Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 96 гости преглеждат тази тема.

amplified

Цитат на: Alexi в 15 Май 2013 16:02:12
тцтцтц що не съм на 16" да ги отнеса :)

Кой те би по главата да слагаш 18-ки?  :D :D

tropper

:'( Аз пък преди 3 седмици дадох 690лв с ДДС за същите  :'(
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

moni74

Преди малко обух оригиналните джанти с Falken 914. Имат предпазен борд, заспаха просто :) Освен това, взех ги на супер цена + бонус + безплатен монтаж :) Обаче... гайките на Дезент-ките не стават за оригиналните джанти.
Сега спешно търся комплект оригинални гайки!

----------------------------

PcMan

Преди и сега (от 3 седмици насам) ... Само 2бр взех (не са нови, и по-добре заради високия борд (whew)), и са само отпред.
Аз съм специален на визия, и този точно 1см (в радиус, разбира се плюс по-големия слой грайфер отделно от 1-ния см) ме разсипва, и съжалявам. Едната предна сдаде багажа, а нямаше намиране 215.40.17, иии имах извънградско пътуване, а вече цяла седмица бяха с патерицата градско (трипове по 2км само). В разхода и вървежа не усещам разлика. По-тихи са малко. И мааалко по-меко вози, но слаба разлика. Пак си ги държа на 2.4Атм. Искам си отново 215.40.17. Има си приказка - стоковот си е стоково. Важи както за джантите колко пасват, така и за размера на гумата.

sinnerman

В петък обух фокуса с тези гуми Goodyear EfficientGrip Performance 205/55/16 V. DOT 0213. За около 400 изминати километра до днес имах възможността да ги изпробвам на мокър асфалт, в пороен дъжд и на топъл и сух асфалт. Силно впечатление ми направи  отличното сцепление при шофиране на  наводнен асфалт и преминаване през образували се водни участъци. Гумите успяват да отведат водата и запазват стабилност на колата. В огледалото наблюдавах оставените следи върху пътя. Вчера по пътя Пазарджиик- Велинград-Юндола в сухо и топло време по завоите с доста агресивно шофиране гумите държаха фокуса като залепен на асфалта и нито за миг не почуствах, че съм на предела.  Също така са и доста безшумни. По паваж не тропат и возят приемливо твърдо.
Старите гуми michelin primacy hp за който също съм с отлично впечатление се принудих да ги сменя, защото въпреки, че имат още много грайфер и изглеждат на външен вид чудесно, този сезон започнаха осезаемо да недозавиват дори и при ниски скорости и станаха много шумни. Особено на софийския мазен асфалт :)) DOT 3608.(първоначално вграждане). А на мокро направо се притеснявах да шофирам. Не си купих същите, защото идваха с около стотина лева по- скъпи а са и доста стар модел вече. Гудиъра ми излезна 133.70 за гума като ползвах отстъпката на една транспортна фирма от Пловдив.

Bobi

Никой ли не кара с летни гуми да даде някакъв отзив за някоя марка?  :))

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dimkaraganchev

Цитат на: Bobi в 28 Юни 2013 21:51:54
Никой ли не кара с летни гуми да даде някакъв отзив за някоя марка?  :))
Hankook K415 195/60 R15 на Примерата 4-ти сезон (на 25 000 км) и Hankook K415 185/60R14 на Фиестата 3-ти сезон (на 15 000 км) са просто перфектни - и на дъжд, и на сухо.

Bobi

След почти 6 месеца и около 9-10к с Dunlop SP Fastresponse мога да кажа само хубави думи за тях. Доволен съм и определено бих си купил отново такива.

Backstage

Цитат на: Bobi в 20 Август 2013 19:16:01
След почти 6 месеца и около 9-10к с Dunlop SP Fastresponce мога да кажа само хубави думи за тях. Доволен съм и определено бих си купил отново такива.
Тва май си излезе голяма гума и туй то...аз тая година не сколасах...ама другата пролет съм с такива...

Alexi

това е наследника на легендарните SP01 една от най хвалените гуми бяха преди 2-3г

Backstage

тя тая тема сега е потънала.....но аз мисля че трябва да я съживиме точно сега....щото както казва Alexi,летни гуми се купуват зимата....та мисля другия месец да поръчвам последното от DUNLOP   казват че няма такава гума и е доста безшумна
вие кво мислите по тоя въпрос?

