Как да бъдем по известни/интересни?

Започната от Pyrhel, 20 Май 2012 02:42:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hitrata_lisi4ka

Аз давам лично визитки на хора с фордове и им обяснявам защо им давам визитките :D
Искам нещо русо, може и метла!

whaaazp

Две визитки съм дал лично, и 4-5 оставени по прозорци, все на интересни коли - ефект никакъв.

supertorr

Лично е най-добре, не винаги засичаш хората.
За интересните коли е хубаво, но не всеки се интересува, кара си и му дреме за форда: (
Аз гледам да са гледани и пипвани коли, защото има някакво отношение все пак.

petermitkov

И аз съм набоцкал из Младост 1 и 1а едно 10тина визитки и мисля че не са докарали никой във форума.
Като аз също гледам да ги слагам само на гледани и по-нови коли.
sapienti sat

Bobi

Аз се убедих, че тая работа с визитки няма да стане. Просто човек, който се интересува и има желание да участва по форуми, няма нужда от визитка, за да намери сайта. За съжаление "този сектор" не се влияе от реклама...

supertorr

Цитат на: petermitkov в 17 Април 2013 09:04:52
И аз съм набоцкал из Младост 1 и 1а едно 10тина визитки и мисля че не са докарали никой във форума.
Като аз също гледам да ги слагам само на гледани и по-нови коли.
Пепи тази седмица никакво кафе, ще "резгледаме" всички коли на МП Младост с по една визитка ;)

Pyrhel

Боби е напълно прав - дори и да видя интересна кола я пропускам, смисълът клони към 0. Виждат нещо под чистачката, мачкат и айде. До бившата работа имаше един, който 4 дена караше с визитка под чистачката в дъждовно време без да я свали, доста показателен пример. И на Мустанги, и на СТ-та съм бучкал, и на "нормални" - няма полза. Имам по 3-4 визитки в мен ако с някой се заговорим да му дам, иначе под чистачката се оказа, че е безполезно, само 'абим мат'ряла...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

deshi

Не пресилвайте нещата няма как да  се получат толкова бързо ...няма и как да  очаквате от визитките да дойдат 1000000 човека ... между другото точно визитките събраха старозагорската група ... тогава бяхме аз владо и данчев цялата обшност и дидо ... после станахме повече ...
та начина са визитките според мен за момента ... не забравяйте , че другия клуб е събрал много електорат ... и не работи в наш интерес ... и то въобще ...
а според мен най интересното нещо  което може да събере много хора  са проектите ... които за момента са според мен много малко ...  имайте  пред вид че в форума всички дето караме дръгели се познаваме и се влачим един друг ...
друга  идея според мен е да  се направи подраздел с някакви представяния на хора и коли за  да има нещо интересно в което хората да  се зачетат ...

това са предложенията ми за момента ... може да  си направим някакви календари за догодина ако искате рекламни
но нещото което ще даде тласък на нещата наистина е събора и да  се представим добре ...
шото аз ако не познавах половината форум нямаше да се регистрирам дори ... понеже това  е единствения форум в който пиша
в момента ...
Грозен си кат` OHC  .....

Pyrhel

Това за представянето ми харесва и по-скоро даже може да се пишат тия неща в блога, а не във форума, май по-красивичко ще изглежда там? Както е този пост, например: http://fordbg.com/blog/sreshti/predstoiasht-ford-subor-2013

TourneoRS

Аз попаднах тук съвсем случайно , когато пишех в Гуглето както винаги - вместо клубфорд го написах фордклуб , просто сбърках . Но не ми се отвори този сайт точно , а ми индексира пак няколко варианта . Аз по навик щях да вляза пак в "другия " защото предната вечер бях ровил в на Мото Пфое сайта и си помислих че е нещо свързано с тях . Случайно натиснах линка за туканка , ако бях натиснал нещо друго надали щях да знам че съществува и друг форум . При мен когато напиша в търсачката fordclub , първо ми изкарва другия форум , след това някакви Тайландски , на 5-6 място ми излиза нашият форум .

За това мисля така по първия въпрос .
Мисля че трябва да се наблегне на интернет рекламата , поне за кратко време и да се анализират резултатите . Да се търсят варианти за размяна на банери , или реклами от този сорт които няма да ангажират финансово клуба или ще е минимално. Може да се лепнат стикери във  фирмите в които имаме отстъпки или някакви календари да им подарим уж , ама да са на видно място . Хем да е календар хем реклама /скрита/ , разбира се може да е нещо друго но да се вижда сайта или нещо от този сорт . Химикалки , запалки , все дребни неща които не са толкова скъпи , но са постоянно в ръцете на хората и пред погледа им също .
.

Мога да помисля и от друга гледна точка .

