Новото Мондео - официално!

Започната от Bobi, 09 Януари 2012 10:11:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Харесва ли ви новото Мондео?

Да
80 (88.9%)
Не
2 (2.2%)
Можеше и по-добре
8 (8.9%)

Общ брой гласове: 90

mediacenter

И аз започнах да се облизвам вече...
много по-спортен дух..страхотно съчетание..най доброто просто.
Има и Ягуар..има и Волво... (stir),но е доста привлекателно

Alexi

zliqiliq

Аз гласувах отрицателно не защото колата не ми харесва а защото ми прилича на Астън Мартин.Колата не е лоша.

mitakinen

Наскоро четох някъде, цялата кола отдолу е покрита с панели с цел да се избягват завихрания на въздуха под колата и да се постигне известен процент икономия на гориво. Пак там пишеше, че имало голяма разлика в челното съпротивление поставянето на клапи в предната решетка и свалянето на страничните огледала.

Alexi

да посъживим темата с малко спецификации на бензиновите мотори .. както се вижда ,ще има и атмосферен 2.5 за почитателите на атмосферните мотори ,тука

Pyrhel

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

mitakinen

Като гледам производителя на 2.5л. двигател ми се струва, че никога няма да прекоси Атлантика и ще си остане само в Америка.

Alexi

ами нали уж идеята им за Global Ford е всички модели по света да са еднакви .. в Англия точат зъби за V6 Ecoboost вече като гледам форума им .. да,ще има и 4х4 като че ли ; гледам и 19" джанти като опция ще се предлагат

mitakinen

САЩ и Китай не са подписали протокола от Киото и затова не им пука да намаляват въглеродните емисии. Ние европейците нали мислим глобално за планетата, за нейното спаяване и плащаме висока цена за това  :D Явно от ФОРД са преценили, че голям мотор с малко коне  и по-бавно износване на двигателя е най-подходящ за огромния километраж, който се навърта в САЩ.

escobar

Мондеото изглежда страхотно. В този клас само Инсигния му идва конкуренция на външен вид. Мазда 6 и C5 също са много готски.
Кола от такъв сегмент с двигател 1.6 за Щатите си е голяма крачка, а и откъм реклама залагат най-много на 2-литровия двигател.
Като гледам сериалите и филмите последно време, доста залагат на хибридите. И GM, и Форд натиснаха обемите и разходите надолу.

Alexi

подозирам че 2.5 и да се предлага в ЕУ никой няма да го предпочете пред 1.6т освен ако не е много по евтин ( в което се съмнявам ) .. като дизайн Маздата е много хубава другите не са му конкуренция .. тя Инсигнията с мк4 не може да се пребори да не говорим за 5 ... Ситрошена и той :))

escobar

Insignia като визия е трепач, много яко изглежда. Не съм се качвал и ми е интересно дали като е така сводеста, е достатъчно практична. Тъпкана е с екстри и по спомен имаше много як двигател с 4х4, ама тогава отива много нагоре.
Ситроенът също хваща окото.
В България в тоя клас традиционно са силни Пасат и Авенсис. VW-то е скъпо, без да блести като визия (там преходите са повече от плавни) и качества. Авенсисът на мен не ми харесва грам на външен вид, иначе го водят много издържлив и цените не са му високи. 508 на Пежо ми идва малко странен модел.

То е малко трудно да сравним кола, която още я няма по пътищата, с такива които вече се търкалят масово по тях.

Pyrhel

Уха, ако говориш за онуй прасе 2.8 битурбо... Яко е :P ама много висока цена трескаше като търсих кола. Всъщност, като се замисля ОПЦ-то беше с 10к отгоре над мойто мондео,  колкото е платено. (nut)
Иначе ако трябва да сравня последната Ц5 - много напред от мк4 е (ако мк4-ката не е индивидуал оборудването), винаги Ц5-цата е била по-напред от мондеото по удобство, екстри, глезотии и т.н. Между другото, на цитрото скоро му взехме доста части и си направих сметка... Излиза доста по-евтино от Форд ??? И говоря за оригинални части от АМК, дори не от СФА, дето са по-надолу цените... Пасата - само ЦЦ-то, Авенсиса е просторен отвътре, ама нещо не ме кефи. 508-ка хубаво, че го спомена, аз го бях забравил, той ме кефи как изглежда отвън, готин 2.2 мотор, но не съм се качвал и не знам как е вътре. В тая категория мисля, че и Октавиата влиза, тя също е на добри цени, ама пък е значително по-тесничка вътре от мондито.

