Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

Vasilev

road runner

Инженерчето пак си пусна обявата : Обачее аз поне съм умен и я копнах ! :)

Пускам тази тема отново, понеже беше неугодна някому и бе изтрита, а аз държа да продам велосипеда си.

Продавам велосипед Балкан модел 1975г. края на май месец. УНИКАТ! Велосипедът е единствен по рода си произведен в заводите на Балкан в град Ловеч. Ще мина по същество, за да не изпадам в лирически отклонения, понеже това е слабостта ми.

Като цяло велосипедът е изключително запазен, с дребни забележки имайки предвит възрастта му. Нека започнем с техническата характеристика.

РАМКАТА е от изключително здрава съветска стомана. Суровината за която е доставена от Урал, преработена в завод Кремиковци и моделирана в завод за тежко машиностроене в град Радомир. Въпреки изключителната си здравина, рамката е изключително лека. Далеч по-лека от съвременните рамки произведени от неизвестни на химията сплави. Рамката притежава изключително добра аеродинамика позволяваща на велосипедът да достига високи скорости без проблем. Бистрата инжинерна мисъл, достигнала своите висини през средата на 70-те години на миналия век, е констуирала по такъв начин тази уникална рамка, че тя може съвсем спокойно да се сгъне на две и да се побере дори в малкия багажник на Трабант 601.
Същевременно с това широкият и удобен багажник позволява пренасянето на обемисти товари. Лично съм пренасял бидони с вместимост 45литра, а понякога и 50л. в зависимост от нуждите. Изключително сигурният пружинков механизъм на багажника интегриран на този модел рамки осигуравя вашето спокойствие задържайки товарът стабилно.

КАПЛИТЕ са петорно заздрававени с тройна армировка, здравината им може да се сравни само с тази на кокосов орех.
Изработката им е изцяло дело на заводът в Ловеч, никелът и уникалното наплитане на спиците им придават неповторим блясък. Нещо което няма да намерите в съвременните возила от този тип.

ГУМИТЕ са заводските от 1975г. Изработени са от натурален каучук с качества надхвърлящи дори съвременните изработки на марки като Мишелин, Тойо, Йокохама. Подобен каучук се интегрира и до ден днешен в орбиталните стаиции. Сцепленитео към настилката е около 93% което ви дава максимален контакт с пътя както в зимни така и в летни условия и осигурява влизане в остри завои със скорост над средната. (може да се тества по завойте на Витоша)

СЕДАЛКАТА е изключителна разработка надхърляща пределите на инжинерната мисъл. УНИКАЛНАТА и анатомична форма позволява шофиране над 2000км без нежеланите странични ефекти от схващане или запаряване. С тези си качества тя надхвърля далеч съвременните изпълнения дори в диапазона 1500-2000лв. Допълнително монтираните пружини отдолу допринасят за меката возия. До толкова ще се влюбите в тази седалка, че ще седите на нея дори когато гледате любимите си телевизионни предавания в къщи.

КАЛНИЦИТЕ са от специална въглеводородна стомана. Произведени са по Белгийски патент в град Беларус и са предназначени за износ в САЩ. Тази партида калници е изключителна рядкост и се монтира само на велосипедите от 1975г. Боята е поръчкова, а елементите са боядисвани в елитния завод за бои в село Брестовица (Област Русе).

ЗАДВИЖВАНЕТО е по съветски патент. Осъществява се посредством преден и заден пиньон изработени от двойно поляризирана стомана (напрактика този материал е вечен) Движението се предава посредством верига. Този тип вериги се използват при направата на БТР-70 "Звезда" за плавното задвижване на механизма за отваряне на страничните визьори. Сами си направете извод за каква здравина и изработка говорим.

