Камери и радари - Действие и противодействие

Започната от Artur_111196, 21 Септември 2011 15:26:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

К.Методиев

То подлези има 3 броя, единия така и не е довършен та затова не се ползва, другите два на метал си е действащ ама не го ползват, има още един на пашов който не му знам състоянието но и него не го ползват, а в указания район с ограничение от 40км/ч има надлез, само дето хората ги мързи да се качват през него, много им е пътя явно, затова на пряко през пътя минават!

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tropper

Цитат на: DidiBao в 01 Декември 2012 10:03:39...а в указания район с ограничение от 40км/ч има надлез, само дето хората ги мързи да се качват през него, много им е пътя явно, затова на пряко през пътя минават!
И аз се замислих дали нямаше надлез там, ама не бях сигурен дали не беше въжената линия дето превозва камъни...
Ако надлеза е в прилично състояние, е престъплние да се прави пешеходна пътека (hammer)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Цитат на: tropper в 01 Декември 2012 10:08:47
И аз се замислих дали нямаше надлез там, ама не бях сигурен дали не беше въжената линия дето превозва камъни...
Ако надлеза е в прилично състояние, е престъплние да се прави пешеходна пътека (hammer)

Ми прилично си е, той е част от моста по който се движат и колите.
Ето и един от коментарите от сайта където е новината:

ЦитатИ да поставят парапети хората пак ще минават през магистралата под моста. Направете стълби за слизане от моста на тротоара до пазара и тогава глобявайте. Сега ако се качиш на моста не можеш просто да пресечеш магистралата и ж.п. линията, а трябва да вървиш до светофарите и после да се върнеш. Това удължава ненужно пътя с 500-600 метра.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

Нова камера тук!
Камерата е отдясно на пътя посока Ахелой, обектива е насочен към Ахелой.

escobar

Не знам дали знаете, но караулките по изходите на София не са това, което бяха.
Полиция има само в тази на Люлин. Другите са празни и периодично ще се поставят камери, които да следят за скоростта.

escobar

Под надлез Надежда сутринта беше паркиран в зелената площ един тъмносин Форд, не съм сигурен Орион или Мондео с 4 затъмнени на 100 процента стъкла.
На 99% съм сигурен, че е полицейски и вътре има мобилна камера.

hotblooded

Цитат на: escobar в 27 Декември 2012 09:33:55
Под надлез Надежда сутринта беше паркиран в зелената площ един тъмносин Форд, не съм сигурен Орион или Мондео с 4 затъмнени на 100 процента стъкла.
На 99% съм сигурен, че е полицейски и вътре има мобилна камера.
Не знам как стои юридически въпроса, но имат ли право да монтират камера примерно в личния автомобил на КАТ-аджията или да вземат кола под наем?

escobar

Не знам дали имат право, ама бая народ изгоря със снимки на въпросното място, а там стационарна камера не е имало никога. Периодично пускат полицейски автомобил без обозначения и шарят.

Явно не за първи път го "пускат" този Форд там - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=281573&start=0

hotblooded

Мани, на СтЗ и до Айтос имат навика да слагат цивилна Астра с камера на 200-300 метра след обикновена патрулка, но в зоната на действие на знака за ограничение.... и тогава ги мрази половината окърг :(

hotblooded

Стационарна камера тук  и тук
А след първата камера, имаше "засада" с мобилна камера - тук!

pantata

Момчета, видях си снимката вече, но имам няколко въпроса. Първо в самия фиш мястото където пише, че съм се намирал изобщо не е там. Адреса, който са написали е в другия край на града, а по координати нещо не се оправям, може ли някой да ми покаже на гугъл къде точно са тия координати. А другият ми въпрос е какво правя, ако тия координати се окажат също неверни а фиша вече е платен ?

Координати:
EL: 25o37.2981
NL: 42o03.7520

като "о"-то е симпвола за градуси.

ПП: Всъщност адреса, който са написали изобще не съществува. Написано е ул.Хасково, а улицата (в другия край на града) е Хасковска... а съм сниман на главен път Е85 в посока Ст. Загора и няма как да е ул Хасково, която не съществува :'(

Благодаря предварително!

hotblooded

не ми се смята да превърщам минутите и секундите в десетична дроб, но някъде тук са те изфотили!

hotblooded

Цитат на: hotblooded в 13 Януари 2013 15:28:01
не ми се смята да превърщам минутите и секундите в десетична дроб, но някъде тук са те изфотили!
Ако се разминава с адреса - може да обжалваш :) Но адвоката може да е по скъп от глобата :)

momo76

Днес забелязах, че вече са сложили камера и до телевизионната кула. До сега беше само празна кутия. Камерата е насочена на север - посока Румънското посолство.