Купувам си Фокус да кажем , трябва да го обслужа и попадам тук . Трябва ми съвет за части , консумативи , евентуално и първи проблеми . За проблемите има компетенции във форума ще дават съвети . За частите гледам веднага пренасочвате хората към Ибей  , поне за основни консумативи може да се уредят добри цени и тук и  форумът да печели от тях . Гледам интересът и за реклама във форума не е кой знае колко голям , трябва да се помисли и върху този въпрос . Защо е така , как може да се промени , съответно кое е грешно и кое е по-добре . Един нормален потребител , го интересува основно решението на проблемите му с колата . Съответно по- евтини части , съвети с помоща на които да се оправи сам с аварията и това е , след решението я се вясне я не . КОлко сме активните тук , една шепа хора , няма да говорим колко са активните оттатък с техния брой регистрации  :D .Казвате събора та събора , добре всичко свършва със събора ли ? Той ще дойде и ще отмине , после какво правим ?

Форумът е още млад и ще кажете рано е да мислим за такива неща . Да ама не , точно затова че другите форуми на по 5-10 години са минали този път и ние трябва просто да си отбележим  правилните точки които ще ни свършат работа и  на нас . Няма смисъл да откриваме топлата вода наново .
Искаме един нов модерен форум , но някак си искаме да не е комерсиален . Ама няма как да стане това , комерса кара нещата да вървят .

Има  няколко неща които може би повтарям , с Pyrhel споделих за моето мнение и се надявам да се измисли нещо което ще даде резултати . Има още неща които могат да се направят , но работата вече става сложна и се иска отделянето на време , което на доста хора липсва .

Да разискваме какво можем и какво не можем . Да видим причините защо не го можем , сложни ли са , трудни ли са , толкова хора сме от различни кол и въже , всеки може да даде съвет и решение в някоя област .
Дълго и скучно стана , ама .. такъв ми е начинът на мислене . А начинът на мислене както знаете е ненаказуем  :D

да дерзаем .....

ПП поичи никакъв монстър енержи след 8 часа  ;D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

това с частите го има реализирано в някои форуми но се иска доста капитал да се вложи .. аз не виждам нищо лошо да се насочват хората към ибей там са най ниските цени .. нека нашите вносители на авточасти да си намалят маржа от 100% примерно на 50% и цените ще се поизравнят с тия в ибей .. в момента тая тенденция се наблюдава при маслата ,вече в доста магазини смъкнаха цените щото няма вече кой да им купи тубата Кастрол за 150 лв след като е 30 паунда ..

Pyrhel

Цитат на: TourneoRS в 18 Април 2013 20:53:45
За частите гледам веднага пренасочвате хората към Ибей  , поне за основни консумативи може да се уредят добри цени и тук и  форумът да печели от тях .
Това е стопанска дейност, а сдружението е регистрирано като такова с идеална цел. Не, че не става, ама не ми се търсят счетоводители, да им плащам, после да плащаме данъци и т.н. и като цяло да сме вътре :) А и не трябва да се забравя, че за да се направи магазин трябва сигурно помещение да се складират стоките, както и начален капитал. С +/-1000 лева - къде по-напред, писти, лайстни, стикери, тениски, шапки, връзки, хостинг, домейн, стюарди, линейки и т.н. Като цяло - с парите си е ебало майката. Буквално... А и имам някакви пари да взимам от тия, колко бяха... http://fordbg.com/forum/index.php?topic=2872.msg33338#msg33338 т.е. част от тия 800 :D Как и да е, прежалил съм ги, някой хубав ден...

Съборът дава огромен тласък и хората шумолят много след него, той е най-големият buzz.

Единственото, за което моля са конкретни идеи и предложения :)

Говорил съм с няколко фирми. Цените за реклама... предлагал съм им дори -50% от тия обявените, а те се почесват и искат срещу 30 лева на година банер на целия екран. Типичен пример е ФордОил... Не става... Хайде за рекламите да говорим в оная тема дето си е за банерите във форума.

Отделям дори прекалено много време на клуба и форума, лягам вечер по 4 часа, за да се боря с глупостите на хостинга и съвсем не-егоистично ще кажа, че не тормозя никой да си губи неговото. Искам само конкретни идеи, които да дискутираме, доизпипаме и следваме. :)

Pyrhel

Малко да се стегнем и да измислим какво можем да направим за популизирането на клуба и преливането на свежа кръв. Виждате летния сезон какъв е умрял, по 40 кирливи поста на ден има и форума изглежда като третокласен път...