СПИРАЧКИТЕ са единствени уникални по рода си. НИКЪДЕ в съвременните велосипеди няма да намерите подобна изработка. Задната спирачка е блокираща лостова система по-позната ви като "контра". Този тип спирачки не се нуждаят от профилактика, смяна на консумативи и други такъви. Те се настройват автоматично според теглото на водача. Подобен тип спирачки може да се сравнява само с тези на съвременните високоскоростни влакове от типа "влак стрела". Предната спирачка е сложна, стоманизирана, многолостова, многожилна система позволяваща намаляване на скоростта с 85% в първите две секунди от блокирането и. Самата сплав за калотките същата която се ползва за изработката на стоп патроните за руските пистолети Макаров.

ОСВЕТЛЕНИЕТО е изцяло по български патент, но със съветски енергоспестяващи крушки изработени в подножието на град Киев в СССР (днешна Русия). Изключително прецизния рефлектор разпръсква по такъв начин светлината, че позволява шофиране както в мъгла така и в ясна нощ.
Захранването с енергия се извършва посредством електрически генератор познат ви още като "динамо".
Изработката на динамото е дело на заводите за електротехника и електротехника в град Бобошево.
Изключителният плюс на динамото, е че осветителната ви система не се нуждае от допълнителни източници на енергия, няма зареждания и допълнителни разходи за батерий ( в този ред на мисли с този велосипед ще сте избили половината от цената му само от батерий през следващите 19-20 години). Огромно предимство е също, че при спиране динамото спира да подава ток и по този начин удължава живота на крушките.

КУРБЕЛИТЕ са направени от същата въглеводородна стомана както и калниците но този път по украински патент. Силата на тази стомана позволява натоварването и до 2400кг/см2. Само преценете за каква изработка става въпрос и какво качество си купувате.

ВИЛКАТА е изцяло копирана от мотоциклет Norton Commando от 1972г. Изключително качествена с доживотна гаранция.

РЪКОХВАТКИТЕ на вилката са изработени от каучука от който са се изработвали противогазите на съветските войници през 1944г. Екстра качество директно в ръцете ви.

БОЯТА е оригиналната, полимерна, по немски патент, доставена директно от Франкфурт на Майн (най-големия град в провинция Хесен - Германия).
А рамката е пръскана в село Смочан (Област Ловеч). Цвят - кармазъ с отенъци.

Може да се изговори още много за този УНИКАЛЕН по рода си велосипед, но тъй като знам, че никой не обича да чете по много ще премина по същество. А именно цената и това как можете да се свържете с мен и да уговорите час за тест драйв.

ЦЕНАТА на която съм закупил това уникално возило е 21 500лв. Закупено е от есенния панаира в град Пловдив през 1975г. Но ми е пределно ясно, че въпреки качествата на този велосипед няма как да му искам тези пари. Ето защо аз намалявам цената и го обявявам на цена от 19 960лв. (може да заплатите и в Евро).
Също така приемам и бартери, но само за Mercedes E 320 CDI модел 2005г. Много ще ви замоля да не ми пращате оферти за бартери за разни фолцвагени и беемвета. Нямам интерес. Също така не ми предлагайте разни велосипеди за по 3-4-5000лв... обиждате ме по този начин.

КОНТАКТИ - инж. Звезделин Тошков гр.София пк.1000 дом.тел. 02/947 87 56 всяка вечер между 19:00 и 21:30ч. не по-късно, все пак спазвайте някакъв етикет. Ако телефонът дава заето, това значи само едно - жена ми говори със съседките, но вие не се отказвайте.

Снимка -> http://rapara96.snimka.bg/other/velosiped-balkan.555941.21735333

Поздрави инж.З.Тошков.
zeemax

Рейтинг: 1202
Върнете се в началото

Bobi

Тази обява е като онези от мобилето и карса. Като му гледам потребителското име на албума  - rаpara96, 100% е някакъв объркан пубертет.