SICKandPROUD

Добър вечер колеги.
Преди 2 седмици си взех радар-детектор Whistler GT-265XI...
Досега върши много добра работа, ама на бензиностанциите, там свири та се къса като засече вратите им, по пътя съм се разминал само с 1 патрулка и тя нямаше включен радар мисля.
За пътни камери ги засича, но когато съм на 3 метра от тях...
Не съм пипал нищо по настройките му, само местя от highway на city режим.
Вършат ли в крайна сметка тези пластмаси работа, или съм си хвърлил парите ?  :'(

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

hotblooded

За стационарните камери - като ги засече - "късно е либе за китка"....

SICKandPROUD

Цитат на: hotblooded в 17 Януари 2013 20:52:40
За стационарните камери - като ги засече - "късно е либе за китка"....
И аз така знам, но поне мога ли да разчитам за скоростните камери на КАТ и камерите със снимка в колите им да засече???

hotblooded

Камерите в патрулките са радар TR-4 + камера, но КАТ-аджийте са усвоили мръсния номер да държат радара в режим готовност (тогава не излъчва и детектора не го хваща) и да го пускат когато вече си в обхвата....  И пак си "вътре".

SICKandPROUD

Eми уж имал радара някакъв "POP" режим който дори така улавял слабия сигнал, дали действа не знам, ще го видя по пътя как се справя и ако не ми върши добра работа на бащата и това е :D

Marlboro

Камерите от 3те ленти на Цариградско шосе, под големия билборд, преди пежо, са махнати.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Dundee

А при Макдоналдс след Окръжна болница продължава ли да има камера? Всеки път се сещам да погледна когато вече съм подминал. :-[

supertorr

Цитат на: Dundee в 18 Януари 2013 09:07:33
А при Макдоналдс след Окръжна болница продължава ли да има камера? Всеки път се сещам да погледна когато вече съм подминал. :-[
До преди един час нямаше :)

tropper

Цитат на: momo76 в 17 Януари 2013 17:55:13
Днес забелязах, че вече са сложили камера и до телевизионната кула. До сега беше само празна кутия. Камерата е насочена на север - посока Румънското посолство.
До сега кутията (не знаех че била празна) гледаше гърбовете на автомобилите в посока от Румънското/Цариградско към траншеята под кръговото. Сега са я завъртяли наистина да гледа гърбовете в посока към Румънското. Хората свикнаха че гледа в другото платно и сега си карат бързо и ще има изгорели.
Онзи ден имаше стълпотворение около камерата - един камион и работници, които правеха нещо - е явно това са правели :D
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

supertorr

Така трябва да бъде- от там надолу има предпоставки за +100км без проблеми...

Marlboro

Цитат на: Dundee в 18 Януари 2013 09:07:33
От няколко месеца я няма, нея я преместиха на 202ра.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Много се съмнявам да е актуално, по-скоро са най-масовите места с полицаи. Гледам че не всички балончета са запълнени, имат си номерца, което ме навежда на мисълта, че имат инфо от някъде. Колко е актуално и от къде го взимат е друг въпрос. На повечето от балончетата съм ги мяркал мизерниците, ама рядко.

Pyrhel

А от някъде актуално инфо (готово) за igo? :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Цитат на: Pyrhel в 19 Януари 2013 02:20:34
А от някъде актуално инфо (готово) за igo? :)
Утре ще ти кача мойте камери последните за момента.

Ето линк с всичко за иго, прегледай камерите на vami, цар на иго е това момче.
http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?118-iGO

escobar

Ако от КАТ наистина се борят за превенция и намаляване на жертвите, а не мишкуват, за да си пълнят бюджета, според мен е редно в града преди камерите за скорост, били те стационарни или мобилни, да слагат знак.
Тези пешеходни бабуни несъмнено ще спасят животи, но не навсякъде са добре осветени. Ако пешеходните пътеки са брутално осветени ще е много по-добре и за водачи, и за пешеходци. А не да изскачат като виетконгци в джунглата и ти да се чудиш как да спреш и дали Рейнджа с ролбара зад теб няма да те отнесе като бръмбър - сламка.