Всякакви идеи, които имам ги пукам, включително и спамя по други форуми, но явно не е достатъчно и наистина ми трябват свежи идеи и активни хора, на които им се занимава. Ако вървим така ще се осере цялата инициатива на клуба и ще сме 20 човека тука, които ще ходим да бръмчим по пистите.

deshi

Моето предложение е следното ... тоест 2 >
1. да направим като блиц интервюта на хората от форума или по скоро на по изявените
-как си купи форд
-защо
-с какво се занимаваш аа ууу

да видят новите че не хапем и не сме хора които се крият зад никове

2 най простото фото конкурси ... тема най лесното
мондео примерно ... само качествени снимки на лични автомобили ... 
след тва после тема фокус ... примерно да има едно гласуване 2 седмици  ислед тва победителя печели примерно лепенки или ... нешо каквото и да  е ... да има нещо

viksata

Нали имаме нещо като телефонен указател, да го направим малко по популярен ли.... ::)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

deshi

Не по скоро идеята ми е да  се види кой в каква посока се развива примерно за тебе и владо да  се знае че сте скорпио сектата и като има нов ... с скорпио ще търси връзка с вас като изявени скорпио фенове с опит .... и така да се привличат хора по интереси

Pyrhel

1. на Гео ми допада.

Трябва да се помисли как хората влизат във форума обаче - през Гугъл трябва да ни открият. Какво биха търсили хората, дори помислете и от друга гледна точка - къде биха ходили въпросните хора, които искаме да дръпнем - за да знаем ако се налага дори да платим за реклама... :)

mitakinen

За да сме популярни - трябва да се тормозят автомобилните медии също. TOP GEAR и Автобилд може да се потърсят - и за тях ще е лесно - да си осигурят материал за скучното лято

Pyrhel

Има ли някой, който да познава човек, работещ там, за да разкаже как стоят нещата и как се организира една такава новинка да се пусне или да се свързваме директно с тях?

mitakinen

Свържете се директно с тях. Да не са някакви великани на световната журналистика, че личните им асистенти да не ви допуснат до тях. С нахалство към прогрес. Друг вариант да влезем в новините е да отидем и набием другите на срещата им  :D

Dmitarcho

В последния брой на Топ Гиър /списанието - българското/, беше писал някакъв фен, който си правил нещо с аеродинамиката на колата, и искаше да му го снимат да го покаже, отговора беше:" Заповядай в офиса, не отказваме на никой фен да се срещнем и поговорим" ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 31 Юли 2013 11:32:04

Какво биха търсили хората...... :)
Повечето хора търсят форумите по две причини:
  - ще си купуват кола от марката
  - имат проблем с кола от марката
Аз например намерих другия форум когато търсех да си купувам кола и единия от вариантите беше Мондео... няколко дена след като купих колата - получих на ЛС линк към този форум, тук ми допадна ( повече неща се правят по колите, и най-важното съществува понятието взаимопомощ - реална, а не само виртуална) За съжаление спрямо Форд в България има много предубеждения и марката не е така масова.... Макар че дали имаме принос - не знам - но виждам все повече Мондео-3ки и Фокус 2 и 2,5 по улиците :)

deshi

Иво тва дето го казваш е за отделна тема шото за българина и форда има много каквото може да  се каже ...
въпроса е  какво да направим в момента щото случаите са реално повече от 2 а именно
1 човек иска да  купи кола/части
2 човек иска да продаде кола/части
3 човек има интересна кола и търси други с такива

И лошото е че човек винаги КЛУБ в случая търси форд клуб
и познайте къде отива ...и там или става кретен или го отказват от марката и ние бараме сапа

viksata

Отключване на битака не е ли вариант ?

За по чести събирания, много снимки и ако привлечем някой спонсор... ::)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

deshi

Според мен отключването на битака е правилен ход , честите сбирки и снимки също за целта пак да  ви кажа имаме крещяща нужда от хубаво видео от събора ... нокой нищо не казва ...

hotblooded

Гео, точно по 3тото - фордаджиите на фона на феновете които "наточват"  Alfa, FIAT, BMW, VAG, HONDA, OPEL сте малко (но за сметка на това си ви бива)
  Вярвам че при подходящо отразяване на събора и като спретнете едно хубаво шоу на пистата - доста хора ще се заинтересуват от форума и колите....  Специално за "точилките"  и ретро колите - колкото и да се пише и снима една кола - нищо не те грабва така както да я видиш живо

Marlboro

Питал съм една позната, която познат( на лелята на брата, на чичото :D ), който бака в Auto Build bg. Утре ще ми даде отговор, дали може тоя да бутне едно рамо
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

deshi

Да бе прав си ама за да има нови ентусиасти ... трябва  да се поразчуе за клуба ... трябва според мен хубав клип ...
щото ако се замислите в тоя клуб дето сме сички редовни и наистина членове сме 50-60 човека и от тях има 2-3 случайно дошли ... всички други са познавали някой друг  който ги е довел ... ок супер задружни сме ...
но трябва да  се реши ... оставаме само тези които сме ... щото вече всички се познаваме лично и сме приятели и не ни ебе за нови и си стрижем така ... или атакуваме по всички възможни начини ...
щото миналата година на събора имаше коментари ... тостана много яко всички са готини и не ни трябват други хора ...

viksata

Може и едни тениски да направим, шапки .....

ihovahi

Хайде да обърнем внимание и на страницата ни във фейса.

Пращайте покани и да се разчува за нас и там :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!