Та от толкова дето изписах, за мен има 2 машинки в тоя клас, на които съм им фен - Ц5 и Мондео, но нещо Форд много качиха цените, ще видим как ще е като дойде време за смяна :)

escobar

Октавия действително много се кара, но и на мен ми се струва тясна. Акорд също е в този клас, ама не е особено популярен.
Пежото има head-up display и супер окачване (преден мост с двойни носачи и съставен шенкел) за модификацията 2.2, като са пуснали и 1.6, 112 коня!
Интересно е, че при доста компоненти в АМК цените са по-добри отколкото в СФА, явно зависи. В СФА текат постоянно промоции и като цяло са оферта (масло и филтри плюс проверки 170 лева за двигател 1.6, а на Фиестата дето е бензин 280 кинта за същото в МП).

Alexi

новото Мондео се търкаля из Острова :

и едно клипче

escobar

Nebhotep

Задното окачване на новото Мондео:

Окачването Integral link:

Принцип на работа на Integral Link:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

pAbLo

А някой знае ли кога ще се спре МК4 и ще пуснат новото МК5.
Цените и сега не са под 50 к така че и новото няма да е под 55 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

mitakinen

Ще го пуснат към края на 2014г. сега се прехвърля завода от Белгия в Испания

SICKandPROUD

Смея да твърдя, че това е най-красивото Мондео до сега...
^-^

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Nebhotep

AutoZeitung:

По последна информация, новото Mondeo (варианти на купето: седан, 5- врат хетчбек и комби), ще се появи месец ноември 2014 г.

Двигатели:

Бензинови: 125к.с., 150к.с., 182к.с. и 240к.с.
Дизелови: 140к.с. и 163к.с.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

hotblooded

Цитат на: Nebhotep в 18 Ноември 2013 16:33:13
AutoZeitung:

По последна информация, новото Mondeo (варианти на купето: седан, 5- врат хетчбек и комби), ще се появи месец ноември 2014 г.

Двигатели:

Бензинови: 125к.с., 150к.с., 182к.с. и 240к.с.
Дизельные: 140к.с. и 163к.с.
Тея се чудят как да продадът по-малко коли....... Вместо да пуснат и 2.7 за Мондео, те махнаха 2.2    :'(

Pyrhel

Някой чел ли е нещо, 2.0 дизелът отново ли е на PSA?

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 18 Ноември 2013 22:21:57
Някой чел ли е нещо, 2.0 дизелът отново ли е на PSA?
Ако не беше старият, щяха да бият задника в тавана че са изкарали и нов двигател... Пък и толкова са заети с еко-капууут, че едва ли им остава ресурс и за дизляци

pAbLo

Цитат на: Nebhotep в 18 Ноември 2013 16:33:13
Дизелови: 140к.с. и 163к.с.
Тъкмо се канех да питам дали има разлика в конструкцията на тези двигатели или просто единия е модната софтуерно версия на първия.
При ВАГ навремето ТДИ 90-150 коня имаха доста разлики,не ставаше само с АКЪЛ,трябваше и чугун.
Тук така ли е или един чип тунинг го продават с 2050 лв надценка ::)

Alexi

започна едно сериалче в което има новото Мондео ,Almost Human се казва току що гледах първи епизод

mike28

Днес имаше статия в датата за новите c-max, fiesta i mondeo, по точно за хибридите. Форд вече са 2-ият по големина производител на хибриди.
Ужким можели да се зареждат от домашната ел. мрежа, само на ток изтиквали 30 км, ма смесено към 1000.

escobar

В Almost Human се мярка силно тунинговано Мондео и е доооста добре.
Двигателите са съвсем добре за седан от този сегмент, за тези с повече мангизи има AMG, M и RS.

pAbLo

За желаещите 2.7 дизел - ДЖАГ 8)

Alexi

или каквото и да е друго в тоя клас само не и мондео .. всички други марки предлагат 6 цилиндъра дизел в тоя клас ( изключая корейските кошари дето се мъчат с 1.7 "изпържен" до 140 коня но пък му искат 60к ,вече се чудя да не е в корейски юани тая цена )