Съвет за покупка на Ford Fusion 1,4 tdci или 1,6 tdci

Започната от escapedoc, 14 Септември 2013 14:38:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escapedoc

Здравейте,

аз съм нов потребител във вашия форум. Интересува ме да купя Ford Fusion 1,4 tdci или 1,6 tdci. Спрял съм на този модел защото на първо място ми е в рамки на бюджета. Също така ще ставам баща и с opel corsa 1,2 16v B 98г. вече не мога. Колата ще я използвам всеки ден-живея извън София и на ден правя приближително 50 км. През зимата трябва да бъде надеждна, тъй като живея в Кокаляне. Също така през лятото искам да я карам до морето без да се притеснявам за разход или евентуални изненади.

Потърсих доста във форум и не съм намерил подходяща информация.

Интересува ме всичко около този модел.

Моля за подробна информация от Вашата страна-от къде да се купи БГ или чужбина, до какви екстри трябва да има една семейна кола.

Предварително Ви благодаря

moni74

Само да вметна - 1.4 tdci е 68кс. Точно толкова е и Яриса на жена ми /който аз карам :)/. На мен лично тази мощност ми идва слаба. Вярно е, че ходихме с тази кола 2+1 дете до Гърция, но ... когато се пусне климатик става тегаво. А Яриса е по-малък и от Фюжън-а.

----------------------------

escapedoc

Благодаря много за твоето мнение moni74, ще го имам предвид  ^-^

Alexi

мотора 1.6 е доста рядък при Фюжън ,инак е по добрия избор .. имай предвид ,че колата е на шасито на Фиеста и няма да е особено по голям от корсата ти .. макар и маломощни тия дизелчета си имат поддръжка като всеки комън рейл - я дюзички турбинка все скъпи ремонти

escapedoc

Alexi, благодаря за мнението. Но след като е с малко по голям багажник-Минимален обем на багажника  е 337 л. като при Fiesta e 284 л. а и е малко по висок, мисля че има поне една разлика на горе от fiesta-та  ^-^. относно ремонт да знам че дюзи или други неща за евентуални ремонти.

hotblooded

1.4 обаче е с масивен маховик - поне от това се застрахова.... Иначе другото е "божа работа" - внимание при покупката и проверка в сигурен сервиз - спестяват доста грижи после!

escapedoc

hotblooded благодаря за вниманието ти. прав си за този детайл ше го имам предвид!

mike28

Добре, разбирам, че си си избрал Фюжън, а обръщал ли си внимание на C-MAX? На базата на Фокус е, тоест вътре не е самолет като Мондео, но си е съвсем прилична семейна кола - миниван. Когато аз си търси такава преди няколко месеца, бях се спрял на Зафира, Сценик фаза 3, и Корола Версо. Случайно един приятел ми препоръчах Макса (за който дори не бях чувал) и след като пробвах неколкократно всички останали ванове, реших, че това е колата за мен. Не искам да звуча като "моето гардже е най-хубаво", а и си нямам хабер от разликите в цените на Фюжън и Макса, но те съветвам да му обърнеш внимание.  ^-^

Dmitarcho

Колегата, Боби, е много доволен от към разход /и не само/ от неговия Фокус Мк2. Фюжъна ми се струва малък за семейна кола ... при положение, че ще пътуваш доста с нея, след време малчугана ще трябва да се води на ясла,градина. Тръгнеш ли на почивка/при роднини за повече време, само количката няма да можеш да събереш в багажника на Фюжъна. Аз карах Фокус Мк1 и се събираше доволно количка и 2-3 по-големи чанти в багажника, но родата е далече и много багаж дават и взех Мондео Комби.
Колко парички си заделил, ако не е тайна ? Да можем да те насочим евентуално към по практичен за теб автомобил. Личното ми мнение, че Фюжъна ще ти малее за багаж ;)
Ръца Пръца

pAbLo

Фюжън не е ли Фиеста с раница - в смисъл Корса/Фиеста - Фюжън разликата не е голяма.
Самия факт,че тази кола не се прави вече ме притеснява 8)
Но щом колегата е решил - да действа.
А защо точно дизел трябва да е двигателя?
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Фюжъна е малко по-голям от фиестата, но "точно където трябва".... на задната седлка 2ма възрастни седя спокойно, за разлика от фиеста където трябва да се навеждат, в багажника има място за 2 сака, или сгъната бебешка количка + сак.  ест. е по-малък от Фокус - иначе щеше да е автогол.
Колкото до двигателите за фюжън и фиеста според мен е най-подходящ 1,4 бенз - 96 коня. (като комбинация от: подръжка, разход, риск от скъпи ремонти, данък)

VENTCI

Търси с мотор 1.6 tdci - смятам, че ще си доволен
1.4 tdci е слабичък
За двама с малко дете е достатъчен и гледай да е 1.6 tdci

escobar

The more  the merrier, за мен 1.6 е по-добрият избор.