Проблем с реотан на задното стъкло

Започната от Bobi, 28 Октомври 2012 04:13:21

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Bobi

Снощи задното ми стъкло беше хванало скреж и когато пуснах подгряването, за мое съжаление видях, че единият реотан не работи. Нямаше да му обърна внимание, но е точно по средата на стъклото и ме дразни много. Някой има ли идея от какво може да е проблема и дали/как се ремонтира?

Аз мисля, че щом не ми работи само единият от реотаните, то вероятното причината за това е прекъснат нагревател. Ще се опитам утре да намина на срещата и се надявам някой да носи мултицет  :))

Backstage

При мене е същата работата...Точно по средата.
Питал съм,казаха ми че нямало оправяне...ама де да знаем,някой може и да измислил нещо

mirohristov

Има възстановяване . Използва се специално лепило с което възстановяваш скъсания участък. Малко е скъпичко но пък става. ;)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Bobi

В нета четох за въпросното лепило на Локтайт. Струвало около 25 лв. Намерих и видео материал как се ремонтира. Ще ги кача довечера.

Dmitarcho

Това за предното стъкло не може да се ползва - нали :( На задния прозорец реотаните са от вътрешната страна на стъклото и има достъп до тях, а на предния прозорез са "внедрени" с самото стъкло :( При мен, както при повечето Фордове с подгряване на предното стъкло, точно пред мен има няколко реотанчета които не работят :(
Ръца Пръца

Alexi

е ,това е по закона на Мърфи .. и при мен има един участък точно пред водача който не работи .. за щастие е тесен и околните реотани го размразяват горе долу .. реотаните са между 2та пласта и оправия няма ,само със смяна на стъклото

К.Методиев

Ремонта става само с ел. лепилото за от зад, има и по евтино на 10 лв, аз съм го ползвал за ремонта на лентовия кабел на трипа ми.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

Alexi, как не дефектират тея реотани от пасажерската страна ... има гнило в цялата работа :D :D
Боби, дано се оправи реотанчето само с лепилце, иначе съм чувал, че се отремонтирвали ;) Успехи ;)
Ръца Пръца

Backstage

Е значи все пак имало оправия ...кой ми разправяше преди че не можело...ще ремонтираме значи!Благодаря на Боби за темата!

Bobi

Danchev

Като стана дума някой има ли представа колко предпазителя има за предният прозорец? До колкото виждам са две секции ... при мен едната е с липси, което е нормално, но другата я нама изобщо. Някой ми беше споменал, че са 2 бушона и може там да е проблема :-[
How about a magic trick?

К.Методиев

При мондео мк1 и 2 предпазители са 2 по 30А ако не се лъжа, предполагам, че тук е същото.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Danchev

Да аз за монди питам ... имаш ли представа вътре или вън да ги търся?
How about a magic trick?

К.Методиев

Релето и предпазителите са в предната кутия F5 ти е за отляво, F6 е отдясно отоплението на стъклото, предпазителите са по 30А както споменах.

Светослав

Цитат на: DidiBao в 28 Октомври 2012 08:45:29
Ремонта става само с ел. лепилото за от зад, има и по евтино на 10 лв, аз съм го ползвал за ремонта на лентовия кабел на трипа ми.

Как се казва това лепило и откъде мога да си купя, че и аз имам такива който не работят :'(

whaaazp

Има го по магазините за авто аксесоари.

fozzy

Ето това съм го пробвал става супер,скъпичко е  но си струва.А иначе по Практикер и Бриколаж бях виждал,там мисля цената беще към 14лв.
Цък

тези са по евтини
Цък
Цък

Nebhotep

Имайте предвид, че поправеното място грее силно и е възможно да се спука стъклото при продължително включени реотани. Особено това може да се случи при фокус МК2, чел съм го от руските форуми. Успех!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Backstage

те нагревателите са със релета за време и изключват след около 3-4 минути бре?....поне мойто е така...

К.Методиев

Цитат на: Backstage в 31 Януари 2013 21:02:42
те нагревателите са със релета за време и изключват след около 3-4 минути бре?....поне мойто е така...

Точно твоето грее около 12 минути. ;)