Dmitarcho

Аз ще се обадя да го питам дали продава само Седалката :) Да си стоя вкъщи на нея и да си гледам телевизия, че може и Мондеото да я сложа, щом за 2 000 няма да ми се изпоти дупито - значи е идеална :D :D :D
Ръца Пръца

Alexi

Говорят си двама шефове на фирми.
- Слушай, ти на твоите работници заплата даваш ли?
- Не.
- И аз не. А... те въпреки всичко, идват ли на работа?
- Идват.
- И моите идват. Може би трябва да направим входа платен?
Направили входа за работата платен. Срещат се след седмица.
- Е, как е? Идват ли още на работа?
- Да. Само, че икономисват.
- Как така?
- В понеделник идват и в петък си тръгват.

mitakinen

Втори опит да понатисна печката

S Maximus 2

tropper

Прави впечатление как брояча "Distance to Empty" намалява много по-бързо отколкото се увеличавата боячите за изминати км  :D Вижда зор машинката  :D
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ffmk1l

Има си хас, пък и РАМЩАЙН за фон...:)
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

mitakinen

Тя, машинката не вижда зор - зора е за мен като отида следващия път на бензиностанцията  :D

Danchev

How about a magic trick?

G_o_c_e_v

Риболов. Стръвта свършила. Въдичарят решил да бъде новатор, и затова написал на хартийка: "червей". Закачил я на кукичката и... заметнал.
О, чудо, кълве!
Засича той, изтегля... дъска с надпис "шаран". 
---------------------------------------------------------------
Младеж разглежда в зоомагазин и забелязва папагал, седнал на клонка. Папагалът нямал нито стъпала, нито крака. Замислил се на глас ,,Ех, много ми е интересно какво му се е случило на папагала?"
Папагалът казал ,,Такъв съм роден. Аз съм дефектен папагал."
,,
,,Невероятно", отговаря младежа. ,,Ти всъщност ме разбра и ми отговори!"

,,Разбрах всяка думичка", казал папагалът. ,,Аз съм високо интелигентна и извънредно образована птица."
,,Хайде бе..", казал младежът, ,,Тогава ми отговори на това – как се държиш на клонката като нямаш крака?"
,,Виж сега", почнал папагалът, ,,това е малко неприятно, но щом питаш, омотавам си оная работа около пръчката и се държа като с кука. Не можеш да видиш заради перушината."
,,Ииии!", въодушевил се младежът. ,,Ама ти наистина можеш да разбираш и да говориш български, нали?!"
,,Всъщност, говоря и български, и албански, и английски, и испански и мога да разговарям компетентно по почти всяка тема: политика, религия, спорт, физика, философия. Особено разбирам от орнитология. Трябва да ме купиш. Бих ти бил отличен компаньон."
Младежа погледнал на етикета, че папагалът струва 1000 лева. ,,Извинявай, ама наистина не могам да си позволя толкова."
,,Пссссст", казва папагалът, ,,Аз съм дефектен, и никой не ме иска защото нямам крака. Вероятно можеш да ме вземеш и за сто; само се спазари с продавача!"
Младежът предложил стотачка и взел папагала.
Седмиците минавали. Папагалът бил сензационен, интересен, с отлично чувство за хумор, отличен другар, разбирал всичко, съчувствал и разбирал същината на нещата. Младежът бил въодушевен. Един ден, се прибира вкъщи от работа, а папагалът вика:
,,Пссссссст", и го привиква към себе си махайки с едното крило.
,,Не знам дали да ти кажа, ама се касае за жена ти и пощальона."
,,Какво говориш?", пита младежът.
,,Когато пощальонът мина днес, жена ти го посрещна на вратата с прозрачна черна нощница."
,,МОЛЯ??", вбесено пита младежа.
,,Какво се случи след това?"
,,Ами, пощальонът влезе, вдигна и нощницата и започна да я милва по цялото тяло", описва папагалът.
,,О, НЕ!", извикал младежа. ,,И тя му позволи?"
,,Да. След това той продължи да я съблича, клекна на колена и почна да я целува по цялото тяло..."
Младежът вече подлуден, пита, ,,ПОСЛЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ?"
,,Убий ме ако знам. Стана ми и паднах от клонката!"
-----------------------------------------------------------------------
Строителен работник влиза запъхтян в автокъща.
- Колко струва това Bentley GT Coupe?
- 250 000 евро.
- А на кредит за една година?
- 25 000 евро на месец.
- По дяволите! А за две години?
- 12 500 евро месечно.
- Хм, а за три години?
- Може би е по-добре да се насочите към по-евтин автомобил?
- Може, ама скелето баш върху такъв падна.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

