Прекъснат кабел Форд Мондео

Започната от univerce, 24 Февруари 2014 09:51:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

univerce

Колеги, имам нужда от помощ.
Имам Форд Мондео 2.0i 1998г. комби, бензин.
Смених стартера и изолирах снопа кабели под въздушния филтър, шлаухата му беше напукана. Резултатът от операцията е отчайващ.
Стартера върти, но не пали и не свети индикатора на компютъра на таблото, имам чувството, че няма захранване до компютъра на колата.
Накой може ли да даде идея откъде да започна да търся проблема, и как се разглобява този големия куплунг, в средата има навит болт.....?
Втората снимка, до динамото висеше това кабелче, предполагам е за датчика на маслото?
Благодаря предварително!

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

TourneoRS

Ако масленият няма от него ще е , с такава обувка е . Аз си смених датчика защото нямаше резба по  него , и кабелът се изхлузваше .Снимките са доста малки едва се виждат кабелите .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

К.Методиев

Това е кабела от датчика за налягане на маслото, но ме съмнява като си правил кабелите да не си изгорил предпазител или прекъснал кабел, провери дали на средния пин на бобината имаш плюс.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

univerce

Странна работа! Не свети лампата на компютъра, няма искра. Тук един майстор ме убеждава, че е от имобилайзера. Възможно ли е това?

К.Методиев

Възможно е, но предпазителите проверите ли?

univerce

Да, всички предпазители са здрави.

univerce

Как може да се тества компютъра? Купих си кабелче с usb и софтуер за форд, но то ще пристигне най рано след 2 седмици.

К.Методиев

С пробна лампа си провери имаш ли захранване на компа.