще е по нататъка... сега се оглеждам за Рейнджър...

ihovahi

Браво Гого, добре си го измислил. Не ти остава много време за колата. Айде на събора дано да дойдеш (ама с форда).

G_o_c_e_v

Ето какво стана... ПАК...

...И какво последва за 192лв...

Изцяло от гума, не от пластмаса...

Монтиран за 30 мин и съм много доволен, все едно за там е правен (rofl)

Колата литна осезаемо, след като вече не изпуска налягане.

Иван Вълков

Сака си поддръжка. Браво за грижите.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

той като нов тоя маркуч :)

G_o_c_e_v

Такааа, значи какво ново покрай колата? Колата е в бокса след светване на чек-а. Оказа се EGR-a и по скоро от известно време е бил дефектирал и в крайна сметка се е смлял. Няма вакуум, а е изцяло електронен. 380лв с поръчка от Румъния на Делфи, утре ще е тук. Освен това проблема ми със сутрешното палене се оказа от стартера, сменен включвателя и трите втулки, сега стартера е по динамичен.

А сега най гадното, успях да се навра под ремаркето на трактора с колата (omg) и в следствие на това имам хубави ДВЕ черти над задно ляво колело с хлътване на ламарината. Амааа му теглих една майна и вече не ме е яд. Някой ден ще го оправя.

Dmitarcho

Егр-а нив ли е за тези пари ? Пак с малко си се отървал след срещара с ремаркето, пак си се заглеждал на някъде ;)
Ръца Пръца

hotblooded

На неговия мAтор EGR-a не е заедно с колектора и е нормална цена. Моя дойде за 400 лв от Англия, в МП беше 800+

G_o_c_e_v

Ето го EGR-a

А ето и къде се е зКъртил

Да поясня, че тук не трябва да е черно. От преминавали газове е блокирала остичката и затова се е изкъртил от оста на стъпковото моторче.

Ето ми я и драскотинКАТА

А тази добавка е препоръчана от майстора, понеже колата от време на време на тихи обороти претриса за момент и пак се оправя.

G_o_c_e_v

Тука малко стрелкички...

ihovahi

Много лъснат, нафта има, че и скорост развива. Браво Гого  8)

G_o_c_e_v

Ето какво предстои...

Но ще е след като изкарам Рейнджъра след смяната на разпръсквачите на дюзите.

ihovahi

Охооо браво Гого. Честито. Дойде ли им редът?! Хайде слагай ги, не отлагай  (fri)

G_o_c_e_v

Общо взето, не съм много методичен в снимките, но горе долу, ще добиете представа, какво доработих.
Тук където се вижда една ръждива отвертка, може да се направи и с оригиналния болт, навит от мястото на резбата и в самата цепка да се постави някаква шина, която да разшири мястото за амортисьора, иначе не излиза и не влиза лесно.

Тази пластмаса беше на старите амортисьори и служеше, да държи маншона.

Само че за новите нямаше как да се постави и игра струга вътре и горе, за да придобие този вид.

Така пак си държи маншона, но не пречи на тампона, дори го придържа да не се раздува навън.
Пружините ги свалихме със скоба, но слагането беше със сезал...

Тук таман сме ги отрязали и почнахме да вадим сезалчетата.

Иван Вълков

Ами  направо вземи си раздай ...че с тия сезалчета направо късмет сте изкарали......защо не сложихте  пружината пак със скоби? Голям риск сте поели нищо че струга притиска равномерно.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Ванка, трябваше да видиш на Сиерата как разтворих пружините, за да зема лагерите - без скоби, без нищо :D Развих гайките и гледах да няма някой от страната на амортисьора или "шапката" :D
И да скочи - ако не те удари по главата - няма какво да стане... Мене като ме мързи да навивам и ги връзвам докато е на колата (натисната) с тел и после донатягам със скоби :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G_o_c_e_v

Няма проблеми със сезалчетата. Затова е навито на много катове, за да държи. Ако ставаше със скобите щях да ги ползвам при поставянето, но не можаха да свият пружината достатъчно за новия амортисьор. Понеже са двойнодействащи и като го разпъна на ръка до край, малко се връща и не може да се навие гайката, като наредя всичко.
Иначе си знаех, че десния е гръмнал и изтекъл, но днес видях, че й левия е омазнен. Добре че ги смених иначе можеше да се разбие предницата. Учудващо обаче, биалетките все още са добре, стегнати са им ябълките.

ihovahi

Браво Гого. Вече няма какво да сменяш по колата. Иска само по-често да я караш.

G_o_c_e_v

Дано не ида в раздела селски тунинг (rofl)

Ще подскажа, че съм направил с фолио около стъклата на халогените.

ivaylo_m

Много добре се е получило... и това около решетката ми харесва как стои на бордото (thup)

ihovahi

Добре са се получили. Като рингове пред халогените стоят направо.

G_o_c_e_v

Не е с лошо качество. Даже ми хареса как си легна на мястото без да хлопа.

ivaylo_m

Честито.
Много полезно нещо!

Pyrhel

Да, определено много полезна добавка, когато се носят мръсни неща, после се мие с направо с пароструйката :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Честито Гого. Със здраве да си я цапаш :)

Dmitarcho

От тези дето са по 50-тина лв. ли е тази ? И аз много се замислях дали да не си поръчам ;)
п.п. Еми твоята тема ми излезна преди другата в която си писал от къде си я взел :D :D :D Със здраве да си я ползваш :P :P :P
Ръца Пръца

G_o_c_e_v

Открийте трите разлики...
Преди...

След...