BIGFORDFAN

http://busove.cars.bg/u815274  бахти, с Гугъл преводач щеше да е по-добре!  ???

П.С. пуснал е още една http://busove.cars.bg/u815313  :-X

П.С.2. е нали само Фордовете не работят зимата (не и моите де  ;) ) http://www.cars.bg/u709431?ref=203  УНИКААААААААААТ  ???

Alexi

hotblooded

Цитат на: Alexi в 03 Октомври 2012 08:13:42
12 годишен бус за 18к лв  ???
остави това - ама "хладилен" и със седалки отзад  (ROLF) наистина е уникат :)

hotblooded

Цитат на: hotblooded в 03 Октомври 2012 08:43:04
остави това - ама "хладилен" и със седалки отзад   ??? наистина е уникат :)

Bobi

Мобилето са махнали смс-ите и вече всички обяви се разглеждат безплатно. Малко късно се сетиха май, карса е по-добрият сайт за мен, където има осезаемо повече обяви от частни лица.

Alexi

мобилето има една особеност ,заради която никога няма да го ползвам .. имам навика да отварям линкове със задържан Ctrl в нов подпрозорец .. ей това нещо на мобилето не работи ,никога не е работело ... да разглеждаш обявите е много мъчително без тази възможност ..

Bobi

Аз ги отварям в нов подпрозорец, натискайки бутона за скролване на мишката.

BIGFORDFAN

Traffic Idiots   ???

П.С. зверски порой примесен с градушка се излива в Дианабад...  :'(

escobar

cars bg много повече ми допада като дизайн и функционалност.
Не искам и да коментирам тая педерастия с кодовете и скритата информация в мобилето.

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

TourneoRS

На зъболекарския стол жена на ревнивец!
Мъжът, се скъсва да й звъни, а тя с отворена уста няма начин да му вдигне.
След поредното влудяващо звънене, на зъболекаря му писнало, вдигнал и му казал:
- Свършвам, плюе и тръгва!

може и да е пускано , но ме разсмя  ;D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

tropper

Това от друга тема:
Цитат на: tha22don в 03 Октомври 2012 21:52:17...Да не даваме повод на  C:-) за  (coffee)
ме подсети за една случка, дето май е истинкси случай, ама понеже ми е преразказ не мога да твърдя че не е фикция все пак:

Спират нашия човек за превишена около крайпътни заведения. Обяснява се с полицаите... Следва:
Полицай: Пишем акт.
Нарушител: Не може ли да направим нещо?
Полицай: Ами... Хайде .. готин човек изглеждаш... Може да почерпиш по едно кафе.
Нашия доволен - ще мине със стотинки! Оглежда се и вижда от другата страна на пътя павилионче.
Нарушител: Две кафета.
Продавач: За полицаите ли?
Нарушител: Ами... да...
Продавач: 40 лева!  (hammer)
(coffee)

BIGFORDFAN

http://busove.cars.bg/u816421 имам чувството че доста мъже ще се обадят за ''оглед''...  ;)

tropper

Иван Вълков

Стига със буса да върви и мацката, веднага го вземам ;)

п.п. Иначе готина сесия поне е направила ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Ръца Пръца

petermitkov

sapienti sat

Backstage