Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

jfs

Аз този път ще заложа на Continental ContiWinter Contact 205х55/16.
За сняг нямам притеснение сигурен съм, че ще е много добра. Как обаче се държат на мокро?

valeri1972

В категорията "бюджетни" - G-FORCE WINTER - BF GOODRICH - тествани 3-та. година на Фокус/без оплаквания/ (fri)

Pazini

Здравейте, през изминалата брутална зима рових с NOKIAN D3 :

Стабилна на киша, добра при аквапланинг, безшумна, на лед фантазия :) - всичко това 1-та година, февруари 2013 ще пиша отново :).
Тогава може би няма да съм толкова категоричен :), успех с зимата и дано е по-благосклонна към общинските фирми ;)

G_o_c_e_v

Point S winterstar Тая зима пак ще си купя от тях ако има...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

escobar

На другата кола Мишлен Алпина навършва 5 години и около 40,000 километра и мисля да ги сменям.
Предложете нещо за около 500 лева за 15 цола.
На Фиестата ще търкалям 3-ти сезон Сава - доволен съм много.

escobar

Гумите вече ще си имат етикет като хладилниците, печките и всичкото, дето може да се класифицира

Fulda Krist Montero 3 излиза много добра гума според тия ми ти класове.
Енергийната и ефективност е C, спирането на мокро е Е, а шумът е 67db. При цена около 130 кинта за гума.

Една от най-добрите, на който съм попадал, сред новите етикетчета е Nokian WR D3 XL около 160 кинта за гума.
Говоря за най-масовия размер - 15".

Тук има огромен ценоразпис на pdf файл с актуални цени - http://www.motoexpert.bg/bg/product/winter_tires

BIGFORDFAN

Аз искам да сменя предните, че вече ще им е пета зима, въпреки че миналата не ме предадоха (Lassa Snoways 2). Като разгледах по сайтовете ми направи впечатление че цените са доста ниски, дали ще се повишат в разгара на сезона? Иначе съм фен на ''копаещите'' шарки, та си харесах:
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/debica/frigo-19565-p-93666.html  много добри, изпитани многократно, пък и цената е супер;
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/barum/polaris-19565-p-44515.html много добре изглеждат, и на тестовете са първи сред нискобюджетните;
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/kleber/krisalp-19565-p-52113.html  продукт на Michelin, мисля че са доста добри;
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/hankook/w442-19565-p-54015.html  напоследък Hankook много дръпнаха, зимните са им много добри.
Sava и BFGoodrich също заслужават внимание, но аз най-много клоня към Barum.

pantata

Аз мисля отново да заложа на Yokohama W.Drive v902. Справяха се перфектно на всякакви настилки и цената им е мнооого добра.

ПП: 195/60/15 изненадващо са по-евтини от 195/65/15

http://www.gumi7.com/bg/tire/41577/YOKOHAMA-V902A-195-60-R15.html

BIGFORDFAN

Голям фен съм на Yokohama, но зимните не ме радват особено, може би защото са ''магистрална'' шарка. Само ме съмнява от тоя сайт дали ще са с пресен DOT.

Иван Вълков

Какво ще кажете за зимните гуми

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

BIGFORDFAN

Изглеждат добре, за 82 кинта пък са без пара, но нямам преки впечатления!

Alexi

почти всяка гума е ок първата година ,въпроса е как ще са втората и третата .. по ниския клас гуми втората вече са доста по зле а 3ти сезон не стават за каране

Иван Вълков

Марто къде ги видя 82, че аз под 87 надолу не съм мяркал, не че е голяма разликата ама почти покрива куриера  (hammer). Не че ми се карат ефтини гуми но токова е бюджета макс по 85 - 90 лева на гума  :'(

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Барум и Дейтън са еднакво зле. Докато дейтънките първата зима са си добре, другите след 2-3 месеца стават на мармалад. Тези марки не бих карал, дори и да ми ги подарят.

petermitkov

Тестовете са 2012 са налични adac.de
sapienti sat

Иван Вълков

Нещо не реални ми изглеждат Falken да са по-напред в класацията от Hankook.

Bobi

Фалкен е много добра гума, въпреки че не е много прочута в БГ.

Alexi

Като марка Фалкен е много по напред от Ханкук .. в Щатите е много популярна ,имат висок клас сликове и полусликове .. в БГ не е популярна както впрочем и останалите японски марки ,докато Ханкук има още от комунизма ,внасяха се от братска Корея :)

jfs

Цитат на: petermitkov в 01 Октомври 2012 15:45:34
Тестовете са 2012 са налични adac.de

Значи добре съм се ориентирал да взема Continental  (happy) На първо място е в класацията, само дето незнам какво означават всички категории по които са оценени гумите. Друго нещо ми прави впечатление; няма нито една гума оценена с "много добър". Първите 5 са просто "добри".

escobar

С Континентал, Goodyear и Мишлен няма как да сбъркаш.

dimkaraganchev

Цитат на: Bobi в 01 Октомври 2012 20:31:42
Фалкен е много добра гума, въпреки че не е много прочута в БГ.
Да, от Hankook е по-добра. Но е много по-зле от Bf Goodrich G-force Winter, а цената им е еднаква.

Alexi

според мен много добър избор е и Семперит ,бяха напред и миналата година .. най лошия избор от премиум марките както виждаме е Пирели ( отново ) ,шарката им за мен е на непретенциозна всесезонна гума .. тия хора не се отказаха да се опитват да правят и зимни гуми ..

Bobi

Благодарение на Алекси си купих преди малко Dunlop Sp Winter Sport 4D.

momo76

jfs

momo76

Че няма TS850 в моя размер.
TS850 е нов модел, победител в рани тестове.

jfs

Цитат на: momo76 в 09 Октомври 2012 22:18:33
Че няма TS850 в моя размер.
TS850 е нов модел, победител в рани тестове.

А, ясно. И още един въпрос: каква е разликата между TS850 и Ts850? Гледам разлика в шарката и в цената 30-40лв.

valeri1972

Цитат на: jfs в 10 Октомври 2012 08:44:47
А, ясно. И още един въпрос: каква е разликата между TS850 и Ts850? Гледам разлика в шарката и в цената 30-40лв.

Скоростен индекс и усилен борд на гумата при джантите (fri)

PcMan

Мисля да търкалям 3-та зима с michelin alpin a4 205.55.16 - 1 забележка нямат след 2 зими. 3-та поредна година (реално от както ги пуснаха през '10) са в топ 1-2 в зависимост от размерите. Ако някой ги оглежда да не се и замисля - ходя по планини и тази гума е един път - дори не я интересува факта, че е широка за 1.1 тонна кола в сняг/киша. Премиум газене без esp/ebd/подобни (thup)
По принцип убивам за 215.45.17 (въртяйки летни зимни на 1 джанти) но няма разнообразие и са по 250лв. Поне да бяха 250лв топ модел ок. Кофти тъй като 225.45.17 са прекалено големи за мен, дори 205.55.16 са големи по каталога на мк1, но няма как по каталог са 205.50.16 и 215.40.17 - без хубави модели + адски цени или абсурдно ниски за зима при вторите  :-*

Боби този път ще останеш доволен от зимните си мисля  (fri)

escobar

Пежото върти 4-та зима с Мишлен Алпин и ме е закарвало навсякъде - в Княжево не се чисти, до Перник много често през Владая, Боровец.
Даже се чудя дали да не го пускам 5-та зима с тия гуми...