Как да бъдем по известни/интересни?

Започната от Pyrhel, 20 Май 2012 02:42:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

deshi

Пак ви го повтарям трябва ни клип и то хубав ... това е най добрата реклама , защото на хубавия клип изглежда в пъти по добре от наживо ...
пример > клипове от тайм атак самега яки , а на живо е пълна скука...
Грозен си кат` OHC  .....

Bobi

Клип, клип, клип... постоянно се говори за този клип. Нали уж намерихме някакви нинджи да ни снимат събора? Ако се откажат, просто няма да има клип, разберете го. Клубът в момента не е в състояние да даде 900 лв за 4 минутен клип!

deshi

От нинджите имаш ли потвърждние ... за  да  разчиташ на тях ?
Като искаме да  се разчуе трябва нещо да  се направи ...
1 да JDM works  искат 900 лв  ок много е съгласен съм
2 алтернативата е Action replay   да, не е като JDM Works  но там цената беше символична ... около 300 за цял ден снимане и монтаж ...
и стига сте си чоплили носовете що няма нови, ами направете нещо ... айде стига вече с извинения и оправдания и безкрайни теми без смисъл ...
позволявам си да  го кажа понеже смятам че сме достатъчно близки за да го приемете като градивна критика.

SDS Drift Day II 2012
  eто ви един линк с негово видео , може да видите и другите в канала му  в тубата
реагирайте по бързо ... понеже няма много време

Bobi

Бях тръгнал да отговарям по друг начин, но този път ще се въздържа.

Аз нинджите даже не съм ги чувал, не съм аз човека, който направи контакт и ангажимента с тях!

Безсмислените теми са въпрос на гледна точка - на мен разни силови тунинги са ми безинтересни, но никъде не съм тръгнал да правя обобщение, че щом за мен не представляват интерес, значи не струват.

Защо винаги се говори "направеТЕ", "измислеТЕ", а не " направИМ", "измислИМ" ? Аз не работя във форума и никой не ми е шеф да ми раздава заповеди.

Бързо си забравил, че тук е България и с въпросната символична сума някои семейства изкарват месец.

Относно чопленето на носа - същото нещо си го мислех безброй пъти, когато създадохме форума и по цяла нощ превеждах теми и безсмислени неща, докато другите спяха или си пиеха уискито някъде.

Нека си го кажем направо защо няма нови хора... Защото не сме бмв или ВАГ форум. Нека си признаем, че 75% от хората, които карат Форд, не го правят, защото умират за шибаната марка, а защото е най-евтиният боклук на пазара. Няма как да привлечеш някой във форум, ако той сам не пожелае това. Ако форумите представляват интерес за някой, той сам си ги намира. Примери във форума има безброй. Предполагам си чел и за визитките?

ihovahi

Боби, няма смисъл да се нервиш. Спомни си какво си говорихме и какво ме посъветва преди известно време.

Форума си е форум, доста от хората са консуматори... а който може, гледа да помогне.

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Bobi

Не ми е нервно, по-скоро ми стана обидно. Пиша го, защото сме наши хора в този раздел.

Pyrhel

Аз имам потвърждение от нинджите, да. Макар и с клизма... Както с почти всичко - аз си знам, добре че е Боби да помага. Само той... Всеки го мързи и както и Боби каза - направеТЕ.

Цитат на: deshi в 01 Август 2013 22:34:52
и стига сте си чоплили носовете що няма нови, ами направете нещо ... айде стига вече с извинения и оправдания и безкрайни теми без смисъл
Аз каквото мога - правя, понеже не ми достига акъл за повече - затова пускам такива безсмислени теми. Ако има идеи - нека се дават, ако не... Това е. Как да привлечем повече хора? http://seom.bg/price

Не виждам как един клип ще накара някой да се регистрира и да стане активен и да дава акъл по форума. Все пак клуба не е само да се виси по пистите и да се палят гуми, поне аз не го виждам по този начин. Това са 50%, ако не и по-малко.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

deshi

Ок ... съжалявам за казаното и се извинявам на засегнатите  ...  правете каквото сметнете за добре ... аз повече няма да спамя в форума и да давам акъл ... където  не разбирам ... така и така не съм в Бг а и не правя нищо за клуба ... с мен или без мен е все тая , пожелавам ви успех занапред .

ihovahi

Абе ако е за клипа... да видим момчето, което снима Марто и да видим какво ще каже.

Но клипа си е клип. Ако ние нищо не правим по собствените си сили да популяризираме клуба... един клип ли ще го направи?!

Bobi

Не разбирам защо говорим за този клип, когато става ясно ,че ще има хора, които да снимат и че ще има клип. Ще видим колко души ще докара този клип.

ihovahi

Поствайте си редовно във вашият фейсбуук линка от страницата на нашият форум и клуб. Така се разпространява доста бързо.