Bobi

Според мен цената на тази гума е абсурдна.

Alexi

защото е 205/60 ,тоя размер е скъп не знам колегата що него гледа той не е стандартния за модела

Backstage

Е кой размер е по евтин? 205/55 е 200лв ... За това гледам 205/60 ...всъщност по евтино  Dunlop не намерих...тия нагоре по евтините са със стар дот... а тва казват че е последен модел и отзивите били добри на тестове

momo76

Стандартния размер ти е 195/60 15, тази гума си е малко по голяма. Виж 195/65 15 това е масовия размер и са по евтини от 205/60.

Alexi

ама тая цена горе за 15ки ли е :)) безумно скъпо .. объркал съм се с 205/55/16 .. и си викам какви 200 лв то за тия пари 18ки има и не зацепвам .. 15ка над 100 лв броя е обир ..

Bobi

Какви са тия странни размери, които гледаш за 15-ки? Заводският размер за 15-ки не е ли 195/60 или 195/65 ?

ffmk1l

Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Backstage

Backstage

Цитат на: Alexi в 25 Ноември 2013 15:07:18
ама тая цена горе за 15ки ли е :)) безумно скъпо .. объркал съм се с 205/55/16 .. и си викам какви 200 лв то за тия пари 18ки има и не зацепвам .. 15ка над 100 лв броя е обир ..
как 200 лева бре? 205/60/15 91V 165 лева гумата....а 205/60/16 92V е 202 лева.....за какви цени ми говорите не знам....
единствената 16-ка по евтина е 205/55/16 91W - 148.50лв

Alexi

в Маргел и Медина мед са по 140 лв ,като има и други класни марки мен ми хванаха окото Вредещейн Спорттрак 5

Bobi

В един друг сайт въпросният Vredestein Sporttrac 5 e 110 лв за 205/55/16.

Вальо, парите са си твои, но дори и 160 лв за 15-ка е абсурдна цена. Според теб заслужава ли си да дадеш 2 пъти повече пари за някакви 10 мм?

amplified

Гледах 195/65/15 същия дънлоп за 112лева в БГ Гуми, но гумата ще изглежда по-различно от 205/60 със сигурност.
Но това са сумати пари по-малко btw Dunlop Fastresponse на мен повече ми харесва като гума и шарка, а е доста по-прилична цената.
Ти си знаеш, на твоята кола ще са  (thup)

Backstage

абе така е... вярно че доста по скъпо излизат,но като гледам 195 как седи на тая кола....(зимните ми са такива) и нещо много се разочаровам....за това ми се ще 205...(старите ми летни са 205/60/15) от друга страна може и fastresponse да взема...като малко по евтини...но пък тия blueresponse са уж последен модел....по тестовете пишат че били по добре на мокро и малко по безшумни...за тва се огледах в тях....ама наистина 195 как седи....ужас... :D...ще помисля малко изглежда

Bobi

Проблемът за кофти стойката не се дължи на гумите, а на "J"- то на джантите. Всеизвестно е, че Форд имат прекалено тесни джанти. Веднага мога да ти дам пример с джантите на моята кола. И двата ми комплекта гуми са 205/55/16 и докато на летните джанти ( 7J) стоят перфектно като баници, то на зимните (6.5J) стоят прибрано и нелепо.

Backstage

хм...ясно...не знам мойте колко са...трябва да ги загледам....вероятно са 6.5...ще видя какво ще направя...но засега много клоня към 205...

hotblooded

205/55/16 могат и да стоят добре на 6,5... но само ако са с борд. Имах Toyo Proxess с борд и стояха почти перфектно на 6,5J, обратно  Good Year Eagle в същият размер без борд - все имах чувството че са меки....

momo76

То много си зависи от гумите. На старото комби МК2 предните бяха Dunlop SP Sport 01 195/60 15, а задните някакви Клебер 195/60 15. Уж еднакъв размер пък предните видимо бяха по9ниски и широки, пък задните високи и тесни.

varby

МК2 по каталог си е с 205/50 /16.Но са малко по -скъпи от 205/55/16