Alexander

Това което каза Боби е адски вярно - на човек или му се занимава със форуми или не. Няма как да станем като BMW и VW, просто защото марката у нас не е на такъв почит. Нека не давам за пример Англия където има 10 Форд форума и всичките са големи, просто там е на съвсем друго ниво марката и много други работи. Повечето хора идват, питат каквото ги интересува, намират нещо полезно за тях и това е... тях повече не ги късае какво се случва тук. С това няма как да се преборим, това е психология на хората, а не нещо друго.
И защо пак почваме да се сърдим и да се врътваме и да се фръцкаме. Големи хора сме и можем да си "говорим" спокойно и да вникваме в това което пише другият, не само да го четем.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

TourneoRS

Карате се като Деца !!! Спорите за нещо несъществено което е времеви проблясък . Аз съм си казал мнението по-назад в темата . Като се види малко зор е най-лесно да обърнеш гръб , нека да обсъдим нещата като зрели хора .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

mitakinen

Пичове, мисля, че сме големи хора и е безмислено да се сърдим като деца. Няма как да стане като с вълшебна пръчица - хоп и сме супер известни. Ако разполагаме с много пари е лесно - плаща се на няколко платени писарушки из сайтовете и телевизии и "популярността" ни расте до висините. За да се привлекат хора трябва да се обмисли стратегия на действие. Как ще се действа - начини много. Всеки ще даде по някоя идея. Клип - вариант добър за определен таргет хора. Вариант е също да се потърсят печатните медии. Официализирането на организацията ни също трябва да се обмисли - пред централата на Форд и МП евентуално. Личния контакт с други собственици на форд също върши работа. "Привличането" на свястните от другарите ни, колкото и да е "подмолно" :) също е вариант. Мислете ....

Pyrhel

Аз не казвам, че нищо не си направил, защото е твоя връзката с Ицо и уговорката за Дракона, което е много, нека не се правим на обидени дрисли, а да си кажем нещата направо. Парите са толкова - това е. Писна ми да давам НОН-СТОП пари ей-така от МОЯ джоб и отсреща да виждам "направете". Каквото съм могъл - направил съм, каквото е могъл Боби - направил е. Почва и на мене да ми прелива, чесно...

Защо "каквото сметнете за добре" и "където не разбирам", хубаво и ти си обиден, ама да кажеш, че си чоплим носовете - не мога да го приема...
Който с каквото може и АКО ИСКА - помага. И последно - напълно подкрепям Боби и както и той каза - не сме на работа във Форума (макар, че можете да погледнете времето онлайн на всеки от тука: http://fordbg.com/forum/stats/), въпреки, че по стечение на обстоятелствата съм поел инициативата и вися 24/7 тук и се старая нещо да се случи. Другото - както казах - не съм благотворителна организация. Тоя и оня ми говорят как 5 лева за вход на пистата и 10 за каране било скъпо. Дори и с тия пари пистата не може да се покрие и кой ги дава парите, да казвам ли? Шапки, тениски, стикери, лайстни, флаери, фолио за стъкла и всякакви такива неща. Има-няма там 1500 лева клуба, от които пак казвам, че началните още не са извадени и с тях трябва пистата, регистрацията, рекламните лайна и всички други горе неща, които писах да се оправят, нещата не са толкова лесни.

Ако някой смята, че може да се справи по-добре - не съм като оня Лъчезар, да искам да пише, че съм председател... По тая причина никъде не е написан и УС кой е, само тука, в тоя раздел се знае. Клуб в момента няма, има само запазено име. Това означава, че и УС за новия клуб няма и с това искам да кажа пак - който смята, че може да се справи - входът е свободен :)

Bobi

Всеки каза каквото имаше да казва и мисля, че се поуспокоихме. Не може винаги да говорим за хубави неща, ще има и моменти, когато се караме. Важно да вникваме в тези спорове и да намираме правилните решения.

Дайте сега да оставим тази тема, а да мислИМ какво още може да се направи. Няма срамни идеи, пишете!

bay_huy

Аз съм много пресен и не взимам отношения защото не смятам че трябва да се бъркам в нещата но силно впечетление ми прави факта че и хората който са в форума не идват по срещи. Има грубо 10 човека който се въртът и тва е. Няма как да искаме нови хора като и старите немат желание да се виждаме :D Ясно е че не всеки може и че се идва когато има възможност но ми прави впечетление че има хора които идват само ако имат проблем и ако може да се отстрани което не е лошо но е странно. Идеята за снимка на месеца е готина но аз лично мисля че по-готино ще е да се прават срещи с теми (на седмицата-месеца). Примерно за турбините за ксенона за квото се сетите винаги може да се намери нещо. Коклото и да е добре форума друго е да се видиме на живо а защо да не се организират и по голямо срещи в пловдив примерно защото е по средата. Естествено всичкото това нещо е свързано с пари но в крайна сметка не е задължително който може. Относно даите мога да кажа само че които иска ще направи каквото може и с каквото може ще е насреща на сила хубост не става. Относно прословутият клип искам само да кажа всеки който има с какво да снима да снима аз лично се заемам да сабера матеряла и да вид какво ще може да се зглоби като 2-ри клип защото има хора които са поели ангажимент вече. Форума е голям и иска много работа а тая работа е много за двама трима или петима. Нека се направи една работна група и всеки да си има задачи и да си ги гони а ако не може и изостава ще му се помага така нещата ще върват много повече отколкото един да се занимава с всичко

hitrata_lisi4ka

Идеята за тематични сбирки не е никак лоша. Също така това за работната група, би било полезно. :)
Искам нещо русо, може и метла!

pantata

Цитат на: Pyrhel в 01 Август 2013 23:42:17

Който с каквото може и АКО ИСКА - помага.

Казвайте какво има за правене и ще се помага. Както се вижда се опитваме всички с идеи, когато има нужда. А ако има нещо конкректно за вършене си мисля, че също ще има отзовали се. Не се напъвайте само вие ;)

ПП: За парични средства също казвайте. Сигурен съм, че членския внос не стига до никъде, но ако някоя кауза си струва може да помагаме като събираме по някой лев допълнително по срещите.

Чебурашка

По-нагоре има доста идеи,само бих добавил че може да направиме раздел "какъв Форд да си купя" или нещо от сорта,където да се съберат съествуващите теми от другите раздели.Мисля че ще е интересен за нови членове на форума такъв раздел при толкоз коли на пазара.  (gathering)

Danchev

Се си мисля, че за момента нещата вървят добре ... за да се случат нещата дето му се искат на Pyrhel трябва голям и силен КЛУБ, което просто не виждам как ще стане поради ред причини, за които всички се досещате :)
Силен клуб не се прави през форум ...
Гецката метна хранилката и си омете партакешите ... обаче е прав или поне това е опита на старозагорската група трупан от немалко години.
Идвали са всякакви субекти ... някой по веднъж, други са се задържали известно време ... но хората, които се събираме и до днес се интересуват от правене, чупене и каране.
Факт ... това, което движи автомобилният клубен живот по цял свят са точно горните 3 постулата :)
How about a magic trick?

deshi

Чакай чакай ... не съм  ме се омел просто спирам да взимам отношение по организационни въпроси, като ми кажете събор , сбирка каране скара идвам ... плащам си членския внос карам и до там ...

pantata

Едно поне е ясно, тук сме се събрали хора с различни интереси и трябва да се възползваме от това. Едни са дрифтаджии, други естети, трети меломани и т.н. Мисля, че трябва да се набляга на това, че тук има място за всички, дори и за кибици. Та като стана дума за реклама и печатни издания трябва първо да се подготвим. Не само да се отиде до някое издание и да кажем:

-Напишете нещо за нас
-Какви сте вие и какво правите?
-Аммм...

Може да се събере малко материал и да се подготви. Като например на Борко кораба или на Деши каприто или който и да е друг правил нещо.

Просто си мисля над клавиатурата... :)

Pyrhel

В агенцията за стикерите ни предложиха цена от 15 ст/стикер при 300 броя. Предлагам да направим поръчката 1000 броя - 700 бели и 300 черни и на входа на пистата на всяка влязла кола в зависимост от цвета: "ето 2 стикерчета подарък от клуба", мисля, че хората ще се зарадват. При 15ст/стикер при 300 броя, ако поръчаме 1000 цената трябва да е поне 13ст., което означава 130 лева за 1000 стикера... Мисля, че е добра цената.

Alexi

добра идея това не го ли предложи някой преди време ..

Dmitarcho

Миналата година нали пак ги давахме - на който иска ;) То сега и нашите ще трябва да сменяме ... :P Съгласен съм иначе - рекламата да върви ;)
Ръца Пръца

pantata

А с лайсните как стои въпроса? Мислех си, че ако са на достатъчно поносима цена може да обновим старите на всички желащи. Имам предвид връща старите и получава нови безплатно. Както знаем със стария адрес трябваше да се дообяснява че сме фордклуб, а не клубфорд и нищо чудно със сегашните лайстни да сме пратили някой в грешния форум.

Pyrhel

Дам, супер е момента да ги сменим, значи и лайстните ще е хубаво да са над 200 броя :)

whaaazp

Да пуснем все пак по един маил - покана и/или директно на страниците във FB на Autobild и TopGear?

Bobi

Имам едно предложение и реших да го споделя с вас, за да бъде обсъдено. Мислех си, че много по-лесно ще намерим спонсори, ако организираме състезания ( примерно на другия събор) и наградите за тях да отиват за благотворителни цели, някоя фондация за борба с рака, например. Също така, можем да се опитаме да се свържем и срещнем с фирми и да им се обясни, че ако спонсорират клуба с нещо - я с продукти, я с нещо друго, същите неща ще бъдат продавани на нац. среща и средствата от тях ще отиват за благотворителност.

Не знам дали го обясних както трябва, но дано се разбира какво имам предвид. Накратко, фирмите са много по-благосклонни да бъдат рекламирани, ОСОБЕНО КОГАТО това е обвързано с благотворителност. Клубът няма да има материална полза от такова нещо, но смятам, че ще даде огромен тласък на популяризирането ни.